השבוע התחלתי בתרגול

אפרת26

New member
השבוע התחלתי בתרגול

יוגה ויש לי כמה שאלות. ראשית, מהי יוגה בשיטת איינגר, ובמה היא שונה משיטות אחרות. שנית, באופן כללי יותר, אני מתעמלת בנוסף ליוגה בעיצוב, אירובי ושחייה, מה הערף המוסף של היוגה מבחינה בריאותית/גופנית. איך אני אמורה לדעת איזה שיפור חל בי כתוצאה מהיוגה ולא כתוצאה מפעילויות אחרות שאני עושה? תודה.

יוגי בר

New member
הלו אפרת...

מזל טוב שהתחלת בתרגול יוגה. על יוגה בשיטת איינגר תוכלי לדפדף בעמודי הפורום. ותמצאי התייחסות והבעת דיעה על השיטה. לגבי דרך היוגה: יוגה שונה מהותית בהתייחסות לקשר גוף- ונפש לעומת כל ההתעמלויות האחרות שעוסקות בתרבות הגוף. ז"א ההבדל היסודי בין תרגילי היוגה לבין התרגילים הפיסיים הוא שתרבות הגוף מגדישה תנועות חריפות של השרירים בעוד תרגילי היוגה נוגדים לתנועות שרירים חריפות היות והם יוצרים כמויות גדולות של חומצת חלב בסיבי השריר ובכך גורמים לעייפות. זאת ועוד, פיותח שרירי הגוף אין פירושו גוף בריא. הבריאות היא מצב שבו כל אברי הגוף מתפקדים בצורה מושלמת תחת הפיקוח של ההכרה.(וגם על זה יש הרחבה באחד מדפי הפורום) אז באם את רוצה לדעת מה הערך המוסף של היוגה לבריאות זה מתמצה במשפט הזה. דבר נוסף- חשוב להבין שצריך להקשיב לגוף כל הזמן. ולעולם, אבל לעולם לא לעבור את גבול המאמץ והכאב. בהצלחה בברכה ואהבה יוגי בר

אפרת26

New member
יוגי...תודה

ודווקא חיפשתי ודיפדפתי בעמודי הפורום, וגם דרך מנוע החיפוש ולא מצאתי חומר מפורט על איינגר, אז אשמח אם בכל זאת תוכל להפנות אותי לקישורים כלשהם בנושא. תודה על המידע, ובטח עוד אשתף בחוויותיי בהמשך. סופשבוע נעים אפרת.

יוגי בר

New member
אפרת, תני לי להבין

את לומדת יוגה בשיטת איינגר- ואין שם מי שיסביר לך מהי השיטה? באם כך הדבר, נסי לקנות את הספר של המאסטר עצמו. אור על היוגה מאת ב.ק.ס איינגר. אין דבר יותר פשוט ללמוד על הדבר מפי בעל הדבר עצמו. וזה נכון לגבי כל דבר. בברכה ואהבה יוגי בר

אפרת26

New member
יוגי בר, הייתי

בסה"כ בשיעור יוגה אחד בשיטה הזו ועדיין לא הזדמן לי לדבר עם המדריך על כך. בכל אופן, קראתי כמה דברים שכתבת כאן בפורום, והאמת, די נבהלתי מהדברים הללו, עד כדי כך שאני חושבת פעמיים אם להמשיך.אני מתעמלת דרך מועדון ספורט שאני רשומה בו, והייתי בשיעור נוסף, שלא בשיטה הזו, אבל דווקא פחות ´התחברתי´ לזה, מעין יוגה לזקנים, כך שזה או איינגר או כלום. שבוע טוב אפרת

יוגי בר

New member
אפרת... אל תוותרי.

בכל מקרה תעשי יוגה. את מרגישה שאת מתחברת לאיינגר. אחלה. רק דיר באלקום- לעולם אל תשכחי: הגוף הזה הוא שלך-לא של אף אחד אחר. קל "לקרוע לו את הצורה"- קשה לשקם אותו. אז תמיד אבל תמיד תקשיבי לו בעירנות מרובה. ולעולם אל תעברי את גבול המאמץ והכאב. זכרי, כי שני עקרונות יסוד חשובים אלו יעבירו אותך בבטחה כל תרגול שתעשי. אז אל תוותרי על יוגה. לכשתכנסי לתוך היוגה עמוק יותר, תביני שאי אפשר להשאר בתנוחה אחת למשך ( עמידת ראש לדוגמה) 10 דק´ ללא הרפייה מוחלטת וללא הפעלת מאמץ והוצאת אנרגיה כלל. זה הסוד המופלא של התרגול היוגי. בברכה ואהבה יוגי בר

shacharf

New member
איינגר

שלום אפרת ממה נבהלת? איני מכיר את שיטת איינגר, אבל יש לו (לאיינגר) אתר http://www.bksiyengar.com/ וגם ספר מצויין. לגבי יוגה לזקנים, או מאומצת יותר, יש שני סגנונות תרגול עליהם שמעתי שבהם התרגול הגופני הוא מאומץ יותר, והם "איינגר" ו "אשטאנגה ויניאסה".

למעלה