השאלה העיקרית היא:

• פותח הנושא Mr.Z
  • פורסם בתאריך

Mr.Z

New member
השאלה העיקרית היא:

האם יש כיבוש או אין כיבוש?

יש ועוד איך!!!!

75% מארץ ישראל כבושים ע"י מדינת ירדן. כיבוש טהור. עם זאת, מכיוון שהשלום כרוך בויתורים כואבים, אני מוכן להשלים עם כיבוש זה.

ריאליסט

New member
זה מה שחשוב???

השטח שבידינו-או התוכן שבו? עוד לא שמעתי אף הצעה הגיונית שתשמור על זכויותינו ההיסטוריות ובעת ובאותה נשימה,גם תאפשר קיום מדינה נורמלית,שבה אין שליטה של עם על עם-או שיש שוויון בין כל אזרח במדינה.פשוט בין שליטה על 4 מליון לא יהודים מצד אחד,שוויון חופש וחירות מצד שני,ו...מדינה בעלת רוב יהודי מסיבי-יש רק סתירות. קל לדבר על זכויות,אבל חשוב גם לומר איך זה מתישב עם העתיד שלנו כאן.

תריץ חיפוש: "אוטונומיה"

על הפתרונות של השמאל שכן "מתישבים" עם העתיד שלנו כאן אני דווקא כן שמעתי. 510 איש כבר לא שומעים. קל לדבר על העתיד, קשה להתמודד עם העבר שמוכיח שהסכמי אוסלו כמעט שהוליכו אותנו לאיבדון.

ריאליסט

New member
אבדון?????????.

באמת-הסכמי אוסלו ממשמסכנים את קיומה הלאומי של מדינת ישראל....... שטות כזאת אין גורם צבא שקונה. טרור הוא נוראי,אבל מסכן קיומה של המדינה? זו סתם הפחדה זולה,שיונקת מהמצב הבטחוני העגום שממשיך להתדרדר גם לאחר שנה שלמה שבה שולט "אביר הבטחון" מר שרון.הרי הוא הבטיח שהטרור יירד-לא?.הרי על סמך זה הוא הביס את ברק תבוסה קשה.איפה השטר לפרעון??.כמו פרס ,ביבי וברק בעבר הציבור יעניש אותו גם כן. שוב הסתות בסגנון "510 אנשים...".אין בעיה: 1)1700 חיילים כבר לא שומעים את ההבטחות העלובות של בגין את שרון בע"מ על שלום לגליל ל-40 שנה. 2)שנה של פיגועי מרצחים תחת שלטון הליכוד.כל הנרצחים כבר לא שומעים את ההבטחות של "המומחה" לטרור מר שרון,ערב הבחירות שיוריד את רמת הטרור בקנה מידה רציני.שנה עברה (!!!),והטרור גובר ולא יורד. 3)ולגבי פתרון.הסכם אוסלו נכשל בגלל הפרטנר שעימו נחתם-ערפאת וחלק מאנשיו.על עקרונות ההסכם אפשר להתווכח,והרי הליכוד בתוכו פילל לכשלון ההסכם-ובצדק מבחינתו.כי אז חלום א"י השלמה היה מת סופית.אז למה יש לי חשד שבהתנחלויות לא הכי מתאבלים על כשלון הסכמי אוסלו... 4)גם אם אוסלו הוא כשלון חרוץ,אתה באמת מאמין שאוטונומיה שתיכפה על הפלשטינאים היא זאת שתפתור את הבעיה הסבוכה של הסכסוך?.הלא כל רעיון האוטונומיה היה מס שפתיים של סאדאת לפלשתינאים,שגם לו לא היה אכפת מהם,בכדי שיברכו על הסכמי קמפ דיוויד (שכשלעצמם מבורכים מאד). ואני לא מדבר כנציג של איזו מפלגה.אבל לענות על שאלה-מהו הפתרון שמציע הליכוד,בתשובה-"הסכמי אוסלו...",רק מחזק את דעתי שלליכוד אין פתרון למעשה.הוא פופוליסטי וגחמני ושלטונו עובד לפי סקרים ופופולריות זולה. פסה פסה הליכוד.מה לעשות????

