השב"ס מונע מזוג אסירות להנשא...

נישואין - לכל !!!

"מדינת מסצ'וסטס אינה יכולה לשלול נישואים חד-מיניים, ועצם האיסור על נישואים אלה הוא בלתי-חוקי. כך קבע אמש (יום ג') בית המשפט העליון במדינה, לאחר ששבעה זוגות תבעו את המדינה לאחר שלא הותר להם להינשא. בית המשפט הקציב למדינה 180 יום לפתירת בעיית החקיקה"... לכתבה בגוגיי-

ניראות

New member
ובמקביל

בוב יקירינו רוצה לחקוק חוק פאדראלי המאפשר רק לזוגות הטרו להינשא

"תמיד הכי חשוך/לפני עלות השחר"...

מלחמת השמרנות החשוכה בהומאניזם, כנראה לא תיגמר כל כך מהר.

אורי 0

New member
במקרה הזה זה אולי נכון

כי השחר באמת מתחיל לעלות בענינים האלה (ככה, מפציע...) ברוב המקרים עליהם מדבר ההמנון (ממממת על השיר הזה!) לא כל כך לצערנו... ו.. 500 שנה דיברנו על הומאניזם, מעכשיו הגיע הזמן לדבר על פמיניזם. (אני והשטויות שלי)

פרח7

New member
הי אורי

יש סתירה בין השניים? אולי פמינזם מוכל בהומניזם?

אורי 0

New member
אולי להיפך?

500 שנה דיברו על "הומניזם" כלומר ה-גבר הוא "האדם" וה-אשה יכולה להיות "נחותה מהגבר", "משלימה את הגבר", או "שווה לגבר". זכויות וכאלה נתנו ל"פרט" כלומר לגבר שיש לו משפחה. הגיע אולי הזמן לתפיסה קצת שונה, גם של מגדר, כלומר "מה זה גבר" מה זאת אשה". גם של "זכויות", גם של ציבורי ופרטי. תפיסה לא תחרותית, לא כוחנית, לא מדרגית (היררכית), לא מסחרית. בעיני כל זה (גם) פמיניזם. אבל חוץ מזה, אם במשך 500 שנה ה"הומניזם" היה אמור לכלול שויון לנשים, שעכשיו 500 שנה הפמיניזם יכלול גם זכויות לגברים. אלא אם כן זה מעליב לגבר שכוללים אותו בין הנשים, ואז עולה השאלה למה. מצטער על הבלבול מוח.

אני מבולבלת...

הדמוקרטיה היוונית הראשונה התייחסה רק לגברים ורק לאתונאים כבעלי זכויות שוות (עבדים ונשים היו חסרי זכויות), ולמרות השיבוש ההסטורי אנו משתמשים במילה 'דמוקרטיה' כשהכוונה ברורה לכולנו ומתייחסת לפירושה העדכני. האם בגלל שמקור ההומאניזם במאות חשוכות, בהם הדיון הלימודי, תיאולוגי או פילוסופי, התקיים בין גברים, לא ראוי להתייחס לרעיון אודות מרכזיותו של האדם בראי הזמן הנוכחי (כלומר כמתייחס ל human beings בכלל)? מעבר לכך, הרעיון לקרוא להומאניזם המודרני פמיניזם, ולכלול בתוכו ממילא זכויות לגברים, הוא חתרני ומגרה. סאחה!

אבא גאה

New member
גם אותי הוא

מגרה.... את יכולה להגיד עוד הפעם חתרני? אוייש זה עושה לי את זה..... עכשיו תגידי סאחה.... יש לי צמרמורות....גגרררררררררר.....

אורי 0

New member
Human זה מין האדם

כלומר שוב אנו גוזרות אנושיות מהסטנדרד הגברי. דמוקרטיה לעומתו היא פשוט שלטון העם. בדרך כלל אני נגד לעשות ענין ממלים: אבל יש לזה שתי סיבות: 1. העמוקה יותר: שפמיניזם רדיקלי (אחר פחות מענין אותי) מבקר את אשיות הסדר החברתי הנוכחי, כולל את האידאולוגיה השלטת בו - הליברליזם לגווניו. אפלית הנשים טבועה בסדר החברתי, ולפיכך אי אפשר לתקנו ולהפכו לשויוני, אלא שויון, ומעבר לשויון - שחרורנו מכבלי המערכת המגדרית - יושג רק בפירוק מהותי של סדר זה. 2. השטחית יותר אבל לא פחות חשובה - לשבור את הרתיעה הגברית מהיכללות בקבוצה הנתפסת כקבוצה של נשים (מה שהגדרת כ"חתרנות"), ואת הכלל שהגברים מסמנים את הכלל, והנשים הם "קבוצה מיוחדת" בתוך כלל זה.

Yaara77

New member
Quality is a matter of Quantity

Human society never gave too much attention, let alone rights, to marginal groups in society. The trick of main-stream rules was to keep GLBT people hiding, so their poor visibility makes them a marginal unimportant group. Fear and threats were part of the tools, monastries served that goal as well. Once we become fully visible (took me personally 14 y), and our size of >10% of society is fully appreciated, we become a viable part of the main stream and take part in reforming the rules of the game. Huggles Yaara

אורי 0

New member
אם איכות היא כמות

הטרנסימות בבעיה (1/10000). ואכן הומואים ולסביות החושבימות כמוך רואים בטרנסימות נטל בדרך להשגת זכויות שוות בחברה הסטרייטית כ"סטרייטים שבמקרה (ורצוי עקב אילוץ ביולוגי, שלא יהיו טענות) מזיינות את בני מינן." אבל אם הומואים ולסביות אינה קבוצה מובחנת באוכלוסיה (שקיימת רק כ 100 שנה) אלא פשוט אפשרות אחת להגדיר חלק מרצף מסוים (רק לפני זמן קצר דיברו כאן על לסביות שמגלות את הנשים אחרי סיבוב ראשון עם גברים וכו'). וטרנסימות הן רק קצה הקרחון של תופעה רחבה בהרבה, שבבסיסה תופעות כגון "הבת שמשחקת עם הבנים" (חצי מכלל הנשים עוברות תקופה כזאת) או "הילד הנשי" (80% מההומואים לפי עמית קמה) כי אז אלה שיכולים לטעון שמעולם לא היתה להם בעיה עם זהות מגדר הם במיעוט. אז כן, מספרים חשובים, אבל הם תוצאה של הגדרה.

ניראות

New member
שיוויון לא צריך לשנות כל סדר

שווה לא אומר זהה. אישה לא צריכה להיות גבר וכך גם להיפך. 4=2+2=3+1=2+1+1=4, כלומר ניתן להגיע לשיוויון בדרכים שונות. השאלה היא כיצד ניתן להגיע לשיוויון ערכי, שחופש הבחירה עומד במרכזה? כיום לדעתי, עדין לגברים יש יותק כוח בחברה, הם נמצאים בכמויות גדולות יותר במוקדי מפתח, אך ללא שחרור הגבר מטסריטים סטריאוטיפים נוקשים על מזה להיות גבר, כך גם לא נוכל להגיע לשחרור האישה. ע"פ כללי הפיזיקה כדי להגיע לאיזון יש לשחרר או למתוח את שתי הקצוות.

למעלה