השב"כ נכשל בהחדרת סוכנים לשא-נור

NimrodOZz

New member
השב"כ נכשל בהחדרת סוכנים לשא-נור

בניגוד למה שאמר ראש השב"כ דיסקין, הש"ב מפעילים סוכנים מסיתים ומדיחים, ושלושה מהם נתפסו בשא-נור. יוצא מכך שיש פה פאק באמינות רציני בין אני כוחות הבטחון לבין המתנחלים. ראש השב"כ הבטיח לפני כמה חודשים שהסוכנים היחידים שהם מפעילים הם סוכני מודיעין, ושני הדאגות היחידות שיש למחלקה היהודית בשי"ן-בי"ת היא פגיע בראש הממשלה ופגיעה במסגדי הר הבית. היועץ המשפטי לממשלה מזוז, הודיע כי אין שום סוכני שב"כ הפועלים כמדיחים לדבר עבירה בקרב המתנחלים. לפיכך יש שני אפשרויות: או שהשב"כ עושה מה שהוא רוצה בגיבוי משפטי ומזוז משקר. או שהשב"כ עושה מה שהוא רוצה בלי גיבוי משפטי ואז דיסקין משקר פעמיים, לרבני יש"ע וליועץ המשפטי לממשלה. העובדה שהשב"כ מנסה להחדיר סוכנים פרובוקטורים היא קיימת. העניין הוא שאף אחד לא מוכן לקחת אחריות. כינוי 1982: אתה מוזמן לכתוב את ההכחשה הרגילה שלך. אני כבר רגיל. עוז.

NimrodOZz

New member
קישור? אתה מוזמן לחפש

אני יודע את זה מיוסי דגן, תושב שא-נור. עוז.

Soul Cake Duck

New member
אז גם אם אתה צודק

אין לך דרך טובה לשכנע את אלו המפקפקים בכך. באופן דומה, רבים משוכנעים כי היו אלה מתנגדי ההתנתקות שפיזרו שמן ומסמרים על הכביש, אבל הם לעולם לא ישכנעו אותך ללא עדויות מוצקות יותר מצירופי הנסיבות. כך שזה לא תורם הרבה לדיון...

E טי

New member
ההבדל עצום

יוסי דגן הוא תושב היישוב, שחי ביישוב ומכיר בו כל תושב. אף אדם לא מכיר את כל תומכי ההתנתקות, ומכיר את כל המסמרים...

Soul Cake Duck

New member
זה עדיין לא ישכנע

את אלה שאינם מכירים אותו ו/או אינם סומכים עליו. זה גם לא משכנע את מי ששומע את הדברים מיד שניה, וזאת בהנחה שהמקור שלך יודע על מה הוא מדבר. זה עוד פחות ישכנע את מי שלא קיבל מידע מפורט באשר לנסיבות, וההאשמות כלפי אותם סוכנים לכאורה. ללא קשר להבדל בין העניין לדוגמה שהבאתי - ואני מודה שהאנלוגיה אינה שלמה, היא הובאה רק לשם המחשה - אתה תתקשה לשכנע את אלה המלגלגים על "תיאוריות קונספירציה למיניהן" ללא עובדות מוצקות יותר.

ערב רב

New member
יוסי דגן היה פעיל ב-'מולדת', כלומר

הוא מעולם לא היה הכי נץ בימין, ולאנשים כאלה יש תמיד נטיה לתקוף את הימנים מהם בטענה שהם "פרובוקטורים", ואין זה אומר שזה נכון בהכרח.

NimrodOZz

New member
עוד משהו:

מבדיקה שערכתי עם עורך דין אסןר לפרסם את שמות הסוכנים.

ערב רב

New member
אתה יכול להוכיח שהם סוכנים?

תפסתם אותם על חם באמצע שיחת טלפון עם מפעיליהם, או שמר דגן החליט שכל מי שיותר נחוש ונועז ממנו במאבק הוא פרובוקטור?

NimrodOZz

New member
למבקשים: קישורים

הראשון צד את עיני ראשון אבל הוא של ערוץ שבע, ככה שלא אתפלא אם לא תראה בהם אוביקטיבים. אבל גם בNRG מזכירים את זה במשהו. למרו תשהם מסתייגים וכותבים "לטענתו". בשבילך זה יש קובץ אודיו שמסביר קצת יותר. מצאתי גם בYNET איזכור מסויים. גילוי נאות: הייתי בטוח שלא אמצא את הכתבות בNRG ובYNET עקב מדיניות שמירת האתרוג התקשורתית אבל מסתבר שלא הכל שחור ולבן. יש שאלות? עוז.

TheOrion

New member
או.קיי...

הצלחת להוכיח שדגן טוען שיש פרובוקטורים, אבל זה לא אומר הרבה. זה שהוא טוען דבר כזה או אחר יכו ללהיות חלק מהמלחמה התקשורתית שלו בממשלה. מלחמה שהמתנחלים פתחו לפני הרבה זמן.

NimrodOZz

New member
ומה אתה רוצה? איזו הוכחה?

שראש השב"כ יצא ויכריז בראש חוצות: "חבר'ה ניסינו להכניס סוכנים מדיחים לשא-נור כדי להשחיר את פני התושבים וזה לא הלך, פישלנו" ?! נו באמת. עוז.

TheOrion

New member
הוכחה...

משהו שאי אפשר להתווכח איתו. לא צריך הצהרה מראש השב"כ, אבל הצהרה ממתנחל זו בטוח לא הוכחה. הנה סקופ=> "ראיתי אתמול מתנחלים מנסים לאנוס ארנב!" עכשיו אני יכול לטעון שמתנחלים נשלחים על מנת לאנוס ערבים מסיבות מסתוריות. מבין כמה זה אידיוטי להסתמך על הצהרות של מישהו שנמצא בצד מאוד מסויים של הגדר?

