השבת והנפילות.

Iris-1

New member
השבת והנפילות. ../images/Emo46.gif

אז ככה אמא שלי זה קרציה אמיתית ויסלחו לי האנשים שכאן. אבל יש גבול לכל דבר והיא לא מבינה את זה (כל מילה בנושא בשבילה זה התחצפות). אז ככה הם הגיעו ומרגע שהגיעו השתלטה לי על הציצי (זה לא מצחיק זה אמיתי וזה הביא לי את הג´ננה). ההערות שלה במקום להיות בונות ונחמדות בסגנון של איזה כייף שאת עוד מניקה (דפנה בת 8 חודשים ויום) היו להיפך: את בטוחה שיש לך חלב בגיל הזה, היא בטח סתם משחקת לה בציצי. לציין שכל פעם שהילדה יונקת היא עוזבת את הציצי בסוף הארוחה רטובה עד הגרון וגם קצת הגופיה נרטבת תלוי איך השפריץ עליה בסוף. ואם לוחצים על הפטמה עוד משפריץ הרבה. ככה שאני לא מרעיבה אותה (מי בכלל חשב ככה!!!!). בכל מקרה האישה הזו הביאה לי את הג´ננה היום בגדול. היה כבר שלב שרק חיכיתי שהם יסעו. כבר לא יכולתי יותר. ועכשיו בעיה קטנה אבל גדולה. אמא שלי אישה בערך סביב גיל ה-50. נוטה למרוח עליה קרמים ולהשפריץ בושם שכל המתקרב אליה מקיא את הנשמה. בד"כ אני משתדלת שלא להתקרב יותר מדי אבל היא חושבת שהיא מריחה נהדר. לא נעים לי לידה לפתוח חלון או דלת כדי לאוורר את החדר. היום זה היה עד כדי כך נורא שאפילו בעלי העיר לי בסוף הביקור. והנורא מכל שהחזקתי את דפנה בסוף הביקור שלה והיא היתה מסריחה מהבשמים שלה עד כדי כך שהורדתי לה הכל בהזדמנות הראשונה וכיבסתי את הילדה ואת הבגדים שלה מיד אחרי שנסעו רק כדי להוריד כמה שניתן מהריח הזה בבית. אפילו הילדים הגדולים החליפו בגדים ממנה. זה פשוט נורא. אני מבינה אנשים מבוגרים שיש להם ריח גוף. אבל פה לא מדובר בריח גוף אלא בריחות של קומסטיקה שלא נסבלים. יש לכן רעיונות? כבר קניתי לה דברים שאני אוהבת והיא היתה משתמשת אבל הפסיקה בטענה שלא נעימים לה הריחות שאני מביאה לך הם עדינים מדי. נו, מה תגידו על זה? יותר טוב ריחות של זקנים באוטובוס אני נשבעת לכם שזה כבר מריח יותר טוב ממנה. מה עושים? עצות יתקבלו בברכה ואנא הפציצו אותי בקטע הזה. תודה איריס.

הייתה לי בעיה דומה, אם כי פחות

חריפה, עם המטפלת של מיכל. אז אמרתי לה שמיכל אלרגית לבושם שלה, וזו הסיבה שיש לה פריחה בצוואר, והיא הפסיקה עם הבשמים האלה. אגב, כנראה שצדקתי, כי איך שהיא הפסיקה, הפריחה עברה...

ציפי ג

New member
כמי שהוגדרה לאורך שנים רבות כחצופה

אהי יכולה רק להגיד לך, שלפעמים שתיקה עוזרת מאוד. אני מיניקה את איתי זמן רב. הרבה מעבר למה שלאימי נראה נכון או נורמלי, (היא קוראת לו עכשיו כושי, כי הוא כל היום מחובר לשד). בהתחלה הייתי מתוכחת, עכשיו אני רואה שכשאני שותקת, זה מתחיל לשעמם אותה והיא עוברת לנושא אחר. לגבי הריח, אולי תגידי לה שגילית שיש ריחות שממש מעוררים בך בחילה, ותנקבי בריח הבושם שלה, ועוד כמה בשמים ככאלה.

עילי

New member
פשוט להגיד...

