השאלה של כפכפית ותשובה פשוטה

השאלה של כפכפית ותשובה פשוטה

כפכפית שאלה כיצד ייתכן כי מצד אחד היקום מתפשט ומצד שני ידוע כי בשלב מסוים גלקסיית שביל החלב תתנגש בשכנתה. אני אסתכן בכך שלא הבנתי את השאלה ואענה. כמו שאמרתי, את צודקת. ישנן מספר תאוריות בנושא התפשטות היקום. התאוריה העיקרית גורסת כי היקום מתפשט. כמו שאמרת בעצמך, לא עומד כח מאחורי התפשטות היקום כח כלשהו. לפיכך אנחנו גורסים כי הכבידה בין הגלקסיות מאיטה כל הזמן את ההתפשטות - עד שבסופו של דבר תביא לבלימתו, ומאותו רגע הפצצה תתחיל לתקתק
אם מעניין אותך אני יכול להסביר לך גם את התאוריות האחרות. להשכלה כללית: הגישה הנוכחות הרבה יותר הגיונית מהגישה של ניוטון. כשניוטון נשאל מדוע הכוכבים לא מתנגשים זה בזה אם פועלים בינהם כוחות משיכה. אז ניוטון הציע, שישנו מספר אינסופי של גופים בעלי מסה, שמפעילים כוחות כולם על כולם שיוצרים איזיון סטטי ביקום. מה שמעניין כאן, הוא שזה מה שמלמדים בתיכון, וזה בעליל לא נכון!

מה אתה מבלבל?

אין קשר בין השאלה שלה לדברים שכתבת (גם הם,אינם נכונים) בפשטות, היקום מתפשט במרחקים ע צ ו מ י ם. המרחק בין שביל החלב לאנדרומדה הינו אפסי ביחס למרחבי היקום הסופיים או האינסופיים,הגלקסיות פשוט מושכות זו את זו.

טוב

נתעלם לרגע מכל הדברים הלא נכונים שכתבת ונניח שאתה צודק - התפשטות היקום אכן תפסק בשלב מסויים. גלקסיית שביל החלב ואנדרומדה אמורות להתמזג בעוד כ5-6 מיליארד שנים. על פי התאוריה שלך,היקום יחדל מלהתפשט הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה הרבה אחרי, ויתר על כן,על מנת ש2 הגלקסיות תתקרבנה זו לזו ידרש תהליך רגרסיבי,כלומר - הצטמקות היקום.

למה להתעלם ממה שכתבתי?

התופעה שאתה מדבר עליה אינה מוכרת לי. ייתכן שיש עוד גורם שעשוי לגרום לשביל החלב ואנדרומדה להתנגש. בן אדם שחולה בשתי מחלות, אחת קשה יותר ואחת פחות, ימות קודם מהקשה, האם זה סותר את קיומה של השניה? אני לא מבין למה אתה טוען שאני טועה. הגישה המקובלת בפיזיקה היא שהיקום יפסיק להתפשט. גם אם תטען מדוע הוא לא יפסיק להתפשט זה לא סותר את הדברים שלי, כי כמו שאמרתי קיימות תאוריות אחרות שהייתי שמח לציין.

איפה יגאל עם הסיגר? שיצא כבר

לא הייתי ברור? שביל החלב ואנדרומדה יתמזגו בעידודו של כח המשיכה וגורמים אחרים,א י ן ק ש ר ישיר בין התנגשות הגלקסיות להתפשטות היקום או בלימת התפשטות היקום. מה שכתבת דומה יותר לאדם שיחלה בעוד 20 שנה בשפעת קלה וכרגע חולה בסרטן מתקדם אבל ימות בערך בשבוע הבא מהשפעת הקלה (עוד בטרם חלה בה) ולא מהסרטן המתקדם . ה"גישה המקובלת היום בפיסיקה" היא שהיקום פ ת ו ח,כלומר, הוא יתפשט ל נ צ ח. אתה כותב על יקום "סגור", תיאוריה שמזמן נזנחה.

במחשבה שניה, אתה אידיוט

תלמד לדבר כמו בן אדם. זה שאנחנו בפורום אבולוציה, לא אומר שאי אפשר להתנהג כמו בני אדם.

יש בזה משהו

אולם אם אינני טועה הפורום נועד לספק מידע מהימן פחות או יותר, ואם מישהו אינו בטוח בידיעותיו, ראוי שיציין זאת ,על אחת כמה וכמה אם למישהו אין שמץ של מושג על מה הוא מדבר. אולי תוכל להסביר לי מה פשר המושג יקום מוגבל וכיצד הוא מתקשר לנושא המדובר?

היקום כיום מתפשט

אין לו "מחסום" אבל מאחר שבבוא היום הוא יפסיק להתפשט, הרי שהתפשטותו "מוגבלת". לא אני "המצאתי" את זה. כמו שאמרתי, זו תאוריה, כמוה יש שתי תאוריות נוספות לפיהן היקום אינסופי מאחר שהוא לא יחדל להתפשט.

מה הקשר?

"אין לו "מחסום" אבל מאחר שבבוא היום הוא יפסיק להתפשט, הרי שהתפשטותו "מוגבלת"" המשפט הנ"ל אינו ברור לי . האם ליקום הסגור יש מחסום בניגוד ליקום המוגבל ? ונניח שהיה ליקום "מחסום" דמיוני אשר היה עוצר אותו, האם התפשטותו לא הייתה גם כן נבלמת ו"מוגבלת" (ע"י המחסום )? אולי אין לי שמץ של מושג על מה אני מדבר, אך אינני מצליח להבין במה שונה יקום סגור מיקום מוגבל.האם ה"מוגבלות" של ההתפשטות אינה תנאי הכרחי במודל היקום הסגור? היקום לא יפסיק להתפשט ,לפחות לא על פי התיאוריה המקובלת כיום על מרבית הקוסמולוגים.

כפכפית1

New member
באתי לבדוק מה קורה כאן וחשכו עיני..

הבחור מצא עם מי להתוכח... תהיה עדין איתו...רחמנות , שירגיש קצת חכם...

למעלה