מעלה מהאוב, אבל גם זה משהו
1. אלו מפורסמים ישראלים שמוצאם הונגריה (כולל טרנסילבניה וכו´) אתם מכירים ? טומי לפיד, אפריים קישון, דוש, זאב, צבי הנדל (אבוי אך זו האמת), שמואל הלפרט, דני נווה, מיכל אמדורסקי, אלכס גולדפרב כמדומני, יוסף פינק, פרופ´ יהודה בלום שהיה שגריר באו"מ, ישראל כץ (שוב אבוי), פרופ´ מ"צ קדרי שהיה רקטור אונ´ בר אילן, פרופ´ יהושע בלאו, רוברט מקסוול, השחקן אברהם רונאי, אביגדור המאירי, שר האוצר לשעבר יעקב נאמן, הרב יהודה עמיטל מנהיג מימד, מירב מיכאלי (סבה היה קסטנר), אברי גלעד, וכמובן יש לא ישראלים מכיוון שלא הספיקו : הרצל, נורדאו, חנה סנש. ומי שלמד מתמטיקה/מחשבים וודאי שמע על ארדש וסקרש (לפחות אחד מהם היה יהודי). 2. תחביבי הוא גנאולוגיה. האם מוכרות לכם המשפחות הללו : בלאו, מייזנר, זילברר, מנדל, קליין (אומנם נפוץ אך אפשר לנסות), שטרן (כנ"ל), אדלר, אדוריאן, בריל, שלזינגר, קיצע, רוזנבאום, בלום, קסש, אנגל, שון ? מקומות בהם חיה המשפחה (רשימה חלקית,אשמח אם מי שמכיר ויש לו איזה סבא משם יאמר לי ואולי זה יעזור לי) מזוטור, באלאשג´רמוט, אירשא,סארוואש, מזוקובשד, קאבא, טולקא/טולא, ניידוורד, dunafoldvar, ג´ולא, דיומא, ermihalyfalva. זה מה שצץ לי בראש כרגע. אגב, קרובים מפורסמים : דני נווה (לא שאני מת עליו, אבל מילא), תא"ל יאיר נווה, פרופ´ יהודה בלום, פרופ´ מ"צ קדרי, הצייר המפורסם לאזל פיליפ, הרופאה היהודיה הראשונה בהונגריה, יוסף פינק ועוד. ומשפחות נוספות : בלייר, סקלי, לאוב, רונאי, אנגלמן, מרגיטאי, מרגרטן, ארמן, צ´ילאג.