השבוע ביקרתי בצפת

אבוטבול

New member
השבוע ביקרתי בצפת

לקחתי את 2 הקטנים והצפנתי עד למר לוסטיג ורעיתו מהמוסיאון ההונגרי בצפת ניחוח של היסטוריה עלה באפי עת כניסתי למוסיאון (הבוטיק בלשון טומי לפיד) הופתעתי למצוא באולם המרכזי תמונת שמן של אב סבתי הרב וילמוש קראוס רבה של דברצן במשך כ 30 שנה עד 1921 . מסתבר שהציור נתרם על ידי גברת אלמונית למשפחתי. מעניין היה. לאחר הביקור טילנו ברחובות צפת העתיקה. היו הרבה תיירים ומטיילים.

vera2

New member
לאבוטבול על כך נאמר:../images/Emo140.gif

והגדתה לבניך מדור לדור.(מצטערת אם לא דייקתי בציטות)....מענין אם ידעתה שיש תמונה כזאת אן שזאת היתה הפתעה עבורך בכל מקרה זה מאוד מכובד ומאוד מרגש.שבת שלום ומועדים לשמחה מ
Vera

jojo4

New member
אבוטבול ולא במוזיאון המרוקאי?מעניין

אני חושב שכבר ספרתי לכם שקרה לי במוזזיאון דבר דומה.מצאתי משפחה שלא ידעתי אודותיה עד הבקור במוזאון שבמקרה גם היה עם ילדיי במסגרת סיורי בר מצוה.ההתרגשות היתה גדולה ומשפחת לסוטיג עושים מצוה אדירה ישיר כוח להם

ברק 188

New member
אכן,לא להתבלבל אבו-ט- בול לטיפוס

חמוד להפליא,רציני ועיני- (עיוני), ראינו אותו ומאשרים ומאושרים שיצא לנו להכירו, לעומת זה היו יו יו 4 עד להיום רק הבטיח, ומה מיצא רק בטיח- ביידיש נאמר פעם יו,ופעם נאין-כשמו כנראה כן הוא. יו יו הצפון רחוק אבל אתה מוזמן אלינו ולהפתיע את מי שהבטחת אף על פי שאני מנחש שהיא ירושלמית כיום. אל תכעס על הירדה זה מידיד-(א)ות לבאות לעליות.

אבוטבול

New member
פעמיים הייתי במוזיאון

ולא הבחנתי בציור. הפעם הוא ממש צד את עיני ההפתעה היתה גדולה. שבוע טוב ומועדים לשמחה

ברק 188

New member
אני היתי שם יותר פעמיים וזכור לי

הציור ,לא ידעתי שזה שיך לקראוס שבהחלט יכול לענין את חקר השורשים שלי שגם משפ' קראוס שיך לה בעקפין, הזוג לוסטיג מקסים ויודע להכניס אורחים בכבוד, ויש להם גם בת מקסימה.

אבוטבול

New member
אגב פרחים

לאחר הביקור במוזיאון עלינו לגבעת המצודה בצפת ואמרתי לילדים שיספרו את מס' פרחי הבר בשביל העולה לתצפית. הם ספרו למעלה מ15 סוגים. ממש הפריחה בעיצומה.

orlu

New member
אבוטבול הצפון מלא מלא פרחים,אם

אתם בקטע של גירוי לטבע אז אחרי החגיםםםםםםם,ואחרי שימוגו להם התפרחות העונתיות קח את ילדיך לגן הורדים בירושלים מול הכנסת ליד בית המשפט העליון מאות סוגי ורדים מאוד מרשים ופורח כל השנה בילוי נעים

tapuzina2001

New member
יכול להיות שאנחנו קרובי משפחה

רחוקים כי גם שם משפחתה של סבתי ז"ל היה קראוס. היא נולדה בעיירה ליד בודפשט שכחתי את שמה ואין לי מושג מעין המשפחה שלה היגעה לאותה עיירה. האם יש לך אילן יוחסין של משפחת קראוס? והיכן ניתן להשיגו? תפוזינה

למעלה