השבוע נפרדים מעונה 2 של "פילדלפיה

gadgad0

New member
השבוע נפרדים מעונה 2 של "פילדלפיה

זורחת" - מעדן קומי מענג ביותר המציג כתיבה והגשה קומית מהסוג המשובח ביותר, משחק צוות מופתי והפקה מוקפדת ביותר (שמשתדלת מאוד על מראית-עין חובבנית ומטורללת). צריך להעריך את תרומתו של דני דה ויטו לצוות: אין מחלוקת על העובדה כי היה יכול לגנוב (בקלות) את הסדרה מתחת רגלי יתר השחקנים, אך למרות הכל הוא נבלע היטב ביניהם ותורם את שלו בהתאם לרוח המטורללות הכללית השורה על הסדרה הזאת. אגב, שימו לב לרשת הכבלים הקטנה FX, שהפיקה את הסדרה. הרשת הזאת החלה, מאז 2002, לנפק כמה מסדרות הדרמה הגדולות באמת של זמננו: המגן, ניפ/טאק והצילו.

העיקר שמחליפה אותה הפמליה

בעונה חדשה- סידרה לא פחות טובה עם ג'רמי פיבן שמשחק את ארי גולד - שבעצם היה יכול להופיע גם בפילדלפיה זורחת ביגלל שגם הוא משחק בנאדם חרא שיכול להשתלב טוב עם הטיפוסים האלה מפילדלפיה.... וחוץ מזה חברה שלי וגם כל החברות שלה מחכות לראות את אדריאן גרנייר מהפמליה (עדיף להם שיוריד חולצה או משהו - מה שאי אפשר להגיד על דני דוויטו.........

הפקה מוקפדת

על מה הם מקפידים בדיוק? ואני חושב שדה-ויטו כן פגם בדינמיות של הסדרה,לא היה חובה לשלב אותו בכל פרק בכוח. לדעתי העונה הקודמת הייתה טובה יותר.

gadgad0

New member
"הפקה מוקפדת" מתבטאת בפרטים קטנים

שברקע התמונה המצולמת. לדוגמה: שתי דמויות עומדות ומשוחחות בפאב. ברקע, על הדלפק, זרוקה על הבר מגבת ומונחת כוס מלוכלכת ועל הרצפה זרוק בקבוק. למה? כי ככה צריך להיראות פאב. בפרק אחר יושב דני דה וויטו ליד שולחן בדיינר מקומי. החלון לידו מלוכלך קצת בפיח ועל השולחן יש כתמי שומן. אני מניח שלא הייתה בעיה להפקה לנקות את החלון והשולחן, אבל ככה נראה דיינר בפילדלפיה - והמצלמה עומדת בדיוק היכן שהאור מבחוץ נופל על כתמי השומן ועל לחייו של דני דה וויטו המגולח ברישול (וגם חתוך מעט). לא הייתה בעיה להזיז קצת את המצלמה כך שהאור לא ייפול בדיוק על החלון המלוכלך וגם לא הייתה בעיה לדני דה וויטו להתגלח טוב יותר, לא להיחתך ולשים קצת מייקאפ - אבל מישהו מההפקה חשב שזה ייראה קצת בלוף. דוגמה להפקה מרושלת היא הסופרנוס, למשל (בעונות 4 ו-5 בעיקר). כולם מתרכזים בתסריטים המבריקים, במשחק העילאי ובבניית הסצינות הכל כך חכמה, אבל ההפקה, מה לעשות, די מרושלת. בולטת במיוחד בעיית הקונטיניואיטי ("המשכיות" בעברית, אבל אי אפשר לתרגם את המונח הזה) - טוני סופרנו קם ממיטתו בחלוק כחול לא מכופתר ובצילום הבא החלוק הוא אדום ומכופתר. כרמלה יושבת במסעדה ומונחת לפניה כוס יין ריקה ובצילום הבא הכוס היא מלאה מבלי שאף אחד נכנס לפריים וממלא לה אותה (מין נס של חנוכה שכזה). דוגמה נוספת: באחד השרשורים הקודמים כאן מישהו שאל משהו לגבי סצינה שבה שרה להקה (פיקטיבית) איזשהו שיר באחד הפרקים. מי שיצפה טוב בקטע ההוא, יבחין שהסולן כבר החל לשיר את השיר (כך שומעים), אך הוא למעשה עומד פיזית רחוק מהמיקרופון ואינו חושב כלל להתחיל לשיר (מישהו בהפקה הפעיל את הטייפ יותר מדי מוקדם...). דרך אגב, לדעתי, סדרה שראויה לציון-לשבח על הפקה קפדנית במיוחד, היא "משפחה בהפרעה" ז"ל , אבל זו לא חוכמה כי רון הווארד, המפיק, הביא איתו את כל אנשי ההפקה הקבועים שלו מהקולנוע ולא סמך על האנשים של רשת פוקס.

