סטודנטדפוק
New member
השאלה של כפכפית ותשובה פשוטה
כפכפית שאלה כיצד ייתכן כי מצד אחד היקום מתפשט ומצד שני ידוע כי בשלב מסוים גלקסיית שביל החלב תתנגש בשכנתה. אני אסתכן בכך שלא הבנתי את השאלה ואענה. כמו שאמרתי, את צודקת. ישנן מספר תאוריות בנושא התפשטות היקום. התאוריה העיקרית גורסת כי היקום מתפשט. כמו שאמרת בעצמך, לא עומד כח מאחורי התפשטות היקום כח כלשהו. לפיכך אנחנו גורסים כי הכבידה בין הגלקסיות מאיטה כל הזמן את ההתפשטות - עד שבסופו של דבר תביא לבלימתו, ומאותו רגע הפצצה תתחיל לתקתק
אם מעניין אותך אני יכול להסביר לך גם את התאוריות האחרות. להשכלה כללית: הגישה הנוכחות הרבה יותר הגיונית מהגישה של ניוטון. כשניוטון נשאל מדוע הכוכבים לא מתנגשים זה בזה אם פועלים בינהם כוחות משיכה. אז ניוטון הציע, שישנו מספר אינסופי של גופים בעלי מסה, שמפעילים כוחות כולם על כולם שיוצרים איזיון סטטי ביקום. מה שמעניין כאן, הוא שזה מה שמלמדים בתיכון, וזה בעליל לא נכון!
כפכפית שאלה כיצד ייתכן כי מצד אחד היקום מתפשט ומצד שני ידוע כי בשלב מסוים גלקסיית שביל החלב תתנגש בשכנתה. אני אסתכן בכך שלא הבנתי את השאלה ואענה. כמו שאמרתי, את צודקת. ישנן מספר תאוריות בנושא התפשטות היקום. התאוריה העיקרית גורסת כי היקום מתפשט. כמו שאמרת בעצמך, לא עומד כח מאחורי התפשטות היקום כח כלשהו. לפיכך אנחנו גורסים כי הכבידה בין הגלקסיות מאיטה כל הזמן את ההתפשטות - עד שבסופו של דבר תביא לבלימתו, ומאותו רגע הפצצה תתחיל לתקתק
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)