כבר הקמת את המפלגה שלך?

מברבר, מברבר בלי סוף. לא מציע שום רעיון משל עצמו. רק פוסל את האחרים: הליכוד לא טוב, המערך לא טוב. הצביעו "הריאליסט". רק הוא יודע מה טוב. וגם צנוע. הרצת חיפוש אוטונומיה לפני שכתבת מה שכתבת? אני מוכן להתערב שלא. קול דמי אחיך- קורבנות אוסלו- זועק אליך מן האדמה. למה נתתם להם רובים??

ועוד משהו...אתה שקרן עלוב...

כתבת שהיו 1700 הרוגים בלבנון, בעוד שבפועל היו לכל היותר בסביבות 1000, כשמתוכם חלק תחת שלטון השמאל, שתמך במבצע עד הכניסה לבירות, ובראשו רבין. אם תביא לי נתונים בדוקים ותוכיח לי שהיו 1700 הרוגים כפי שטענת, אני מתחייב לפרוש מיד מניהול הפורום. אם לא תביא, הרי שאתה בסכ"ה שקרן עלוב שמנפח את מספרי ההרוגים של צה"ל לצורך מטרותיו הפוליטיות. בניגוד לפורום מרצ, שם מזמן היו חוסמים שקרן כמוך, אני לא מתכוון לעשות זאת, אלא מתכוון לטרוח ולחשוף את שקריך פעם אחר פעם.

בגיניסט אתה סמרטוט!

ונושא את שמו של בגין לשוא ומטמא אותו! בגין לעולם לא היה מתבטא כמוך, כל הפורום הזה מזוהם בניבולי פיך, זוועה לקרוא אותך. לך תלמד קצת דרך ארץ. ואני לא מתכוון רק למודעה הזו. תתפטר בכל מקרה, יותר טוב.

תראו מי חזר....

אולי כבודו מוכן להסביר לי מה נותן לו את הזכות לדבר בשמו של בגין? האם הוא קרא נאומים של בגין על מנת שיוכל להעיד על סגנונו? האם הוא הצביע אי פעם מחל בכלל שהוא מרשה לעצמו לדבר בשמו של בגין? האם העובדה שהוא נושא את שמו של מי שבגין נלחם כל חייו כנגד עלילת הדם שהוטלה על חבריו אחרי רציחתו מקנה לו את הזכות לדבר בשמו של מנהיג הדור? האם הוא מוכן לפרט בדיוק היכן "ניבולי הפה" שהוא מדבר עליהם? האם "שקרן עלוב" זה ניבול פה, ואילו "רוצח", "פאשיסט" וכיו"ב כינויים שאנשי המחנה הפוליטי של כבודו המציאו לבגין אינם ניבולי פה? האם כבודו שם לב שאיני מוחק את הודעותיו למרות שהן מכוונות אישית נגדי, וזאת משום שאני בסכ"ה נהנה מכך? האם כבודו יודע שהתלונה היחידה שאני מקבל מאנשי הליכוד כאן היא שאני "רך" מדי בהתבטאויותי כלפי אנשי השמאל ולפיכך איני מייצג את בגין כהלכה? ולמרות זאת, אני אתפטר. אם כבודו יוכיח לי שהיו 1700 הרוגים בלבנון, אנהג בהדר בגינסטי ואתפטר. אך אם לא- אני ממליץ לכבודו לשטוף את פיו היטב בפעם הבאה, רצוי עם חומצה הידרוכלורית, לפני שישא את שמו של המנהיג הנצחי של תנועתי.