לאיריס וכולכן שלום, אני חדשה בפורום הדרך הטובה לשחרר ממך לחצים פנימים זה בדרך הדיבור , ומן הסתם כדאי להגיד בדיוק מה שאת חושבת רק בצורה עדינה ומבינה, ואנחנו הבנות אם לא אנחנו נגיד את מה שכול הסביבה מריחה, אז מי יגיד?! אין ספק שזה מאוד קשור מה הקשר והקרבה שלך עם אמא שלך, אך לדעתי כל אמא תעדיף לקבל את הביקורת על מראה וכמובן ריח מביתה ולא מזרים. ולגבי ההנקה, בתקופתה זה מה שהחדירו להם לראש "אין חלב, החלב לא מספיק, הילד רעב, תוספי לו בקבוק" לא נתקלת בזה בתחילת ההנקה? וכאן פשוט לומדים להיות חירשים אילמים, זה עובד טוב...לפעמים. מקווה שעזרתי רויטל

רותי ע

New member
תמיד לאנשים יש מה להגיד..

אם את מניקה זה לא בסדר, אם את לא מניקה את לא בסדר. את מלבישה אותה יותר מדי, פחות מדי.. עם זרים רצוי להתעלם. עם קרובים רחוקים גם. אבל אני מאמינה שעם אנשים קרובים רצוי ללבן דברים. לטווח הקרוב זה יותר קשה. לטווח הרחוק חוסכים הרבה כאבי לב. ניסית פעם לדבר איתה? לאו דווקא על ההנקה אלא על זה שאת האם והיא צריכה לכבד את החלטותיך בגידול ילדייך. לגבי הריח-שיטת ה"היא אלרגית" נראית לי הכי אפקטיבית. גם לא מעליבה וגם נותנת תוצאוות.

חוה 1

New member
אני בדעת מיעוט .

ברור לגמרי מאיך שאת כותבת שאת ואמא שלך לא מסתדרות בכלל. אז לגבי ההנקה הייתי פשוט מודיעה לה שזמנים השתנו ואם היא רוצה לקטר , אז במקום אחר. לגבי הריח לא הייתי אומרת כלום כי בכל מקרה זה לא יעזור. כנראה אתן אוהבות ריחות שונים וגם אם היא לא תשים בושם x אז היא תמצא בושם אחר. אם היא הגיע לגיל 50 והיא עדיין לא הבינה שזה מוגזם שום דבר שתגידי לא יעזור.

ר-חלי

New member
כן זה באמת קשה

במיוחד שריחות מסוימים משפיעים אלינו בדרך מאוד קשה מש על המוח וגורמים לנו לתחושות שאינן קשורות כלל - דווקא כן הייתי פותחת חלון ואומרת שמחניק זה יכול להיות רמז - אני לאמא שלי אומרת כמעט הכל (היא קרובה לשבעים) והיא גם נפגעת ממני לפעמים ואז לא נעים לי אבל אם לאמא אני לא אגיד אז למי כן.... ואיריס - את משקיעה המון אנרגיה שלילית וכעסים אולי גם משדרת זאת אליה והיא לא כל כך יודעת מה לעשות אז היא עוד יותר נתפסת להנקה או לדברים אחרים כדאי "להרפות" אצלך בפנים מין החלטה " זה לא מפריע לי יותר " לא תמיד זה עובד אבל מוריד מהלחץ ואחרון חביב הורי מקסימים שניהם אוהבים תומכים ומה שרק תרצי אלה שבשלב מסויים היוצרות מהתהפכות והם הופכים להיות החלשים ויותר קרובים לילדים שלנו אי אפשר להטיל את "הסמכות ההורית" מההדיון האחר שהיה כאן אבל לפעמים רמת הצפיות שלי (מהורי לא אבל מסבי כשהיה בחיים) יורדת לרמה כמו מילדים - אני חייבת לסיים וללכת ויצא מעט מבולבל , סליחה רחלי

