השגחה לאחר ניתוח קטקרט

שרון808

New member
השגחה לאחר ניתוח קטקרט

אמי, שיש לה אלצהיימר במצב מתקדם, אמורה לעבור ניתוח קטרקט. אנו די חוששים, גם מהניתוח עצמו (אם כי מדובר בניתוח פשוט למדי, אבל הוא כנראה ייעשה בהרדמה מלאה) אבל בעיקר מתהליך ההחלמה. אם למישהו יש ניסיון ועצה איך להשגיח שאמי לא תפגע בעין לאחר הניתוח (נניח, מה יהיה אם תרצה לשפשף אותה), איזה סוג של מגן לשים (האם קיים מגן שהיא לא תוכל להסיר בעצמה?), אם יש מוסד/מקום כלשהו שבו תוכל לשהות בזמן ההחלמה תחת השגחה צמודה - אשמח מאוד לשמוע.

רגינה9

New member
אלצהיימר וניתוח/אישפוז

חולי אלצהיימר אינם מגיבים טוב לניתוחים, הרדמה ואישפוז בבתי-חולים.
הם אינם משתפים פעולה, כנדרש באישפוז וניתוח, גם השפעת ההרדמה אינה טובה להם
ובנוסף קשה להשיג מהם שיתוף פעולה בתקופת ההחלמה.
ארועים מסוג זה גורמים בדרך-כלל לנסיגה משמעותית ומהירה במצבם.
אנני מכירה את מצבה של אימך, מלבד העובדה שציינת שמצבה מתקדם,
אבל אולי יש מקום לשקול האם בכלל לבצע את הניתוח.
עד כמה תוצאות הניתוח ישפרו את איכות חיי היום-יום שלה.

אירילה

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

אני באותה הדיעה שהניתוח מיותר , מה גם שההרדמה באחוזים גבוהים עלולה לדרדר את המחלה בבת אחת.
היינו באותה דילמה גם עם חמי וירדנו מהנושא של הניתוח , גם אם נניח יהיה הניתוח , איך נדע איך החולה מרגיש שיפור או לא.
אני בדיעה שלא לעשות ניתוח.
הרבה בריאות
גרשון

גם לאני באותה דעה,

לא הייתי מנתחת את בעלי , ובטח לא ניתוח קטארט שהינו אך ורק לאיכות חיים, אבל מאידך הנזק יכול להיות כ"כ גדול שלא ידכאי לקחת את הסיכון.

אולי אפשר לחשוב שנית על כדאיות הניתוח,

ניצה.

ענתי44

New member
מסכימה עם חבריי

אמי עברה ניתוח קטרקט בעין אחת ועד המועד לניתוח בעין השנייה המצב החמיר עם אירוע מוחי, אלצהיימר זאת בנוסף לסוכרת ואפילפסיה. הרופאים המליצו לא לנתח. גם בחוות דעת שנייה ושלישית היו נגד. אז לא עשינו לה. העין הולכת ונחלשת אבל יש עין שנייה שעובדת. אנחנו עושים הליכים רפואיים פולשניים רק במקרים שממש חשוב. כמו בהחלפת מפרק ירך לאחר שנפלה ובלי ניתוח היו חייה מלאי סבל בל יתואר. לאור מצבה ההרדמה היתה חלקית ולמרות זאת היתה הדרדרות קשה מבחינת תפקוד. היא לא שיתפה פעולה בפיזיותרפיה, כל פעם שהתקרבו למיטה שלה כל בית חולים שמע את צעקותיה. לקח לה חודשים להתאושש. מצטרפת להמלצה לברר אפשרות ביטול הניתוח. במידה והולכים על ניתוח. כזכור לי אחרי הניתוח כל שעה צריך טיפות עיניים, זה יהיה במסגרת אישפוז, ויש מעין מגן על העין אבל אין ספק שאמא שלך תנסה להוריד ולגעת בעין לכן יש להתייעץ, טרם ניתוח לגבי מה ניתן לעשות כדי למנוע שאמא תגע בעין ולהתכונן שמצבה יהיה ירוד מבחינת האלצהיימר. בהצלחה.

בהצלחה לפרום וכן בענין הקטראקט

שלום לכולם

לפני 2-3 שנים השתתפתי בפורום זמן קצר והאמת שמאז לא בקרתי.
סיפרו לי שהנהלת תפוז עומדת לסגור פורום חשוב זה ולכן נכנסתי ונתקלתי בבעיה שמוכרת לי אישית.

