השאלת משאבה

ניצוץ76

New member
השאלת משאבה

האם ידוע לן אם ניתן להשאיל משאבה עוד לפני הלידה?
הבנתי שבנוסף ליד שרה יש אירגונים נוספים שמשאילים (ליונס?). האם למישהי יש טלפון?
האם יש הגבלה למשך זמן ההשאלה?

ניצוץ76

New member
עזרת מאוד עם הטיפים של ונוס 26

לגבי השאלה לפני הלידה, מכיוון שגם ונוס העלתה את הנושא שקשה מאוד להשאיל משאבה, חשבתי להצטייד לפני הלידה.
גם כך, לאחר הלידה יש עוד כ"כ הרבה סידורים!!!

מצד שני, העלות יחסית גבוהה (לפחות של הלקטינה), כך שכדאי לנצל כל יום של שאיבה ושלא סתם המשאבה תשב בבית.

ונוס 26

New member
זה נכון, אבל לא מדויק. לא הייתי שואלת לפני

הלידה.
נכון שלא קל להשיג משאבה ולכן כדאי להיות מוכנה לאפשרות של השאיבה מראש, אבל לדעתי חבל לשכור לפני שאת יודעת שאת באמת צריכה.
אני גם זוכרת ששמעתי בעבר הרחוק דעות לפיהן עם תאומים חייבים לשאוב, אבל כבר אחותי, שילדה תאומות לפני יותר משלוש שנים, הוכיחה לי שזה לא הכרחי, ובאמת גם אצלי - השאיבה היא רק בגלל ששמתי אותן במסגרת, עד אז לא נזקקתי לשאיבות. היתה תקופה קצרה ששאבתי כשהן היו בבית חולים בגיל 7 שבועות, אבל אז הסתדרתי עם משאבות ידניות שהיו לי ועם משאבה רגילה של יד שרה.
לדעתי, מצוין שביררת מראש פה בפורום (ואני שמחה שההודעה שלי עזרה לך).
כעת את יודעת שתוכלי להשיג משאבת לקטינה מליונס, וגם אם לא תהיה משאבה פנויה כשתרצי, תוכלי לעשות מה שאני תכננתי לעשות - לשכור ממדלה ב 150 ₪ לחודש, אצלם תוכלי לקחת משאבה "מהיום להיום", ובמהלך החודש הזה סביר שתתפנה משאבה אצל ליונס.
אגב, אני את שלי מחזירה בערך ב-20 באוגוסט.
למה לשכור לפני הלידה? אולי לא תצטרכי, ואת סתם מתעסקת בזה, ואל תשכחי שאת גם קונה במאתיים ₪ את הבוכנה והחלקים, וזה כסף שלא יחזור... כל כך הרבה דברים יכולים לקרות, אני בכלל מאמינה בלא לקנות כלום לפני הלידה (לא בגלל עין הרע, בגלל המציאות). תאמיני לי שבתוך כל הסידורים שיש אחרי הלידה, זה יהיה רק פיפס קטן, וכל כך הרבה אנשים ירצו לעזור.
נאמר שאת באמת מגלה יום אחרי הלידה שאת חייבת משאבה, אז -
בשביל הימים הראשונים יש משאבות של בית חולים, וכשאת חוזרת הביתה את יכולה מיד להתקשר לליונס ואם אין להם להגיד להם שירשמו את הפרטים שלך, ובינתיים להביא ספקטרה 2 מיד שרה (יש שירותי השכרה שלהם כמעט בכל בית חולים).
בהצלחה שתהיה לידה טובה, והעיקר - שפע של חלב, ושלא תצטרכי לשאוב כל עוד התאומות/ים איתך!

משאבה לפני הלידה - כן או לא

הי ניצוץ,

ברוכה הבאה אלינו, נעים להכיר.
מסכימה עם מה שוונוס כתבה - ממש לא חובה להשיג משאבה עוד לפני הלידה. זה בהחלט יכול להקל על כל הסידורים והעניינים שאחרי, כי כך את יודעת שיש לך ואת שקטה.
אבל - קחי בחשבון שבבית החולים (בכולם) יש משאבות שניתן להשתמש בהן. החלקים כמובן חדשים כך שאת קונה סט שהוא רק שלך.
ולוקח כמה ימים עד שחוזרים הביתה, אז במהלך הימים האלה - בן זוגך יכול לעשות טלפונים ולבדוק איפה יש.
את כן יכולה לרכז רשימה עם הרבה טלפונים כדי שיהיה במרוכז ולא יהיה צריך להתחיל לחפש.
זה גם מאוד תלוי באיזה שבוע תלדי ובאיזה משקלים יוולדו הקטנים.

מתי את אמורה ללדת ? באיזה שבוע את ? את מתוכננת לניתוח או לידה רגילה ?

עוד כמה טלפונים של משכירי משאבות :

1. גמ"ח במודיעין , אביטל - 050-7293199
2. ג'סיקה - יועצת הנקה בירושלים שמשכירה משאבות ושולחת לכל הארץ - 02-9999979
3. המרפאה של ד"ר לייבוביץ' באודים - 09-8858256
4. בייבי רותם - 052-6500017/8

בהצלחה

ונוס 26

New member
לא בכל בית חולים, אבל בכמה וכמה יש

כשחיפשתי משאבת מדלה ביד שרה אספתי מספרים של סניפים ואני זוכרת שהיו לא מעט בבתי חולים. כנסי לאתר של יד שרה ותוכלי לבדוק שם איפה הסניפים הקרובים למקום מגוריך או אם יש בבית החולים בו את עתידה ללדת.

אני גם בהריון והשכרתי משאבה מיד שרה

אני בהריון שלישייה כך שחייבת משאבה השכרתי משאבה מיד שרה בראשון לציון נרשמתי להמתנה וחכיתי בערך כחודש וחצי למשאבה שהגיעה כבר. אני בשבוע 31 וצריכה ללדת עוד שלושה שבועות לא מתחרטת שעשיתי זאת והשגתי משאבה לפני וגם הם אמרו לי שאם אני יצטרך להעריך את השימוש אז ישנה אפשרות כזאת...

ניצוץ76

New member
הצגת להם מסמכים לגבי הריון שלישיה?

אגב, כמה עולה ערכה סטרילית של מדלה (אם אני לא טועה של ספקטרה, בזמנו, עלתה 30 ש"ח ביד שרה).

הערכה היא דו צדדית

ועלתה לי 200 שח צד אחד עולה 130 שח.
לא הייתי צריכה להביא להם שום מסמך או משהו כזה....

למעלה