אחלה../images/Emo45.gif

נדמה לי שגם בעונה הנוכחית של פילי זורחת אפשר למצוא לפסוסים כאלה אם רק מחפשים אותם..לדוגמא בפרק שצ'רלי ודה-ויטו מתחזים לנכי מלחמה יש לי הרגשה שהתחבושות החליפו ידיים ורגליים פעם או שניים במהלך הפרק..

hen chen

New member
כשירדתי מטה ומטה

בהודעה שלך שאלתי את עצמי מתי תזכיר אם בכלל את ארסטד דוולופמנט. הסדרה עם הרקע הכי מוקפד שאי פעם ראיתי. אז נכון שלקראת העונה השלישית יש חפיפה לא הגיונית בין הגילאים של הדמויות וקיימות שני "אן" ולמען האמת שלושה "מרתה". אבל זה בעיקר נעשה מלית ברירה של קאסט, ולרוב מכוונה לצחוק על מעריצים קטנוניים (כמונו) שיושבים בבית ומחשבים שיש טעות בגילאים של הדמויות. חוץ מזה שזה משרת את תחושת המציאות והדוקומנטרי של התוכנית- זו היא בהחלט 100% ללא שמץ של ספק התוכנית שמקדישה הכי הרבה לבדיחות רקע. מישהו גילה שבפרק 28 יש רמז לטוויסט האחרון שמגלים בפרק האחרון= מספר 53, ורואים אותו בדיוק לשניה. ובפרקים אחרי שהחליפו לג'וב את האצבעות.... האצבעות שלו נשארו מוחלפות, סתם לתשומת ליבם של הצופים. ובפרק עם הופעת אורח של בוב אודנקירק כמטפל זוגי, רק אם מישהו ממש יחקור את החדר שלו למשך חצי שעה לפחות, יגלה שיש לו משיכה מינית מוזרה לכלבים- וזה רק מלהסתכל בדקדוק על חדרו. ובאמת, תן קצת קרדיט למיטשל הורוויץ, הוא המוח המטורף שרוצה את כל הפרטים האלה מוקפדים.

gadgad0

New member
אגב ארסטד, ראיתי לפני שבועיים את

הסרט החדש של הצמד וויל ארנט ובוב אודנקירק - Let's Go to Prison, שיצא בנובמבר בארה"ב ונחל כישלון קופתי גדול. מי ששלח לי את הסרט (מעריץ שרוף של הסדרה וגם של ה-"מיסטר שואו עם בוב ודייויד") טרח לציין שהמדובר ב"סרט די מחורבן". ראיתי את הסרט. אמרתי לו שהוא יכול להוריד בשקט את המילה "די" מההודעה שלו.

hen chen

New member
כן, האמת ממש לא

התלהבתי מהטריילר ומשהו בהחלט היה חסר בכל הקטעים שראיתי מהסרט... כן, זו קצת אכזבה... וויל ארנט... בוב אודנקירק... אבל לא נורא... אני עדיין מחכה לסרט של ארסטד דוולופמנט

gadgad0

New member
ולגבי העונה, יש לי נטיה (קלה)