Iris-1

New member
תודה לעונות מהלילה .../images/Emo10.gif

ואני משתעלת הבוקר בצורה נוראה כנראה מהשפעות הריחות של אתמול. לקחתי כבר כמה כוסות תה בתקווה שירגיע לי את הגרון. ולעניין הריחות של אמא שלי - בבית שלי אני יכולה לאוורר. אבל עכשיו יש לי עוד שאלה - בקרוב אנחנו אמורים לנסוע לשם. בד"כ אני משלבת לינה באמצע ואז יוצא שישי-שבת אצלם. בגלל הריחות אני נוטה בזמן ה אחרון שאני מאד רגישה אליהם לנסוע כמה שיותר רחוק וזה אכן יוצא פעם בחודש חודשיים. אנחנו עתידים לנסוע שוב לחיפה אליהם בעוד שבועיים, רוצים לראות את שר הטבעות. אצלם בבית הריח של אמא שלי מאד מאד מורגש ולא רק בחדר שלה אלא בכל הבית זה כבד כזה ומעיק נורא. היא פותחת חלונות אצלה וגם מזגן לאיוורור וזה כבר לא ממש עוזר. אח שלי כבר הסתדר לעניין. אבא שלי למזלו כבר לא בחיים אחרת הוא היה מעיר לה בצורה מאד תוקפנית (ככה הוא היה אבא שלי ז"ל). לי לא נעים להעיר לה בביתה שלה ואני לוקחת איתי כזה כמו של החולות באסטמה כשהמצב נהיה ממש קשה לפתיחת סימפונות ואז בעלי גם מוציא אותי החוצה מהבית לסיבוב קצר בשכונה שמחזיר לי את האוויר. נתקלתם בכזה דבר מה עושים. ושוב תודה לעונות הלילה ואצפה לעונות הבוקר. שלכן איריס. עוד שעה באים אלי למפגש וצריכה ללכת להכין אז לא אהיה כאן עד הצהריים.

מה שאת עושה נשמע לי מצויין

אני עושה בדיוק אותו דבר. מאווררת את הבית שלי, מחליפה ומכבסת את הילדים אחרי ביקור, מוצאת תואנות למה לפתוח חלון בבית שלה ויוצאת להרבה טיולים לנשימה. על אסולין בכלל לא חשבתי. זה רעיון מצויין
בטח שמת לב, אני מהאסכולה שלא בעד לדבר על זה. אני מנסה ללמוד לקבל אותה כמו שהיא (מעצבנת), ולומדת להתמודד עם הרגשות שהיא מעלה לי (עצבים!), מסנה למצוא את הנקודות החיוביות ורק עליהן אני מתקשרת איתה. בתקווה שיום אחד היא תפסיק להציק לי, או לפחות זה לא יפריע לי. אני די בטוחה שברגע שזה *באמת* לא יפריע לי זה יפסק. גם למבורגים יש רדאר מצויין למציאת נקודות רגישות אצלנו, וגם הם לוחצים עליהם ובוחנים אותנו...

מירי,

New member
לא נוסעת אליה!

ובטח לא משלבת לינת לילה... קצת קשה לי לענות לכל היתר כי אני מסתדרת נהדר גם עם אמא וגם עם החמה , וכשיש משהוא שנורא מפריע אני אומרת בעדינות.... אני מאוד קרובה אל שתיהן! בבית של מישהו אחר , צריך להסכין עם כל מה שמתנהל בבית של מישהו אחר ! או לא לבקר אצלו בבית, לחמתי יש כמה בעיות די עקרוניות עם הבית שלי (הנושא פתוח בנינו) ולכן היא ממש ממעטת לבקר אצלנו בבית, וכשהיא באה זה רק לכמה שעות לא יותר. אני לא נעלבת והיא רואה הרבה פחות ממה שהיתה רוצה לראות את הנכדים...

מיכל153

New member
אני דוקא הייתי עונה לה על ההנקה,אבל

הבעיה שגם לי אמא שלי מבקרת על כל מילה או מעשה ואני עונה לה בחזרה וגם בוכה. ביי מיכל153

אולי תגידי לה את זה במקום לספר

לכולנו. סך הכל זאת אמא שלך שאת מדברת עליה- אני הייתי קצת נעלבת אם הבת שלי הייתה ככה מספרת עליי..... הכי פשוט שתגידי לה את זה אמא יש רק אחת - אולי תקבלי אותה כמו שהיא וזהו. קצת קשה לחנך משהו בן 50 היה יום האם בחיפה לפני כמה ימים והייתה לך הזדמנות נהדרת לקנות לה בושם אחר. עדיין לא מאוחר איריס!