אביסון

New member
אז בוא נוסיף עוד קיסם למדורה

אני בפורום הזה כבר די הרבה זמן, מיום היווסדו, ליתר דיוק. הבגיניסט מנהל אותו, לעניות דעתי,באופן רציני, אינטליגנטי ולעניין, ומאידך הוא אינו חוסך "מילות תקיפה", נקרא לזה כך, שלעולם אינן עוברים את גבול ה"שקרן" וכו´, ז"א אין "זיהום" ואין "טומאה", כדברי ארלוזורוב. היות שאני איני מנהל את הפורום, אבל התעצבנתי לקרוק את דברי ההסתה שלך, ארלוזורוב, אני חייב (ביודעי שעל הדברים להלן להמחק, אבל לא לפני שיקראו על-ידך), לאמר לך , ארלוזורוב, שאתה חתיכת אפס כנוע, עבד זנותי של אחמד טיבי, וסל נרצע של תמר גוז´נסקי, אפס מאופס, גוי ועם הארץ, אין לך מושג מי היה ארלוזורוב, אתה רק יודע ש"הרביזיוניסטים רצחו אותו" (הלי לדעת, כמובן, מי היו הרביזיוניסטים), וזאת מאחר שהסבא האדום ממפא"י בטח סיפר לך את זה, כמו שהוא סיפר לך ציליון ואחד דברי שקר. אתה חוצפן קוקסינל, ולדעתי אתה צריך להתפטר. מהחיים. אז סע לרמאללה, נושך כרית. נ.ב. לכל התמהים, יודעים אתם כי איני רגיל בביטויי שיטנה, אבל אנשים כמו ארלוזורוב גורמים לכל בר-דעת לצאת מגידרו.

Charlie

New member
ועוד משהו...יש ניפוח נוסף של מספרים

לא ייאמן כיצד הפלסטינים גדלים. לפני 6 שנים הם היו כ-2 מיליון איש בשטחי יש"ע. לפני מס´ חודשים (לאחר "פירסום נתונים מלשכת הראיס איש השלום והאמת") החל מדבר פרס על 3.5 מיליון. מאין נוספו להם מיליון וחצי נוספים? כעת ריאליסט מדבר על 4 מיליון. בעוד שבוע הם ישוו את מספרם לזה של היהודים - 5.2 מיליון . מפחיד!! וכל זאת , כשבשנה האחרונה עזבו את הגדה למעלה מ-200 אלף ערבים, רובם לעבר הירדן המזרחי ומיעוטם למדינות המערב, אירופה וצפ. אמריקה.

ריאליסט

New member
באמת??

כמה הרוגים היו בזמן שלטון שרון-כתוצאה מהפקרותו הבטחונית לאחר שרימה את העם ,הבטיח "ביטחון" ,הפיל בנוק-אאוט את ברק ובתקופת שלטונו המצב הבטחוני הוא הגרוע ביותר מאז ומעולם. לא אומר שאתה שקרן עלוב-פשוט שרון והליכוד הצבוע - שקרנים עלובים.לו היתה למישהו מ"מנהיגיי" הליכוד טיפת אומץ,היה מתפטר מהממשלה הזאת,שלא פתרה שום בעיה בטחונית,מדינית,כלכלית או חברתית.אבל מה לעשות...כל שרי הליכוד שבפיהם "בטחון ישראל" ,למעשה בישבנם - כסא הממשלה.הליכוד זה פאסה-ממש חבורת ליצנים שלומיאליים.

ריאליסט

New member
סגנון של מנהל פורום..........

