השבת נניח על השולחן

השבת נניח על השולחן../images/Emo71.gif../images/Emo47.gif

החלטנו שהאוכל בשבת בלילה יהיה חלבי, ועל השולחן שלנו נניח:
גבינת סימפוניה ביתית עם שום ושמיר.
מרק בצל
תפו"א מוקרמים
בלינצ'ס במילוי שמנת ופטריות. בשבת בבוקר נאכל
(אנחנו אוכלים אצל הורי אישי, ואין לי מושג מה חמתי ה
תכין) שבת שלום
 

חנהפ

Active member
גם אצלנו חלבי בשישי בערב

ונפתח בממרח עגבניות מיובשות,טחינה וטפנד סלטי ירקות מרק ברוקולי מוקרם פרוסות סלמון מטוגנות ברוטב שמנת וחרדל רביולי בטטה פלפלים ממולאים סלט ירוק ועוגת גלידה גבינה לקינוח לבוקר -ארוחת בוקר ועוגת גבינה טעימה בניחוח קינמון לצהריים סלטים,פטריות מטוגנות עם ביצים, בטטה אפויה עם בצל סגול ושיני שום פסטה צלי עוף בפלפלים ועגבניות ולקינוח פאי אפרסקים וסולרו שבת שלום
 

חנהפ

Active member
פטריות מטוגנות עם ביצים

2 בצלים לפרוס דק,לטגן בשמן 1 סלסלת שמפיניון פרוסים להוסיף למחבת,לערבב ולטגן 10 דקות 1 קופסת שימורי פטריות פרוסות להוסיף,להמשיך בטיגון ולתבל במלח,פלפל לבן,טימין אחרי כ-15 דקות טיגון ערבוב,לטרוף 5 ביצים עם מעט מים וכפית פפריקה מתוקה ולשפוך למחבת,לחכות קצת שהביצים יקרשו ולהתחיל לערבב,כשכל הביצים נקרשו,לשפוך למחבת 1/2 כוס יין לבן יבש,לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים להוריד מהאש, לבזוק מעל חופן יפה של פטרוזיליה קצוצה.
 

חנהפ

Active member
ממרח עגבניות מיובשות

בקערה של מעבד מזון: 1 צנצנת של עגבניות מיובשות בשמן כף בזיליקום יבש או עלים מ-2 גבעולים חופן אגוזי מלך 3-4 שיני שום מלח,פלפל שחור שמן זית בכמות הדרושה ליצירת ממרח בסמיכות הנאה לכם. נשמר לאורך זמן במקרר, אפשר להקפיא אפשר להוסיף לשמנת לבישול על מנת ליצור רוטב מדהים לפסטה
 
‏/tapuzforum/images/emo99.gif/tapuzforum/images/emo99.gif/tapuzforum/images/emo99.gif

אני מריירת רק מלקרוא, קל וחומר לדמיין, איך נראה מי שגם זוכה לאכול את זה? /tapuzforum/images/emo6.gif אפשר בבקשה את המתכון של הצלי עוף?
 

חנהפ

Active member
צלי עוף

להניח בסיר רחב ושטוח את נתחי העוף -נגיד 8 יח' לפרוס בצל,3 עגבניות חתוכות לשמיניות,1 פלפל חתוך לרצועות - להניח על העוף 2 עלי דפנה,מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה 5-6 שיני שום כתושות להוסיף מים כדי מחצית גובה העוף להביא לרתיחה ולבשל על אש קטנה כחצי שעה,להסיר המכסה ולהמשיך לבשל, תוך הפיכת העוף לפחות פעם אחת,כדי שיקבל צבע יפה מהפפריקה. התבשיל מוכן כשרוב הנוזלים התאדו. אני מוציאה את העוף ובנוזלים ניתן לבשל אורז,או להוסיף את הרוטב הטעים לפסטה או לאפות בו תפו"א - כתוספת.
 
השבת שלנו:

מארחים את אמא שלי ומכינים: לערב
סלט חסה,גזר ואגוזים.
סלט גזר מרוקאי כי יש לי המוןןןןןן גזרים וחבל עליהם.
מרק בצל.
חזה עוף עם רוטב פטריות.
אורז לבן שכבר הכנתי.
לפתן מישמשים. לצהריים
סלטים מהערב.
עוף במלח שכבר נמצא בתנור.
או שאמא שלי תכין פשטידה או שאני אכין קיזל'ה שזה קוגל תפו"א מבושלים.
מנה אחרונה כמו בערב. סעודה שלישית-החצי יאכל בבית הכנסת ואנחנו
שבת שלום
 

עלה קטן1

New member
לאחר חצי שנה

אנחנו נוסעים להוריי אין לי מושג מה אמא שלי תכין רק אני יודעת שסלט בייצים אני יכין
 
נשמע מעולה /tapuzforum/images/emo45.gif /tapuzforum/images/emo13.gif

אצלנו חלבי זו לא אופציה אפילו בשבועות, לצערי...
 
אני מאודדדד אוהבת חלבי

אבל לאישי לא מסתדר הקונספט של סעודת שבת/חג חלבית. (ובמילא את הדברים החלביים השווים הוא לא אוכל....)
 
גם לחז``ל הקונספט הזה לא הסתדר

``אין שמחה אלא בבשר ויין!`` בחג חובה לשמוח וגם בשבת שהיא שורש השבוע, ``השמחים בו הם שמחה משיגים``!/tapuzforum/images/emo8.gif
 
תגידי לבעלך שהוא בחברה טובה..

האמת היא, שכאן בפורום שמעתי לראשונה את המושג סעודה חלבית בשבת..
 
אנחנו/tapuzforum/images/emo13.gif

/tapuzforum/images/emo27.gifלסעודת ליל שבת: תפו``א אפויים שאבא הכין, אורז מלא וצלעות עגל ממולאות ברוטב פיטריות ויין לבן שהכנתי (3 שעות אפיה בתנור מספיגות את היין בבשר והופכות אותו למעדן מלכים!), ומרק עוף שאמא הכינה/tapuzforum/images/emo13.gif /tapuzforum/images/emo27.gifלמחר בבוקר: בורקס גבינה וג`חנון שאני הכנתי; ועוגת שמנת שאחותי, בת-אל היקרה הכינה לעצמה לכבוד יום הולדתה ה21. /tapuzforum/images/emo27.gifסעודה שלישית: לזניה שאחותי הקטנה הודיה הכינה (ממש טעימה!). /tapuzforum/images/emo26.gifמה אתם אומרים על חלוקת התפקידים?/tapuzforum/images/emo13.gif
 
למעלה