השביל לשם...

דולידול

New member
השביל לשם...

אני יכולה להתמודד עם התקפי החרדה ועם הרבה דברים נוספים, אבל מה שמוליך אותי לשם כיום זה השאלות שמשגעות אותי כמו שאלות הבריאה, הקיום שלנו פה, מאיפה באנו? לאן אנחנו הולכים לאחר המוות? מה היעוד שלנו? לשם מה אנחנו חיים? למה יש סבל בעולם? ושמחה? שאלות קיומיות כאלה הם כמו שביל שמוביל אותי למקום אליו איני רוצה להגיע.(התקפי חרדה) כל העצות שאני יכולה לתת לעצמי לא עוזרות לי. אני לא חושבת שיש פתרון לכל השאלות האלה כי למעשה אין כל כך תשובות להם. אז איך אני יצליח להוציא אותם מראשי? החלטתי ללמוד קבלה כי אולי שם אקבל תשובות אבל נתקעתי עם עוד ועוד ועוד ועוד ועוד ועוד שאלות בלי סוף. די מפחיד אותי.

בוזיקית

New member
לדעתי - חייבים פשוט לעשות, לעשות

לעשות - להסיח את הדעת ביצירה ובפעילות, רצוי גם פעילות גופנית, כי כשיש הרבה זמן לחשוב על הדברים שציינת (ואני התעסקתי עם זה המון ועדיין קורה לי שאני בורחת לשם), מגיעים גם לתהיות על הסוף, על המטרה שלנו בעולם וכד'. כמובן שתמיד קיימת גם האפשרות לראות איזה סרט טוב, לקרוא ספר, לבשל, לפתור תשבצים, וכל מה שאת אוהבת לעשות. הגעתי למסקנה שבשבילי התפלספות זה דבר מאוד לא בריא, אז למרות שהאינטלקט מציק ומבליח מעת לעת, אני משתדלת לעסוק בדברים אחרים, ולתת אמון בבורא עולם, שיש לו את הכוונות שלו ואני קטונתי מלדעת מהן. אני פשוט מנסה למסור לו את האחריות למה שאינו בשליטתי, וזה מקל. ולא, אינני דתייה, למקרה שתהית... נ.ב. מה עם יוגה? אני ממליצה פה לכולם. ליוגה, מלבד ההיבט הפיזי, יש גם תשובות לשאלות קיומיות, במידה ואת מעוניינת ללמוד אותן (זה מאוד מעניין, אך אני לא מתחברת לזה כל כך היום - הכוונה לתיאוריות הרוחניות).

דולידול

New member
היי

תודה רבה על העצה ובאמת לא ידעתי שביוגה מלמדים את זה תאורתית.

דולידול

New member
היי

תודה רבה על העצה ובאמת לא ידעתי שביוגה מלמדים את זה תאורתית.

בוזיקית

New member
היוגה נתנה לי כל כך הרבה בחיים...

גם תירגול פיזי, גם תרגילי נשימה, הרפייה, וגם בקטע הרוחני - לאנשים הצמאים לתשובות, לרעיונות אחרים... קצת שונים... ויש שם גם חוגים של חשיבה חיובית ומדיטציות ודמיון מודרך... אם את רוצה, תכתבי לי במסרים ואתן לך שם וטלפון של המרכז שבו הייתי פעילה במשך שנים ועדיין מבקרת שם מעת לעת (אולי הגיע הזמן לחזור???!!!). אגב, מהיכן את בארץ? למרכז שאני מתכוונת אליו יש סניפים בכל מיני מקומות בארץ, ויש להם גם אתר אינטרנט.

למעלה