השאלה השאלתית ...

טומי*

New member
השאלה השאלתית ...../images/Emo35.gif

למה אף אחת/ד לא מעלה נושאים לדיון? או שאולי נימס לכן/ם ממני? אני מוכן היום לעזוב את הפורום אבל כך המצב ממש לא נעים

o l i v i a

New member
הנה אני כאן ואיכשהו תמיד יוצא לי

לשמוע שאתה מאשים את עצמך??? למה בדיוק אתה אשם אם אתה הוא שדואג להניס עניין וצבע לפורום, אתה לא הולך לשום מקום.

דדיחתם

New member
מעלה מהאוב, אבל גם זה משהו

1. אלו מפורסמים ישראלים שמוצאם הונגריה (כולל טרנסילבניה וכו´) אתם מכירים ? טומי לפיד, אפריים קישון, דוש, זאב, צבי הנדל (אבוי אך זו האמת), שמואל הלפרט, דני נווה, מיכל אמדורסקי, אלכס גולדפרב כמדומני, יוסף פינק, פרופ´ יהודה בלום שהיה שגריר באו"מ, ישראל כץ (שוב אבוי), פרופ´ מ"צ קדרי שהיה רקטור אונ´ בר אילן, פרופ´ יהושע בלאו, רוברט מקסוול, השחקן אברהם רונאי, אביגדור המאירי, שר האוצר לשעבר יעקב נאמן, הרב יהודה עמיטל מנהיג מימד, מירב מיכאלי (סבה היה קסטנר), אברי גלעד, וכמובן יש לא ישראלים מכיוון שלא הספיקו : הרצל, נורדאו, חנה סנש. ומי שלמד מתמטיקה/מחשבים וודאי שמע על ארדש וסקרש (לפחות אחד מהם היה יהודי). 2. תחביבי הוא גנאולוגיה. האם מוכרות לכם המשפחות הללו : בלאו, מייזנר, זילברר, מנדל, קליין (אומנם נפוץ אך אפשר לנסות), שטרן (כנ"ל), אדלר, אדוריאן, בריל, שלזינגר, קיצע, רוזנבאום, בלום, קסש, אנגל, שון ? מקומות בהם חיה המשפחה (רשימה חלקית,אשמח אם מי שמכיר ויש לו איזה סבא משם יאמר לי ואולי זה יעזור לי) מזוטור, באלאשג´רמוט, אירשא,סארוואש, מזוקובשד, קאבא, טולקא/טולא, ניידוורד, dunafoldvar, ג´ולא, דיומא, ermihalyfalva. זה מה שצץ לי בראש כרגע. אגב, קרובים מפורסמים : דני נווה (לא שאני מת עליו, אבל מילא), תא"ל יאיר נווה, פרופ´ יהודה בלום, פרופ´ מ"צ קדרי, הצייר המפורסם לאזל פיליפ, הרופאה היהודיה הראשונה בהונגריה, יוסף פינק ועוד. ומשפחות נוספות : בלייר, סקלי, לאוב, רונאי, אנגלמן, מרגיטאי, מרגרטן, ארמן, צ´ילאג.

דדיחתם

New member
עוד מפורסמים שהעלו כאן

ונקווה שתמצאו עוד : ישנם רופאים מפורסמים כמו פרופסור נאמט רופא עיניים בכיר.מה שכן ניזכרתי גם שאשתו של רהמ"ש שלנו לילי שרון ז"ל היתה גם הונגריה . גם חמו של טומי לפיד הוא הונגרי - דוד גלעדי, שהיה עיתונאי במעריב כשאני חושב על זה, כל פרקש הוא הונגרי, שהרי פרקש זה "זאב" בהונגרית, לכן ניתן לצרף את : 1. ראש אמ"נ האלוף אהרון זאבי (פרקש). הוא מטרנסילווניה, ואכן יש לו טיפ טיפה מבטא. 2. נחמן פרקש, הפושע האגדי של שנות ה-50. נזכרתי ביוחנן זאריי גם הונגרי, זה המלחין ו אדיר מילר! כרמית גיאו עד כמה שידוע לי היא ממוצא הונגרי. תקנו אותי אם אני טועה. יש עוד כמה ידוענים ששמם דוקא נשמע כשם מזרחי אבל אני מזהה שזהו שם הונגרי דווקא למשל: גיל קופטש, מיטל דוהן מיכאל מירו שהרה בלאו• ומי שמכיר יו"ר התאחדות הג´ודו לשעבר, משה מנהיים. וכמו כן הפרופ´ לרפואה הדי מפורסם, ארמין שוורץ ז"ל, ואחד מהמוצאים להורג ע"י הבריטים בתקופת המנדט, מרדכי שוורץ. אברהם קליין שהיה שופט כדורגל בינלאומי ° נראה לי שגם המשוררת אגי משעולו נזכרתי..פרופסור איתמר רבינוביץ שכחתי - גם הודיני!

טומי*

New member
דדי עבודה רצינית עשית../images/Emo45.gif

יש משפחת אדלר שאני מכיר השאלה מאיפו האדלרים שאתה מחפש?

ok45

New member
הונגריה

היי דדי אורית קורן - קראתי את ההודעה שלך ובכן, בבולושוג'ורמוט גר בן דוד של אבא שלי שגיליתי אותו בשנה האחרונה ואני בקשר מיילים עם בנו דובר האנגלית, האב עורך דין ורעייתו כנראה רופאת ילדים שמם אונדראש ולילי אדם עד כמה שידוע לי לגב' יש משפחה בישראל. אם יש לך שאלות אשמח להעביר לבן ולנסות לעזור לך, אגב הבחור צעיר בערך בגילך סטודנט, ולומד עברית.

דדיחתם

New member
לא דיברתי איתך כבר על זה?

לא היית במוזיאון ביום שישי ההוא? או שאני מתבלבל עם מישהי אחרת? אם זו את, אז השארתי הודעה לבנך עם רשימת המשפחות.

למעלה