השביתה שירות טוב או שירות דב דעתכם

hebrew1

New member
השביתה שירות טוב או שירות דב דעתכם

לפי דעתי השביתה מוצדקת אבל היא עושה שירות דב לדמותו של הנכה בחברה בגלל שאתם מנסים להציג את המסכנים ואת אלה שניראים הכי רע אבל יש נכים שלא נראים רע ועדיין קשה להם למשל אני עובד לא מסכן ולא אומלל אבל קשה לי הרבה יותר אבל אני נלחם ועובד ולא מצפה שיתנו לי למרות שהקצבה היא תוספת חשובה בשבילי המאבק צריך להיות לא רק על כסף אלה על שימור מעמד חברתי ויכולת להתקדם בחברה למשל אפשרות כניסה לאונברסיטאות ביתר קלות לנכים שרוצים לילמוד גם לאלה שלא ממש עומדים בקריטריונים2 מימון חלקי למוניות לכאלה שאין להם רשיוןנהיגה למשל חוק המחייב חברות גדולות במשק לעסיק % מסויים של נכים גם עם לא בשכר מלא אז לפחות שיחבו אותם להשקיע בהכשרה ואם הנכה הוא טוב אז הוא נישאר בחברה ואם לא אז הוא הולך הביתה כמו כל אדם אחר בקיצור מה שאני מנסה לומר שהשביתה הזו מציגה את הצד החלש והאומלל של הנכה ולא את הצד התורם והמוביל ניתן ואף רצוי להציג בתקשורת אנשים שלמרות הנכות היגיעו להשיגים ספורטאים עורכי דין ועוד כל מיני אנשים נכים שהיצליחו ומרווחים כסף זה לא בושה זה רק יוכיח לעם שיש בינינו אנשים שתורמים למדינה ואם קצת התחשבות יוכלו לתרום יותר זה לא אסון להשקיע בנגישות למיבני ציבור או להקל על קבלה לאונברסיטאות הכל תלוי איך מציגים את הדברים בצורה של טפילים שבאים לקחת מהחברה או בצורה של אנשים שמעונינים לתרום להיות יצרנים ורק צרכים קצת עזרה בשביל זה תחשבו על זה שם במטה המאבק בהצלחה

tipid

New member
גם אני מצטרפת ותומכת בדעתכם!!!

ובהזדמנות זאת ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך! מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

צלף

New member
אם רוצים שנכים קלים ישתתפו במאבק

צריכים לאמץ את המטרות האלו כחלק מהדרישות של השביתה. זאת אומרת לעשות חלוקה של הדרישות לשני חלקים 1) הדרישות לטווח מידי שזה שידרוג הקצבאות. 2) הקמת ועדה בלתי תלויה להמלצות על שיפור מעמד הנכים בכל הארץ. זה בעצם מחייב שינוי בהסברה של ועד המאבק - לא להתרכז בקצבאות. ואולי להפוך את ועד המאבק לתנועת המאבק שתכלול בהנהלה גם נכים קלים מכל קצוות הנכוייות למינהן (חרשים, כבדי ראיה, הצולעים והולכי פרוטזות וקביים וכן הלאה). ובעצם שירושלים לא תהיה רק מקום הפגנה יחיד ומקום עליה לרגל, אלא אפשר לארגן עצרות מחאה והפגנות בכל הארץ... וגם שגמר השביתה לא יהיה הסוף אלא ההתחלה. האם יש בועד המאבק היכולת להסתכל לקו האופק

צלף

New member
אתה בטח מתכוון ל- "ועדה בלתי תלויה"

נכון אי אפשר לעשות ועדה בלתי תלויה ב- 100% - אבל אפשר לעשות ועדה שרובה נציגים מעולם האקדמאי: אנשי רוח שאינם תלויים ואינם פעילים בפולטיקה כך שלמסקנותיה יש משקל ציבורי. ואם המימסד הפוליטי לא יסכים לועדה - אנחנו יכולים להקים גוף בלתי תלוי שיציע רעיונות והצעות להגשמה לפני הציבור ותנועות לתיקון החברה בישראל.

