השאלה ״מה תרמה אומה X לאנושות" היא שאלה לאומנית (כאילו ינון

השאלה ״מה תרמה אומה X לאנושות" היא שאלה לאומנית (כאילו ינון

השאלה ״מה תרמה אומה X לאנושות" היא שאלה לאומנית (כאילו ינון מגל רשאי להתבשם מתרומתו של איינשטיין או כל יהודי אחר לאנושות) וחבל על הנסיון לענות לו באותה המטבע. אבל: אם בכל זאת צריך להצביע על דבר אחד שהאומה היהודית תרמה לאנושות - לא תרומת יחידים אלא תרומה כאומה, ותרומה שלא נוגעת רק לעצמה אלא לאנושות כולה - אז התשובה היא זו:
מחוקיה החברתיים של תורת משה, עבור דרך רגישותם החברתית של (רוב) הנביאים ומושג האנושות שלהם, עבור דרך דמות העני בתהילים, וכלה בקיום היהודי בגלות כמיעוט שהיווה את המבחן בה״א הידיעה ליומרותיה של המדינה הליברלית, ואשר רוב אלו מבניו ובנותיו ששאלת האנושות עניינה אותם היווה חוד חנית במלחמה למען השוויון והליברליות - הרי שאין ספק:
תרומתה של האומה היהודית לאנושות היא בעיקר... שמאלנות!

גם

בגדול- ערכי המהפיכה הצרפתית- חירות, שוויון ואחווה הם ביטוי די מזוכך של התפיסות היהודונוצריות.
השמאל אוחז בערך השוויון. הימין הליברטאני בערך החירות. יש צורות קיצוניות של ימין ושמאל שאפשר להגדיר אותם ככאלו שבהם מתבטלים שאר ערכי הנאורות האלו. ימין קיצוני מבטל ערך השוויון (וגם מבטל אחווה, בשל קידוש המלחמה ותפיסות של אליטיזם לאומני), שמאל קיצוני מבטל ערך החירות (מדינות קומוניסטיות עם דיקטטורה טוטליטארית).

לא טענתי כך

ליברטאן נאחז בערך החירות. אם הוא קיצוני הוא יכול לשלול את ערכי השוויון והאחווה.
הנקודה שלי היא בסך הכל דרך להגדיר במדוייק קיצונות ומתינות של ימין ושמאל על פי ערכי הנאורות שלהם ועל פי שלילתם את ערכי הנאורות הנותרים.

היו הרבה דמויות מופת באומה שלנו.

יש שטוענים שיש לנו יכולות מיוחדות שמעתי על ספר בשם "המוח היהודי" חוץ מזה לפי ידעתי יש מחקר שמראה שמנת
משכל של יהודים ( אשכנזים משום מה) גבוהה יותר משל בני אדם שלא יהודים אלה מדתות אחרות אני לא בטוח כמה זה נכון.
אבל מידעתי הקצרה אני יודע שיש לנו תרומה והצמחנו הרבה דמויות מופת באופן לא פרפציולני למספר שלנו, למשל זוכי פרס
נובל פרס נובל למתמטיקה ( שלפי ידעתי כ42 אחוז מהזוכים הם יהודים) ובכלל מבחינת המצאות מה שמכונה המוח יהודי -ממציא
אבל אישית זה לא מעסיק אותי.

כמובן אני מתייחס לעניין הפרטים והיכולת.

אין לי דעה בקשר לכל מה שנאמר, אני לא יודע מה התרומה שלנו כאומה אלה יודע שיש בנינו דמויות מופת.
אני חושב שהתנך זה הספר שקדם את בני האדם המון אבל אני לא מבין בזה, אבל מאוד אוהב תנך ובעני הוא
תרם הרבה.

למעלה