השבוע של חייה

רוייקו

New member
השבוע של חייה

אם לא יהיו הפתעות חלילה, השבוע הזה יהיה נקודת מפנה עבורה. לגיל 23 היא מגיעה עם משקל קיצוני, דימוי עצמי שהתרסק עוד מילדות ואישיות לא פשוטה, כמעט בלתי אפשרית. ליוויתי אותה מילדות דרך ההתבגרות החמקמקה, הירידה מהפסים אל מסגרות קצה, כמעט תחושה שהכל התפספס. ההשמנה היתה חלק בלתי נפרד מחייה, כיאילו בניית שריון עצום מימדים בהגנה עצמית. קשה להבין את זה למי שלא מבין את הנפש ואת הכוחות ההרסניים שיש לאדם כנגד עצמו. ריחמנו עליה אבל גם סבלנו מאישיותה האגרסיבית, מקשיון עורפה, מאי היכולת לגייס אותה למען עצמה. אלה עשר השנים קשות בחייה.
לא האמנתי שתגוייס לצבא אבל היא השתדלה לעשות את המקסימום שיכלה. גם זה טוב לעומת מה שהיה קודם וכבר ראיתי את האפשרות לסייע בחלק הכי משמעותי שנראה לי: להסיר את השריון ההגנתי ובכך לרכך אותה, לעדן אותה, לקדם אותה משמעותית בחיים. כשאדם נראה טוב הוא גם מרגיש טוב וזה מסייע לו להתקדם, להיות נינוח יותר עם הבריות, סלחני, אפשרי לאחרים.
הנסיון הראשון היה לפני הגיוס לצבא. חשבנו על דחיית השירות. אחר כך הגיע השירות הצבאי ואמרתי לו שזה בלתי אפשרי. וכשהשתחררה, הלכנו לסיבוב הראשון בפגישה עם מנתח בריאטרי מוביל. הודיעו לה בקופת חולים שלא מאפשרים מימון בבית החולים הזה ושתפנה לבית חולים אחר. וההליך כולו נכנס להקפאה של חודשים ארוכים. שנה.
אחרי שנה הפגשתי אותה שוב עם מנתח וניסיתי לקדם אותה אבל זה לא הלך. היא גררה את הכל וניראה שהיא לא מעוניינת. בינתיים עוד עלתה עשרים קילו או יותר.
נראה שאצלה כל בדיקה היא הכנסת כל ההליך להקפאה עמוקה. זה לא שהיא לא רוצה. היא מפחדת ובצדק. אני תומך בה כל העת ומנסה להפיג לה את החששות. היא תלך למעקף קיבה מדיאלי כדי להפחית את הסיכוי למאבק וכשלון.
אני מאחל לה הצלחה מכל הלב. זה לא עוד ניתוח. זה שינוי עמוק ויסודי בדרך לרפא - ולו חלקית - את הנפש.
אעדכן לאחר הניתוח

בוקר טוב, יום נעים לכולכם
רוייקו

חמ סה

New member
נקרא מרגש. שיהיה בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
איך בדיוק מעקף קיבה ירפא קצת את הנפש?

מי אמר שההרגשה הטובה בעקבות המראה הטוב תיקח לכיוון של נינוחות, סלחנות?
אולי היא תיקח בדיוק ההיפך? חסרים אנשים שנראים מצוין והפרעת האישיות שלהם זועקת הרסנות, אגרסיביות, קשי עורף וחוסר יכולת להתגייס למען עצמם?
אולי היא (מי זו?) בכלל תכעס, על שאלו שאמורים (?) להכיל אותה האמינו שהיא צריכה שינוי פיזיולוגי והתעלמו מהצעקה שלה? אולי היא תרגיש יותר מצוקה בכך שאף אחד לא מבין מה קורה לה, וכשבאים לעזור לה, עוד יותר לא מבינים מה קורה לה?

אני לא טובה בניחושים. אבל כשאתה מדבר על בחורה בת 23, דימוי עצמי מרוסק מילדות וש"אתם" סבלתם מאישיותה, אני מניחה ש"אתם" זה אתה + ההורים שלה.
אז אני באה להורים ואומרת להם - אמנם הבחורה כבר בת 23, מעל גיל 18. אבל אתם הורים לכל החיים, ובכלל היא עדיין צעירה מאוד מאוד. האם עלה בדעתכם לעשות שינוי עצמי כדי לעזור לה? הדימוי העצמי מרוסק מילדות, כאשר היא היתה באחריותכם. האם אתם מעוניינים לקחת אחריות על הנזק שנגרם לה בהיותכם אמורים לגונן על נפשה? מניסיוני, נכונות כזו תזניק אותה למעלה עשרת מונים מכל שיפור שיכול מראה טוב לעשות לנפש כל כך צעירה וכל כך אומללה.
נפש שסבלה מילדות מרוסקת, צריכה ללמוד להחליף את ההורים שלה, ולעשות את כל העבודה שלא נעשתה בילדות - בגיל מבוגר. זה נראה כמו כסא גלגלים גרוע... כשאדם בוגר צריך להיות עבור עצמו ההורים שלא היו לו, וללמד את עצמו מגיל 20 מה שהיו צריכים ללמד אותו בגיל 5 ומעלה - התוצאה הרבה פחות טובה. רק שהיא יותר טובה מפחות מכך... אז הוא צריך לעשות את זה. מייסר ככל שזה יהיה. וזה יהיה!
והנה, יש להורים ובכלל לכל המבוגרים האחראיים בשטח, הזדמנות פז להקל עליו עשרת מונים, וגם להרוויח צמיחה אישית רוחנית + הנמכה של האגו הפרטי (שיתכן שאתם לא יודעים כמה ברכה יש בזה). לא תקחו אותה בשתי ידיים?

רוייקו

New member
אי אפשר לרפא הכל... אפשר להתקדם יותר טוב

באמצעות ירידה במשקל. לסחוב עשרות קילוגרמים כשאתה רוצה להתקדם, אני מניח שזה מקשה, מחבל בדרך, מסיט מהדרך. אני רואה אותה עובדת כשנה וחצי וזה משהו חשוב בעיניי. היא בקשר זוגי הרבה זמן וזה גם משהו חשוב. עכשיו זה הגיע החלק המשמעותי ביותר בעיניי והיא להחלץ מהמכשול המשמעותי שגרם לה תסכול עצום.
שאפו למנתח דר' שמעון ספוז'ניקוב

למעלה