קרא מה כתבה

זהבה נגבי. עוד לא למדת את עובדות החיים? הפסק לשחק לידי הממשלה.

זהבה נ

New member
ועדה בלתי תלויה????

מנסיוני המר עם וועדות כאלה גם עם אנשי אקדמיה דגולים שאותם אני מעריכה אני חושבת וזו דעתי האישית שלא ראיתי דבר כזה וועדה בלתי תלויה, הן כולן תלויות כי מי הוא זה שמחליט מי משתתף בוועדה הוא עצמו תלוי , אז מה??? וגם כשכבר יש מסקנות מי עוקף את יישומן??? כשרוצים לקבור נושא מקימים עבורו וועדה בלתי תלויה?!!! לדעתי זה לא מה שיפתור את הבעיה אני תומכת מאוד במאבק עד שהדרישות המוצדקות מאוד של הנכים יתקבלו בלא פשרות!!! ואיני סומכת על הוועדות. בהצלחה לנכים החזיקו מעמד בשביל כולנו!!! זהבה

אולי עדיף- "ועדת חיסול ועדות"? תלוי

זהבה צדקה לדעתי. צלף טועה. מישהו מכם זוכר את שביתת המורים הגדולה? -0- -- אתם בוודאי שואלים "לאיזו מהן אני מתכוון"? מישהו זוכר על מה היתה שביתת המורים האחרונה? לאלו מכם שזוכרים שהיתה שביתה כזו: 1. זוכרים על מה הם נאבקו? + 2. זוכרים כמה שמחו כש"קיבלו" בהבטחות שפורסמו - א´+ ב´ + ג´? + 3. מישהו יכול כיום להצביע על מה מזה שהמורים שבתו עליו - מקבלים כיום? 4. מי חושב שנגמר להם ה צ ו ר ך לשבות? אל תשאלו אותי "מה הן מסקנות הוועדה למעמד המורה, ואיך מישמות כיום בחינוך"? - מוטב שלא תשאלו. לדעתי- זו שאלה שמתאימה לשנה רביעית בחוג לפילוסופיה קיומית באוניברסיטה העברית- שילדי הגן צריכם להשיב עליה, כי זו שאלה ברמה הזו. ממורים ו"יושב במשרד של יו"ר הסתדרות המורים ולידו" שמעתי בזמן שהוועדה הוקמה ופעלה- שקראו לה "ועדת קבורת מעמד המורה בישראל". אל תקברו אותנו. אל תקברו את עצמכם, בעודכם חיים -- כי אני זקוק לכם בשביל "נחמה". שאמרו חז"ל: צרת רבים== חצי נחמה. ובמות המחשבה על ועדה ננוחם.

צלף

New member
אולי נקרא לזה "צוות חשיבה"

בס"ד ועדה לקבורה קורה בשני מקרים. 1) האנשים שממונים לא מזדהים ולא מכירים בבעיה. 2) אין מי שיאבק על ישום מסקנות של הועדה אחרי הגשתם ! מצד שני יש בעיה לועד המאבק, שהוא התגבש תוך כדי המאבק של קבוצת נכים קשים, והוא מתרכז מטבע הדברים בקבוצת הנכים הקשים בלי לנסות להשפיע בכיוון של שינוי חברתי כולל. כדי שאחרי ההפגנה יהיה המשך, וגם שאכלוסית הנכים הקלים תהיה שותפה למאבק, צריך להקים צוות חשיבה שתתוה החלוטות שצריך לישם (hebrew התחיל לנסח אותם). כמו כן כדאי להציע דרכים לישום במסגרת הכלכלית של היום: שיהיה מה להשיב לאלו שטוענים שלמדינה אין יכולת כספית למימוש השינוי...

|../images/Emo124.gif תצעק את זה בקול גדול

במקום לאחד את השורות, עושים מלחמות פנימיות. חומר למחשבה !

למעלה