השאלה הכי מוזרה שנשאלה כאן...

danezeq

Member
השאלה הכי מוזרה שנשאלה כאן...

אני חושב.
לפני כמה ימים חזרתי הביתה וראיתי חתיכה אבק בגודל 2 ס"מ על הקיר - איך חתיכה אפורה ו"עסיסית" של אבק מגיעה לקיר? - ואז הבטתי מקרוב - היה בקצה החתיכה חור לבן, נגעתי עם האצבע על החתיכה ויצאה החוצה תולעת שנראתה לי בהתחלה שחורה ( בהמשך גיליתי שהיא לבנה עם ראש שחור) הציצה לשנייה החוצה וחזרה לשיריון האבק שלה (
) זרקתי את חתיכת האבק לזבל. ואחרי יומיים מצאתי עוד חתיכת אבק כזאת על הקיר, וגם הפעם עם תולעת! הזזתי את המיטה, ניקיתי את כל האבק - היה הרבה אבק - עם שואב אבק מצאתי ליד המיטה עוד כמה חתיכות אבק עם תולעים בפנים את האחרונה צילמתי. שימו לב לחור הלבן - שם נמצאת התולעת, יש חור משני הצדדים התולעת אגב - קטנה מאוד ולשאלה: מה זה הדבר הזה? זה מזיק? זה מתפשט? איך נפתרים מהתולעים האלה? (אני מקווה שהניקיון שעשיתי כאן היום עשה משהו)

naja

New member
אני לא בטוח.

התמונה צולמה על שטיח וזה מטעה אבל התולעת היתה על הקיר. כנראה שמדובר באמת באיזה עש. לדעתי כדי להתייעץ עם מדביר מוסמך ולקבל ממנו חוות דעת מקצועית.

danezeq

Member
זאת חיה מזיקה? מסוכנת?

או שהיא כמו יתושים וחומנים לא עושה כלום?

gaichuk

New member
עושים ועוד איך...בזזזזזזז....

חוץ מעקיצות שאף אחד לא אוהב,ישנן גם מחלות כגון מלריה (ארבעה סוגים), ועוד. 'חומנים' באמת לא מזיקים יותר מדי, עד שהם נכנסים לך לאוזן... ואני לא צוחק!

danezeq

Member
רציתי לכתוב זבובים התבלבלתי ../images/Emo6.gif

בכל מקרה, כדאי לעשות משהו או להניח לתולעים האלה (עש? מה זה? איך מבטאים את זה) לטפס על הקירות?

naja

New member
ברור שכדאי.

יכול להיות שזו חיה לא מזיקה(לך פיזית אני די בטוח שהיא לא תזיק) אבל יכול להיות שמדובר בחיה שמזיקה לביגוד או ריהוט או מזון ולכן המלצתי לך לפנות למדביר.

או לשים כדורי נפטלין ליד הבגדים

(בעיקר אם אלו בגדים שאינם לשימוש שוטף). שיטה יחסית זולה ובד"כ גם עובדת לא רע נגד עשים.

למעלה