השבר הסורי אפריקאי

  • פותח הנושא murfy
  • פורסם בתאריך

murfy

New member
השבר הסורי אפריקאי

כמובן שיישרתי אותו עם הסכין וטייחתי עם גנאש עד כמה שניתן, אבל מישהו יודע למה לעזאזל זה קורה ואיך אפשר למנוע את הסדקים האלו? אגב, השתמשתי בקמח תופח. המון תודה מראש!
 

bali

New member
מנהל
בלי לראות את המתכון המלא

ואם עשית בו אי אילו שינויים, קצת קשה לענות.

בד"כ הסיבה לשברים היא טמפ' אפייה גבוהה, יותר מדיי חומרי התפחה במתכון, הקצפה לא נכונה או קיפול לא נכון של חלבונים למסה.... אבל זה מאד בכלליות.
 

murfy

New member
להלן המתכון

2 כוסות קמח תופח
1 כוס קקאו
2 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס מים פושרים
1 כוס מים רותחים
מערבבים יחד את כל החומרים, יוצקים לתבנית ואופים ב-160 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
על פניו פשוט ונראה שאי אפשר לטעות. ולא עשיתי שום שינויים במתכון. אולי בפועל הטמפרטורה הייתה קצת יותר גבוהה?
או שערבבתי יותר מדי? יכול להיות בגלל זה? תודה רבה!
 

bali

New member
מנהל
באמת נראה מתכון פשוט

ואולי הטמפ' היתה גבוהה יותר בפועל. כשהטמפ' גבוהה נוצר קרום על גבי העוגה מהר, ואז התערובת דוחפת למעלה ונוצרות גבעות או בקעים.
הערבוב לא כל כך נראה לי קשור.
 

murfy

New member
תודה

האמת היא שקשה קצת לשלוט על הטמפרטורה בפועל. כנראה שחיממתי את התנור יותר מדי זמן.
 

bali

New member
מנהל
יש לך בעיה ידועה עם התרמוסטט בתנור?

שבגללה קשה לך לשלוט בטמפ'?
 
נשמע לי כמו אפייה

בטמפרטורה גבוהה מידי.
החום צריך להיות בין 170-180 מעלות כשהעוגה ממוקמת באמצע התנור.
מכיוון שאין הקצפה במתכון ואבקת אפייה, משערת שזו הטמפרטורה.
 
למעלה