השאלה התגלגלה לדף שני - ללא מענה

rayasch

New member
השאלה התגלגלה לדף שני - ללא מענה

אם אף אחד לא יודע, אז אולי גם תשובה 'לא יודע' עדיפה על כלום מצרפת עוד פעם את השאלה שלי שלום לחברי הפורום, אני חדשה כאן בפורום העוברים לקנדה, עד עכשיו הסתובבתי רק בפורום של עוברים לארה"ב. קצת רקע עלי ועל בעלי לפני שאני מתקיפה בשאלו:) : אני כרגע סטודנטית לדוקטורט בארה"ב, על ויזת סטודנט. בעלי עובד במחקר באותה האוניברסיטה (והמחלקה) על ויזת עבודה, לו כבר יש דוקטורט מאוניברסיטה באנגליה. בעלי יכול לעבור לעבוד בוונקובר (קיבל הצעה) באוניברסיטה UBC, עבודת מחקר בשיתוף פעולה עם תעשיה בתחום גאופיזיקה. עד כמה שאני מבינה זו עבודה זמנית ל 2-5 שנים. שנינו בתחום הפיזיקה/מתמטיקה שימושית. עד כמה שאני מבינה, הסיכויים שלנו לקבל PR (במיוחד אם הוא מגיש את הבקש), לא רעים, האם זה נכון? כמה שאלות: 1. נניח שהוא יקח את ההצעה הזו, תוך כמה זמן אפשר להגיש בקשה ל ?PR 2. כמה זמן התהליך לוקח, מרגע בקשת ה PR ועד קבלתו? 3. האם העובדה שאני עדיין סטודנטית לדוקטורט וצריכה אולי להישאר בארה"ב על מנת לסיים את הלימודים (עוד כשנתיים), יכולה להפריעה לכל העניין? חוץ מזה, אשמח לשמוע קצת מאנשים שגרים באזור וונקובר... תודה רבה מראש!

merywho

New member
ניסיון3

אני לא מהמומחים לענייני הגירה, בגדול נראה לי שאם המעסיק יסכים לתמוך בבקשת PR אז זה יכול לקחת רק כמה חודשים. אבל עדיף שתחכי למומחים שיענו. ואת מתכוונת ששנתיים תחיו בנפרד הוא בקנדה ואת בארה"ב ? אני לא רואה עם זה בעיה מבחינת התהליך. אבל לא בטוחה. אני גרה בונקובר ואשמח לנסות לענות לשאלות ספציפיות, כמו כן אני מכירה אנשים בפקולטה לפיזיקה ב-UBC (במעבדת TRIUMF) אם זה יכול לעזור

predoc

New member
תשובות חלקיות

השאלות שלך לא ממש ברורות . להגיש בקשה ל PR יכול כל אחד בכל זמן ובכל עת. נכון לרגע זה התהליך לוקח כ19 חודשים בבאפלו וכ 3 שנים בישראל. יש שינויים צפויים שאושרו כבר בפרלמנט ויפורסמו במלואם בעוד כחודשיים שיתנו משקל יתר למקצוע המבקש. יש לשער שמקצועות אקדמים בכירים (בעלי תואר שלישי ) במרבית המקצועות יקבלו עדיפות כי חסרים אנשי אקדמיה בקנדה. מצד שני יש גם בעיה של מימון ומשרות אבל זה כבר עניין אחר. התהליך החדש אמור לקחת כחצי שנה למי שיהיה בעדיפות גבוה , כשנה למי שיהיה בעדיפות בנונית וסרוב למי שהמקצוע שלו לא יהיה דרוש בקנדה. עד כאן דברים שיכולת ללמוד כמוני מקיראת הפורום. העובדה שאת עדיין סטודנטית לא משנה לכלום מעבר לצורך שלכם להתפצל. את תצטרכי להמשיך לעבוד/ ללמוד באררהב עד סיום המחקר הגשת התיזה וההגנה. והוא יעבוד פה בוונקובר. אם את מדברת על תהליך PR מזורז על בסיס עבודה. המצב שונה לחלוטין. אם קיים חוזה מוגבל בזמן כמו עמיתי מחקר למיהם. לא תוכלו להגיע למסלול הזה כלל. ואין שונה בניכם לכל מגיש בקשה אחר. אם התפקיד אינו מוגדר כפוסט וחייב ב LMO והמעסיק יהיה מוכן להמציא מסמך שבמידה ובן זוגך יקבל PR הוא יכול להעסיק אותו ללא מגבלה ולא על חוזה מוגבל הרי שתוכלו לקבל PR בתוך חודשים בודדים בהגשה בישראל ולא בבאפלו. אפשרות אחרת : לאחר סיום הדוקטורט שלך את מגיעה לפה על רישיון עבודה פתוח מצומד לרישיון של בן זוגך. מקבלת עבודה כלשהי מתאימה ומקבל את המכתב המיוחל שרוצים אותך לעד אם תקבלי PR ואתם מגישים תיק על שמך. או שורה תחתונה. חכו לפרסום המקצועות הנדרשים. אם אחד מכם או שניכם שם . אתם לא צריכים כלום להגיש וזהו ותקבלו תוך חצי שנה. אם אתם לא ברשימת הדרושים: שבן זוגך יבקש מכתב (שלא ממש מחייב את המעסיק לשום דבר) שהוא מאוד מרוצה מבן זוגך ותקבלו את ה PR בתוך כ 3 חודשים. אחרת חכו עוד שנתיים להגעה שלך לקנדה וונקובר מדהימה ו UBC עוד יותר מדהימה שאלות קצת יותר ספציפיות יתקבלו בברכה פה או במסרים.

למעלה