בעלי חולה באלצהיימר כבר 12-13 שנה והוא במצב מתקדם. דווקא הראיה שלו טובה.
אבל אני עצמי עברתי ניתוחי קטראקט בשתי העיינים(בהפרש של 3 חודשים).
אני רוצה לציין שלפחות במרפאה בה עברתי את הניתוחים ביצעו הרדמה של העין על ידי מספר טיפות ויש לי הרגשה שהרדמה מסוג זה לא תשפיע לרעה על מצב של חולה אלצהיימר, אבל יש סיבות נוספות כבדות משקל.

כואב להגיד, אבל לפי דעתי ההשפעה של ראיה גרועה ומטושטשת על חולה אלצהיימר היא בהרבה פחות קריטית מאשר אצל חולה "נורמאלי". אם עין אחת מתפקדת ודאי שאין צורך לעשות ניתוח בעין הפחות מתפקדת. אם המצב באחת העיניים קרובה לעיוורון כדאי לשקול ברגע האחרון. לאנשים בריאים יש כיסוי שהם בעצמם שמים אותו רק בלילות והוא מוחזק בעזרת פלאסטר שניתן בקלות להסירו. אצל חולה אלצהיימר יהיה צורך לשים את הכיסוי 24 שעות במשך שבוע ואי אפשר להשגיח עליו כל הזמן כך שקיים סיכוי סביר מאד שהוא יוריד את הכיסוי ואולי יגרד את העין ויגרם מצב יהיה יותר גרוע מאשר היה לולא ניתחו אותו.

בפורום היתה משתתפת בשם דרורה שאביה הגיע לעיוורון מוחלט. אם היא עדיין משתתפת כדאי לשמוע את דעתה.

אני מאד עסוקה ואינני חושבת לחזור לפורום בזמן הקרוב אבל מאחלת לגרשון הצלחה בניהולו. הוא באמת עושה מלאכת קודש גם בפורום וגם בטיפולו המסור באמנון חמו וכעת לצערנו בהניה אשתו.

חזק ותתחזק גרשון היקר, ואתך כל משתתפי הפורום.

שרון808

New member
תודה לכל המגיבים

אני מודה מאוד לכל מי שהגיב לשאלותיי בנושא ניתוח הקטרקט. בהחלט נשקול שוב אם כדאי לעשות את הניתוח.

yekantalisa

New member
אני בעד! בדקי מסרים

פירטתי ונימקתי ובקצרה - הידרדרות של חוש הראייה רק מעצימה את התסכול שנגרם בעקבות המחלה.

שרון808

New member
כיצד להשגיח בצורה הטובה ביותר?

תודה על התשובה. זה נכון, והידרדרות הראייה עלולה לנתק אותה עוד יותר מסביבתה, אבל אנו גם חוששים מהידרדרות במצב הקוגניטיבי. כמו כן, האם יש עצה, מעבר להשגחה צמודה של 24 שעות, כולל בלילה, כיצד אפשר להגן על העין, למקרה שתשפשף אותה וכו'? מדובר בתקופת החלמה של כחודש.

yekantalisa

New member
האמת? אין השגחה 'הרמטית', ובכ"ז

שמחה שהניתוח בוצע בשתי העיניים. אמא הורידה את החבישה בליל הניתוח, מבחינתה התחבושת הייתה האויב. למזלה, לא נגרם נזק.
טיפות: נכון, יש להזליף 4 פעמים ביום, מס' סוגיטיפות. כשאמי נותחה, היא עדיין שהתה בביתה עם מטפלת ישראלית. כולנו התגייסנו למאמץ הטפטוף. שאגלה לך סוד? קצת חיפפנו בסדר... יש להמתין 5 דקות
בין סוג אחד למשנהו. המתנו פחות, משום שהיא לא הייתה סבלנית. זה היה הימור ואני החלטתי שכדאי להתעקש. כיום היא רואה מעולה ולא נזקקת יותר למשקפי קריאה. כיף.

נ.ב. לגבי ניתוח עין השנייה, שהתבצע כמה חודשים לאחר הראשונה - פעלתי נ ג ד המלצת הגריאטר. סו פקאינג ווט.....בדיעבד צדקתי.
הוא סימם אותה ללא הכר. כיום, בדיור המוגן, היא פורחת ללא תרופות, פרט לכדור שינה בערב (שלדעתי ניתן מטעמים של קונפורמיות. כל חייה התעוררה לפנות בוקר, רק ששם זה 'מפריע'). אבל יש גבול למלחמות שאפשר לנהל.

למעלה