השאלה הראשונה שלי... כמה מרגש... :)

ChopinTheMan

New member
השאלה הראשונה שלי... כמה מרגש... :)

למי שמכיר, ואני בטוח שיש כאלה, את הפסנתרן האגדי דינו ליפטי... לפי דעתי ליפטי היה יכול להיות הפסנתרן הגדול ביותר של המאה העשרים, ולפי ההקלטות המעטות שנותרו, ביניהן הקלטה היסטורית של שקונצ´רטו של שומאן, הוא אכן היה הגדול מכולם. אבל בלי קשר, לא מזמן גיליתי שנעשו מספר הקלטות של יצירות שליפטי בעצמו הלחין. חיפשתי בצליל, ואכן מצאתי בקטלוג שלהם שיש הקלטות של יצירות שלו (בין השאר קונצ´רטו ליד שמאל בביצוע שלו עצמו), אבל צליל עצמם לא מייבאים מהחברה הזאת. אם מישהו יודע איפה אני אוכל למצוא את ההקלטות האלה, בהנחה שמישהו בכלל שמע עליהן, שלפי מה שהבנתי הן נדירות יחסית, באיזור ת"א, אני אהיה אסיר תודה. :)

אלכסי

New member
אם אתה שופט לפי ביצוע של יצירה 1

שגם לפיה אני לא מסכים. אזי משהו לא בסדר בהבנה שלך גם כשאין לי שום השכלה מוסיקאלית אני למדתי מניסיוני הדל שזה בהחלט לא נכון.

ChopinTheMan

New member
על מה אתה מדבר?

דבר ראשון, לשפוט מבצע על פי ביצוע של יצירה אחת זה הדבר האחרון שאני אעשה... דבר שני, איך אתה בכלל שופט אותי? אתה לא מכיר אותי בכלל. נראה לי כדאי שתירגע קצת לפני שאתה כותב פה הודעות...

שורלק

New member
אכן

ליפטי מנגן לא רע. אולם הוא רחוק להיות הגדול מכולם לפי דעתי סתם עשו לו כבוד מתוך רחמים על מחלתו הסופנית. דע לך שאין הגדול מכולם. אני מתערב איתך שאם תשמע הקלטות של גדולים כגון רובינשטיין הורוביץ וכו´ לצד הקלטות של זוכי תחרויות אנונימיים ולא יגידו לך מי זה מי, אז לא יהיה לך שמץ של מושג מי יותר טוב. העניין בדוק אגב (בניסוי שבו השמיעו יצירות בביצועי גדולים לצד לא ידועים לאוזני מומחים, לא היה להם שמץ של מושג). אם זאת, לפי דעתי הגדול מכולם הינו מאוריציו פוליני (פשוט מכונה מושלמת ומדויקת, תשמע את הביצוע שלו לבלדה מס´ 1 של שופן. פשוט מדהים)

למעלה