להסכים איתך. העונה הראשונה הייתה מעט טובה יותר והפרק הטוב בסדרה היה ונותר פרק הסיום של העונה הראשונה - Charlie Got Molested

gilriv

New member
בעניין "PRISON BREAK

?ברשת FOX מתכוונים לתת פגרה לסידרה עד ינואר 22 ביס סטארז -ישדרו מתי שהסידרה תחודש ,! כלומר שגם הזה ירכשו וישדרו -באותו זמן שבFOX זה יחל ----------------------------------------------------------------

assafTV

New member
קשה לי להסכים איתך בנוגע לדרמות

את "הצילו" לא ראיתי אז לא אגיב עליה אבל "ניפ/טאק" היא לא יותר מסבוניה חלולה וריקנית ומ"המגן" מעולם לא נפלתי. יש לה שחקנים טובים (מייקל צ'יקליס, סי.סי.אייץ'. פאונדר) אבל משהו שם לא הסתדר אצלי אף פעם, כל החלקים לא התחברו אצלי למשהו טוב באמת והיא מעולם לא עשתה לי את זה.

gadgad0

New member
To each his own

קוראים לזה. אני מוצא את "ניפ טאק" מרתקת ומרגשת, "המגן" מפילה, ו-"הצילו" מטלטלת. אפילו את Thief (שבוטלה, עם אנדרה בראואר הגדול, אהבתי). זה אומר שאני מכור לסחורה של FX. אבל, מצד שני, אני גם שותה בצמא את כל מה ש-HBO ושואוטיים משקות אותי (למעט כמה מאכלי-פיגולים דוגמת "ישנן בנות"). אפילו "העשב של השכן", אותה לא חיבבתי כלל בהרצה הראשונה שלה בערוץ, מצליחה כעת לסחוט ממני תשואות התפעלות.

assafTV

New member
את דקסטר תשתה ותרצה עוד

ללא ספק הסדרה הכי אהובה עלי השנה עם הדמויות הכי עגולות ואמיתיות שראיתי על המסך מזה זמן רב. אגב, ה-AFI בחר את 10 הסדרות המצטיינות של 2006, חמש מתוכן הן של yes: בטלסטאר גלקטיקה, הבית הלבן, Heroes, Friday Night Lights ואהובתי החדשה דקסטר. שאר הסדרות הן המיני-סדרה אליזבת הראשונה עם הלן מירן (בארץ - הולמרק כמדומני), 24, המשרד, הסמויה וסאות' פארק.

קים19

New member
ניפ-טאק ../images/Emo45.gif../images/Emo99.gif.......ודרך אגב

שהסופרנוס תסתיים HBO יהיו בבעיה רצינית לעומת שאוטיים שנותנת לhbo חתיכת תחרות ואפילו מנצחת בקלות אלו כבר לא ימי הזוהר של HBO.

gadgad0

New member
בעיקרון, זו תחרות לא קיימת

שואוטיים לא מתחרה ב-HBO מבחינת התקציבים, החשיפה התקשורתית, ההכנסות או המסורת. היא יכולה להפיק סדרות רעננות, חדשניות וטובות, אך HBO הייתה ונשארה הגדולה מביניהן. HBO נמצאת בבעלות טיים-וורנר, ושואוטיים - בבעלות תאגיד CBS (השותפות, אגב, ברשת הכבלים CW). אין כאן למעשה תחרות בין השתיים, משום שמלכתחילה ייעודן של השתיים (בעיני תאגידי הענק החולשים עליהן) הוא ששואוטיים תהיה האחות הצעירה, החסכונית והרעבה של HBO. שואוטיים לא רוצה להיות HBO. ובל נשכח, גם אחרי גוויעת הסופרנוס יישארו ל-HBO כמה שכיות-חמדה טלוויזיוניות, וזאת אף מבלי להזכיר את הגירסה העתידית שלהם ל"בטיפול"...

למעלה