השבת

חנהפ

Active member
השבת

ארוחה משפחתית, כ-30 משתתפים, אז בנוגע לאוכל נראה לי שנסתדר, כי אחת תביא משו אבל קינוחים, צריכה רעיונות לארוחה בשרית וכמה סוגים, כי הרי קינוח אחד לא מספיק...
 
חנה קבלי כמה רעיונות:

גלידת וניל בסיסית אליה מוסיפים כל פעם משהו אחר בשביל הגוון. הגלידה: להקציף ריץ' ולהוסיף לפי הסדר: 4 חלבוני ביצה אחד אחרי השני 1/2 כוס סוכר 3 כפות אינסטנט פודינג וניל. הכמות מספיקה בערך לתבנית אינגליש קייק. לגלידה הזו אני מוסיפה: כף חמאת בוטנים/ מחית קיווי/ מחית מנגו/ תותים/ מפזרת מעל גרנולה בייתית עם רוטב אוכמניות. זה הכי בסיסי ומוצלח מאד. גלידת רולדה מרשימה : בקערה אחת לערבב ריץ' קפה עם ג'לי בטעם הנבחר. (ג'לי בצבע! ידוע לי שיצא עכשיו ג'לי ללא צבע מאכל וכאן כל הקטע של היופי זה הצבע.) אני מעדיפה טעם טיפה חמוץ כי הוא נותן קונטרה לטעם המתוק של החלק הלבן. לשפוך את הבלילה שיצאה על נייר אפיה בתוך תבננית ולהניח במקפיא בצורה ישרה!!!!! בקערה שניה: להקציף ריץ' רגיל עם 1/2 כוס סוכר. להוסיף 4 חלבונים אחד אחרי השני ולהוסי, 3 כפות אינסטנט וניל. להוציא מהמקפיא את התבנית לבדוק שהמשטח קפא ולמרוח מעל את הקצפת מהקערה השניה. להרים את קצוות נייר האפיה ולהתחיל לגלגל את הרולדה. לקפל מעט ולקלף את נניר האפיה. כך להמשיך עד ליצירת רולדה שלמה.. עכשיו להכניס למקפיא. להוציא חמש דקות לפני ולפרוס לפרוסות. מקסים וטעים! החמיצות של החלק הצבעוני משתלבת נהדר עם המילוי הלבן!!! והמרשם השלישי הוא מרשם לגלידה מהממת עם פצפוצי עוגיות בתוכה. קלי קלות של עבודה ותוצאה באמת מהממת!! מומלץ בחום!!! בקערה לשים: 1/2 מרגרינה 1/2 כוס סוכר חום 1/2 כפית קפה 1 כפית תמצית וניל 1/4 כפית אבקת אפיה 1 ורבע כוס קמח 1/2 כוס שוקולד צ'יפס או 50 גר/ שוקולד מגורד ללוש ולאחד את החומרים (השוקולד צ'יפס מקפץ קצת מחוץ לבלילה, לא נורא) לשטוח בתבנית אפיה. (לא הגודל הענק אלא גודל של עוגת גבינה) לאפות 20 דקות חום 160 מעלות. כל 10 דקות לפתוח את התנור ולערבב את הבלילה כי השוקולד נמס וזה הזמן שלו להתאחד עם שאר החומרים. צריך לצאת פירורים בעצם. בינתיים בקערה להקציף" 5 חלבונים 1/2 כוס סוכר בקערה שניה: ריץ' עם החלמונים להקציף לקפל את שתי הקצפות זו לזו. אחרי שהפירורים התקררו קצת (!) לשפוך לתוכם את הבלילה הקצפתית ולערבב היטב. הפירורים יצבעו את הגלידה בצבע טיפה כהה. זה הזמן להקפיא. קיבלת גלידה בטעם מהמם עם שברי עוגיות בפנים. מומלץ מאד מאד!!!
 

הרברונן

New member
טוב, אז ככה...

פרפה הרי למדתי ממך להכין - נראה לי קצת הזוי שאתן לך מתכון... רוטב יין מעל פרפה או מנת ג'לטין כלשהי יהיה מוצלח אפרופו מנת ג'לטין, הכנתי ג'לי יין לבן עם ליצ'י מוטבע בתוכו כשבתוך הליצ'י דובדבן. מיוחד, טעים ואהוב בשל קלילותו מרק פירות עם מעט ג'ינג'ר מסוכר חתוך דקדק ונענע או מנטה או ריחן כנ"ל לא יודע מה הולך להיות המזג, אבל אפשר להכין יין תפוזים מהיר תוך 3 ימים וזו תוספת נהדרת עוגה טובה תמיד הולכת פבלובה שמכינים מראש ומרכיבים סמוך להגשה מוס שוקולד איכותי עוד? כל טוב, רונן
 

חנהפ

Active member
יין לא יודעת, אבל הזכרת לי את הסיידרים

החורפיים שלנו, בטוח אני אכין קנקן פפלובה -לא אטרקציה... אבל תמשיך אתה בכיוון...
 
למעלה