NimrodOZz

New member
יוצא מזה שאין לך אמון

באף אחד. יוסי דגן הוא דובר הישוב, מעולם לא נתפס בשקר כדובר. העובדה שהוא "צד בעניין" זה משום שהוא צד בעניין. מי רצית שיאמר את זה? גדעון לוי מ"הארץ"? לפי מה שאתה אומר אין לי שום סיבה לסמוך של רופא שיביא לי את התרופה הנכונה משום שהוא "צד בדבר". אחד מכללי המשנה הוא "המוציא מחברו -עליו הראיה". יוסי דגן טען שתושבי שא-נור תפשו "על חם" שלושה סוכני שב"כ. העובדה שהוא מכנס מסיבת עיתונאים בשביל להודיע על זה, מראה שאין לו בעיה להודיע את זה למרות שהוא יודע שאם יתפס בשקר האמון שלו כדובר הישוב יתפוגג ואף אחד לא יאמין לו יותר. עכשיו לך "תוכיח חשאין לך אחות" ושלא היו סוכני שבב"כ בשא-נור... עוז.

TheOrion

New member
למה אני צריך להעלות טיעונים

כשאתה עושה את זה כל כך טוב בשבילי? "לך תוכיח שאין לך אחות" הוא בדיוק הפתגם שמשרת את מטרתי בסיפור. אפשרות - דגן יודע שלשב"כ זה יהיה בלתי אפשרי כמעט להוכיח את הדבר מבלי שיחשוף סודות כאלו ואחרים שעלולים לסכן חייהם של סוכנים שנמצאים במשימות כאלו ואחרות. (לדוגמה, להראות שכל הסוכנים הזכרים לא היו באותו מקום באותו פרק זמן) מבחינת הרופא=> מדוע מאמינים לרופא? משום שהוא עצמו אינו צד בדבר. רופא הוא לא חברת ביטוח, הוא לא חברת תרופות, הוא רופא. עם זאת, לא תמיד מאמינים לרופא, ולכן הולכים לרופא אחר שיבדוק אותך (חוות דעת נוספת) ואפשר להמשיך עם חוות הדעת הללו עד קץ הימים. עכשיו בוא נבקש חוות דעת נוספת. אני הולך לאנשי השב"כ. היי! הם טוענים שלא היה שם אף אחד. טובנו, אם הם טוענים, אני מאמין להם
. תודה
.

NimrodOZz

New member
קראת כל מה שכתבתי?

יוסי דגן לא אמר את זה כבדרך אגב לעיתונאי של ערוץ שבע. הוא כינס מסיבת עיתונאים והודיע על כך. לצאת בהצהרה מול קבל עיתונאים בלי שיש להצהרה זו בסיס זה יותר מסיכון, זו התאבדות תדמיתית. השב"כ הוא "צד בעניין" על פי דבריך, אם הם יודו שהם שלחו סוכנים פרובוקטורים לשא-נור, הרי שראש השב"כ שיקר והיועץ המשפטי לממשלה שיקר. אופס. לא נעים... עוז.

TheOrion

New member
נמנמ

אז אם אני אכנס מסיבת עיתונאים ואטען שראיתי מתנחלים אונסים ארנבת וטוענים שכך הם יצילו את הרצועה מהתנתקות. האם אז תאמין לי?
הסיבה שהוא כינס את מסיבת העיתונאים נתונה בהודעתי הקודמת: ""לך תוכיח שאין לך אחות" הוא בדיוק הפתגם שמשרת את מטרתי בסיפור. אפשרות - דגן יודע שלשב"כ זה יהיה בלתי אפשרי כמעט להוכיח את הדבר מבלי שיחשוף סודות כאלו ואחרים שעלולים לסכן חייהם של סוכנים שנמצאים במשימות כאלו ואחרות. (לדוגמה, להראות שכל הסוכנים הזכרים לא היו באותו מקום באותו פרק זמן)" השב"כ צד בעניין. חבר שלי לא, וגם הוא חושב שלא היו פרובוקטורים שם
.

noamgk

New member
זה לא חדש.

אצלנו כבר תפסו שב"כניק בישיבה "תורת החיים" על חם. אומרים ש-30% מכלל התלמידים שם הם שב"כניקים. פרובוקטור נחשף גם בהריסת הבתים בטל-ים. הוא בא עם סכין יקרה להחריד לאחד הנערים שהיו שם ואמר - "צריך לדקור להם את הגלגלים!" בהתלהבות יתרה. אז הנער אמר לו - "נו, לך תדקור!". אז הוא אמר לו - "לא, לא, צריך לדקור להם את הגלגלים!" (מה עבר עליו?) ואז הנער שאל אותו איך קוראים לו. אז הוא אמר שקוראים לו אורי שקד והוא גר ביישוב שירת הים. וכידוע לכל תושב בגוש, אין משפחת שקד בשירת הים...

The Bugi

New member
איזה אידיוט

גם ככה גרות שם 12 משפחות, מן הסתם כולם מכירים את כולם.

noamgk

New member
כבר לא ../images/Emo13.gif

כיום יש בשירת הים הישנה 19 משפחות, 30 משפחות באוהלים, ו-5 משפחות בחמישה בתים ששופצו בעשרת הבתים. אבל כשהיה את החורבן בטל-ים היו שם רק 19 המשפחות בשירת הים הישנה (המצומצמת), וברור שאין בינהן משפחת שקד. מן הסתם זה מה שהמשטרה אמרה לו לומר, כי שירת הים הכי קרובה לטל-ים...

למעלה