אני זוכרת וקונה מתנה
וכמובן מתקשרת לאחל יומולדת שמח. ביומולדת האחרון של אחותי המתוקית הלכתי למקום הלימודים/עבודה שלה (משהו משולב כזה) ששהתה בו, והבאתי לה בלונים, ונשארתי איתה קצת (זה היה כבר בתקופה שלא גרתי עם ההורים). בקרוב יש לה שוב יומולדת. אח שלי חגג יומולדת בזמן טיול ארוך בדרום אמריקה, אבל קניתי לו מתנה שחיכתה לו עד שחזר. אני חגגתי יומולדת לא מזמן, למי שזוכר, ואחותי הסתפקה בלתת לי חיבוק ונשיקות (דבר לא כל כך מובן מאליו עבורה), ואח שלי שלא נוהג להתקשר בדרך כלל לא התקשר, אבל לזכותו יאמר שיום לפני היה ערב חג והיינו כל המשפחה ביחד, אז נוותר לו. הוא גם הביא לי זר פרחים באיחור קל, כשיצאנו כל המשפחה לחגוג את היומולדת שלי במסעדה (ודחינו את המועד בגלל שהיה לו ארוע אחר). גם לבנות הדוד שלי, שהן כמו אחיות, אני משקיעה במתנות יומולדת וזה הדדי, אם כי לאחת מהן יש בעיה שחוזרת על עצמה כל שנה - יש לה בת דודה מהצד השני שנולדה 15 שנים ויום אחרי, והיא תמיד מתבלבלת ומתקשרת עלי יום אחרי היומולדת, ז"א ביומולדת של הבת דודה השניה (הפאדיחה האמיתית הייתה כשהיא הכינה לסבתא רשימה של ימי ההולדת של כל הנכדים, וכתבה שם את התאריך של יום אחרי). אני תמיד אומרת שהבעיה תיפתר כשהבת דודה מהצד השני תהיה מספיק גדולה בשביל להגיד לה שהיא טעתה.