אני לא ארד לרמה שלך.אתה לא שקרן ולא עלוב.אתה בסה"כ תמים ונאיבי. אבל הפעם הגזמת:גם מחדל לבנון הוא באשמת השמאל???.באמת? אתה רציני או שאתה בדרן?.הרשה לי לתקן כמה משגיאותיך: 1)השמאל אכן תמך ב"מבצע שלום הגליל",שלפי דברי בגין עתיד היה להיות מ-ב-צ-ע!! של ימים מספר ולא להתגלגל למלחמה של שנים רבות. 2)החל מהשבוע השני כבר החלו גורמים בשמאל להביע התנגדות למה שהפך לאט לאט למלחמה כוללת.תוך מספר חודשים כל השמאל והמרכז,ואף גורמים בתוך ממשלת בגין התנגדו למה שהפך לפארסה.כמובן השיא הגיע במחדל סברה ושתילה (ואינני מאשים את שרון שהיה אחראי אישית לרצח-אלא במה שועדת כהן האשימה אותו,וכמובן בתור אדם שמורשת בגין-שמירת החוק,יקרה לו,לא תתקוף את ועדת כהן). 3)אכן רבין תמך בשרון בעת הפעולה בלבנון-מה שמראה רק על אופיו של רבין הנרצח.בעת מחלוקת קשה,הוא עמד לימין שרון.כמובן ששרון ומרעיו מררו לרבין את חייו בזמן שחתם על הסכם אוסלו,אפילו לפני שהיה ולו פיגוע אחד!!-צאנס הם לא נתנו לו-רק לכשלונו קיוו. 4)יש לך חוצפה לטעון שחלק מקורבנות צה"ל בלבנון היו גם אחרי שהימין נפל.זה נכון.כמובן שזאת אשמת השמאל.אבל כאשר כיום תחת שלטון שרון והימין,כשמפלגת העבודה מהווה עלה תאנה למחדליו (אוי לבושתה),והטרור גואה ומגיע לשיאים שכמותם לא נראו מאז הסכמי אוסלו-אתה כמובן "ביושרך",מטיל את האשם על חותמי הסכמי אוסלו.ממש לא חשוב שכבר עברה שנה מאז שברק נפל מהשלטון,ושרון הפר בגסות את ההבטחה שישים קץ לטרור המשתולל,הבטחה שבזכותה הפיל את ברק.כמובן חוסר מנהיגותו,וחוסר יכולתו להחליט מראה שאין לו-לא דרך ולא שיטה להפסיק את הטרור. איזו צביעות-לא יאמן.ממש השמאל אשם בכל.בכלל הוא צריך להתנצל על קיומו-ממש מחילה מכבודו. 5)ונכון להיום-בית המשפט דוחה את תביעת הדיבה שהגיש שרון,בקשר לכך ששיקר את בגין.אמנם אין הוא קובע ששרון שיקר אבל מצביע לשרון שעליו להוכיח זאת בצורה היסטורית-כל זמן שאין הוא מוכיח זאת (למשל ע"י הצהרה משותפת לו ולבנו של מנחם בגין),הרי הוא בחזקת חשוד.ואם אכן שיקר לבגין,אזי במדינה מתוקנת מזמן היה צריך לעוף מהעולם הפוליטי. 6)אתה פונה אלי אישית בכינויים גסים-זה בדיוק המצב כשאין תשובות עניניות.גם ביטויים כגון "אפרוש מניהול הפורום" הם כיסוי תחת (סליחה על הביטוי),לך שאתה בעצמך מודה-וראיתי מה כתבת במאמר שלך בפורום,בכשלון שרון ובמחדליו כראש ממשלה. 7)אתה תצביע לליכוד גם עם חתול יאור יעמוד בראשו-כי אתה שפוט של מפלגה."המפלגה מעל הכל",כנראה היא סיסמתך.אני לא אצביע לכשלונות-אם זה הליכוד,ואם זאת העבודה.אני אכן מקווה שתקום אופציה שלישית - אופציה שתדגיש נושאים נוספים כמו חברה,כלכלה,איכות סביבה,מעמד הדת והמדינה ועוד.אבל גם אם לא תקום כזאת,יש מבחר נוסף של תנועות פוליטיות-אגב גם למצביעי הימין,שרבים פה מביעים את הדעות של "מולדת",והייתי מצפה שיהיו כנים עם עצמם וביום הבחירות יצביעו עבורה,ולא עבור חיקוי עלוב חסר אידאולוגיה כמו הליכוד. ולסיום-בלי הנהגה,בלי דרך,בלי חזון-אין כבר ליכוד,אלא כמרכז של מבקשי גובים חסרי אידאולוגיה .פאסה פאסה הליכוד-מה לעשות??? **ולי אגב לא כלך-אין אינטרסים פוליטיים!!!

למעלה