השבוע התעצבנתי בעבודה ויש לי...

השבוע התעצבנתי בעבודה ויש לי...

"תיקים" עצבניים בקצה השפתיים .פעם קרה לי אותו דבר וזאת הסיבה שאני משייכת את התוצאה לסיבה. ואז פשוט עזבתי את עיסוקי - הייתי עצמאית והנטל היה כבד מידיי.היום העבודה שלי עם ילדים למרות שאני יוצאת לחופשה בעוד יומיים - אני מתוחה כמו קפיץ ופוחדת שיגידו לי שעשיתי פשלות במהלך השנה למרות שהיתה לי כתה מהסרטים קשה מאוד עם המון המון בעיות משמעת וקשיים והישתדלתי לעשות את המקסימום שלי. מה עושים כדי להפסיק את זה ? בטח תגידו לי להירגע. והשאלה היא איך?????????

mirivs

New member
פזית שאלת את שאלת השאלות

אני יכולה רק לספר מה אני עושה קודם כל התחלתי לשאול את עצמי כל מיני שאלות למשל:למה אני עכשיו לחוצה? או למה אני לא מצליחה לרזות? וכשלא מצאתי תשובה לא הרפתי אמרתי לעצמי שחייבת להיות תשובה לכל שאלה וכל דבר טמון בתוך הנשמה התחלתי לנבור היה שבוע ששאלתי את עצמי את אותה שאלה שוב ושוב שוחחתי עם חברות שעזרו לי בסימני השאלה וכך מצאתי את עצמי. היום אני אחרת יותר מודעת רגועה שלווה וכשלא אני מרגישה שאני יודעת לנתח את עצמי ולהגיע לפתרונות יש פורמים של פסיכולוגיה כנסי אליהם אני חושבת שצריך הדרכה כדי לעשות זאת קשה לנו לאהוב את עצמנו אנחנו לא סתם עצבניים יש בתוכנו בתוך התת מודע כל כך הרבה שדים רק אם תשלימי איתם באמת יהיה לך מרגוע אני מדברת מתוך נסיון ואחרי עבודה קשה על עצמי לאחר קבלת אחריות לכל מה שקורה לי אני מרגישה אחרת.

אבא אסא

New member
התשובה שלי תהיה קצת מורכבת-ארוך

מסתם "את צריכה להירגע". ע"פ מה שאת מוסרת זה שהשבוע התעצבנתי בעבודה ויש לי... "תיקים" עצבניים בקצה השפתיים \סדגש|. מסקנה: התעצבנתי=תיקים. אז העניין הוא לא לעבוד על ה"להירגע" אלא על ה"התעצבנתי". לפעמים נמצאים במצב שבו את רואה את הדברים בצורה אובייקטיבית לגמרי מהצד שלך ואת העובדה שניסית לעשות הכל על מנת לא להתעצבן. אני חושב שהדבר הזה טבוע באופי, וגם אני כזה, אבל אני משוכנע שצופה מהצד יוכל לעזור לך. מה זאת אומרת? למדתי שהערות של צופה מהצד יכולות לפעמים לא למצוא חן בעיני אבל הוא אומר את הדברים כפי שהוא רואה אותם, ולפעמים זה סותר את התדמית העצמית שלי כלפיי. חשוב לנסות למצוא מישהו שאת סומכת עליו לשאול אותו שאלות לגבייך ואיך את מגיבה במצבים מסויימים המתאימים גם באופי לסוג התלמידים שלך. כלומר - איך את נראית ומגיבה פנימה בעצמך למצבים לא קלים (למשל "שהיתה לי כתה מהסרטים קשה מאוד עם המון המון בעיות משמעת וקשיים"). ברגע שתקבלי תמונה מצופה אחר (ממש כמו לראות את עצמך מצולמת בוידאו ללא ידיעתך) אולי תוכלי ללמוד איך לשלוט בעצבים ולנתב אותם טוב יותר.

למעלה