../images/Emo24.gif מתכונים
בלינצ'ס או קרפים בצרפתית ממולאים לקרפים 250 גר' קמח 1/2 ליטר חלב 2 ביצים כף שמן קורט מלח לשים הכל במערבל. לשמן מחבת ולטגן. לי יש את המכשיר שמכין 6 קטנים ביחד, אז זה הרבה יותר כיף ונוח. כשמטגנים להשתדל לשים בלילה על כל המחבת כדי שלא יהיו חורים בקרפ והמילוי לא ינזול. לאחר שטיגנו משני הצדדים וקיררנו.ממלאים. רוטב פלפלים קולים פלפלים בתנור. צהובים ואדומים. אפשר רק אדומים. לאחר שהוצאנו אותם, לשים בשקית נילון שיזיעו וכך הקליפה תצא יותר בקלות. במערבל או במטחנה, שמים פלפלים,שום כתוש טרי, מעט עלי בזיליקום, שמן זית , פש"ג וטוחנים. זהו ממלאים את הבליצ'נס. ניתן גם למלא בגבינות שמנת, טפנאד, רוטב שמנת ופטריות, או פטריות מטוגנות ויין - ולטחון וככל שעולה על דעתכם. חצילים ממולאים- מתכון בסיס,בני סידא לחתוך חצילים לאורכם. כל פרוסה ברוחב של 1 ס"מ. לטגן קלות משני הצדדים.ולשים בנייר סופג. לאחר שהתקררו, שמים את פרוסת החציל על קרש חיתוך וממלאים בצד הרחב בגבינת- שמנת, או עיזים. אני הכנתי גבינת שמנת בטעם זיתים, פלפל שחור, שום שמיר, ושמן זית. וכל חציל מלאתי בטעם שונה. לאחר ששמנו בקצה, לגלגל בעדינות את החציל שלא יקרע. מעל הגלילות לפזר רוטב פסטו: בזיליקום, טרי, שמן זית, שום, מלח וצנוברים ופלפל שחור גרוס (אפשר גם אגוזים). טארטלטים מתוקים - מי שרוצה לשים מילוי מלוח, לא לשים סוכר 2 כוסות קמח 1/2 כוס סוכר 100 גר' חמאה קרה חתוכה לחתיכות קטנות 1 ביצה 4 כפות מים קרים לשים את הכל במערבל עד שיהיה בצק רח ונעים. לאפות בחום בינוני 20 דק' לערך. עד שהבצק נראה מוכן. ממלאים במה שרוצים- קצפת עם תותים או שאר פירות, ניתן גם לזלוף מעט ג'לי מעל הפירות. בהצלחה ובתאבון! דינה