Iris-1

New member
שירי - היא כבר לא מכונה לקבל ממני

בשמים וקרמים לפי הדעה שלי. אז החלטנו שנותנים לה כסף והיא קונה בזה לעצמה. אוי הלוואי והייתי יכולה לקנות לה לפי הריח שלי. אבל גם אם הייתי קונה היא משתמשת כפייתית וזה מה שנורא שאי אפשר להעיר לה בנושא הזה היא חושבת שהיא מריחה נפלא ואני לא ועל זה אני לא רוצה לריב איתה. יש לי מספיק ריבים איתה אחרים על חינוך הילדים ובמיוחד רותם ואת בטח מבינה אותי. אז לא חסר שגם זה יתווסף. בכל מקרה תודה לכן. לא ממש עזרתן לי כי אי אפשר כל כך לדבר איתה.

דליה .ד

New member
את ההורים שלנו לא נוכל לשנות../images/Emo5.gif

למדתי את זה בדרך הקשה, אפשר רק ללמוד לחיות עם זה בדרך שתגרום לך הכי מעט עוגמת נפש. אני כבר למדתי להבליג. אלו ההורים שלי והסבים של הנכדים וכולנו יקרים לליבם. אז למדתי לומר לעצמי... עוד מעט הם הולכים... לנשום עמוק ולהחזיר את הסדר על כנו לאחר שהם הולכים. בעלי יום אחד התפוצץ ואמא שלי מאוד נעלבה והיה בכי והייתי צריכה לתמרן בינו לבינה - לא נעים! את זו המבינה והיודעת, אין אנשים מושלמים, למרות שאימך מעצבנת את בודאי יקרה לה והיא בוודאי מתכוונת לטוב. נכון שלא מצליח לה - אז נסי את להבליג מעט מעט לטובת הילדים ולטובת הסבים המזדקנים. וכשאת תהיי סבתא... תזכרי את הסיפור הזה.... בהצלחה ואורך רוח!

מקרה דומה אבל שונה

בענין הריח - בני הבכור היה מתחיל לבכות כל פעם שחמתי היתה לוקחת אותו על הידיים. כמובן שזה מאוד הפריע לה ולדעתי זה היה בגלל הבושם שלה. אמרתי לה ואז כשהיתה באה אלינו היתה שמה בושם אחר והבעיה נפתרה. בענין ההנקה - בני בכורי היה תינוק רעב שהיה מחובר לציצי כמעט ללא הפסקה. כשהיה בן 4 שבועות נסענו להורי בעלי לשישבת. לפני שיצאנו לחזור הביתה חמתי תפסה את בעלי לשיחה ואמרה לו: "אתם חייבים ללכת עם התינוק לרופא, לא יתכן שהוא כל הזמן אוכל או בוכה" בעלי ענה לה שהוא סומך על החושים שלי ולאחר שסיפר לי על השיחה שאלתי אותה אם היתה רוצה שלא נבוא יותר. כמובן שתשובתה היתה שלילית והבהרתי לה שזה הנכד שלה והיא תאלץ לקבלו כמו שהוא ("בכיין" ו"אכלן") כי אני לא אפסיק להניק כל עוד זה יהיה רצוני ודעתה ממש לא רלוונטית כאן. מקווה שתוכלי ללמוד משהו ממה שסיפרתי. החשוב ביותר - היי בטוחה בעצמך! רק את יודעת מה טוב לילדתך ומה לעשות בנידון!!!

Iris-1

New member
תודה. נתת לי בדיוק את הנשק שרציתי.

בפעם הבאה התשובה שלך הולכת ישר לאמא שלי על ההערה הראשונה בעניין הנקה. ולעניין הריח - כנראה שאהיה חייבת שיחה איתה ולהסביר לה שצריך להחליף בושם וגם את הכמות. תחזיקי לי אצבעות שאצליח להגיד מה שאני רוצה בלי שאחשב לחוצפנית יותר מדי. בכל מקרה שוב תודה לך. התשובה שלך היתה סוף סוף מה שחיכיתי לו כל הזמן ואני מקווה שאצליח. עם חמותי זה הצליח לי ואין יותר הערות בנושא מלבד מתי אני מפסיקה.

למעלה