השדה המגנטי של כדור הארץ

השדה המגנטי של כדור הארץ

לא הצלחתי להבין כיצד משפיע השדה המגנטי של כדור הארץ
על קרינת השמש.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי להבין. תודה רבה!!! פורים שמח!|ליצן
 

יניב ריז

New member
שדה מגנטי משפיע על תנועת חלקיק טעון

מטען חשמלי הנע בשדה מגנטי מרגיש כוח שפועל עליו לכיוון מרכז השדה. הדבר דומה לגוף קטן בעל מסה,שנע מהר ומתקרב לשמש,והוא מרגיש במשיכתה,ולכן נע במעגל סביבו. לולא עיקרון זה,הטלוויזה הרגילה לא היתה עובדת... בחלקה האחורי של הטלוויזה יושבת שפורפרת קרן קטודה שיורה אלקטרונים על המסך,מה שגורם למסך להאיר. אך זה היה מגוחך לשים על כל נק' מסך קרן קטודה,לכן פשוט לוקחים קרן אחת,שמסביבה יושב סליל שיוצר שדה מגנטי,שגורם להסטת קרן האלקטרונים לכיוונים שונים במסך. כך הקרן "סורקת" את המסך כ-60 פעם בשניה,אם יש לך מצלמה דיגיטלית,תצלם מסך טלוויזה ותראה כיצד הוא נסרק,ולא באמת משדר תמונה רציפה,אלא רצועות מהירות. חלקיקים הנפלטים מהשמש הם חלקיקים טעונים חשמלית,וכאשר הם מתקרבים לכדור הארץ הם מוסטים לכיוון הקטבים בעקבות השדה המגנטי. חשוב לציין שהכוח פועל רק על חלקיקים חשמליים בתנועה. אם תיקח חלקיק חשמלי טעון ונייח,ותציב אותו בשדה מגנטי,הוא לא ירגיש מאומה. הכוח הנ"ל הוא תלוי:מהירות,מאסה,מטען החלקיק ועוצמת השדה המגנטי בו מתרחש האירוע.
 

בוקסה

New member
השדה המגנטי הוא המגן

של כדור הארץ מפני ריאקציות גרעיניות יותר חמורות מפגיעה של קרינה קוסמית, הקרינה הקוסמית יוצרת ריאקציות גרעיניות באטמוספירה כמו זאת שיוצרת את האיזוטופים פחמן 14, בריליום 10, כלור 36 ועוד בחלק מהריאקציות משתחרר ניוטרון שנע במהירות האור, זמן מחצית החיים של ניוטרון בודד הוא 8 שניות שזה מספיק זמן לפגוע בפני כדור הארץ, פגיעת ניוטרון יכולה ליצור ביקוע גרעיני, השדה המגנטי מכניס את הניוטרון למסלול סיחרור סביב כדור הארץ (בגלל כח לורנץ) שאמור להסתיים בקוטב הצפוני והניוטרונים מתפרקים בדרך, לאחרונה קראתי שהזוהר הצפוני הוא תוצאה של התפרקות ניוטרונים, יש סברה (או פנטזיה) של פיזיקאים שכאשר השדה המגנטי של כדור הארץ היה חזק יותר ראו את הזוהר הצפוני עד אירופה. גיאולוגים וגיאופיזיקאים שעוסקים בפלאומגנטיות (שיחזור ההיסטוריה המגנטית של כדור הארץ ושימוש בה לצרכים גיאולוגיים) יודעים להצביע על החלשות רצופה של השדה המגנטי של כדור הארץ ב 1000 שנה האחרונות, יש כאלה שסבורים שצפוי היפוך מגנטי והחשש הוא מאותו שלב מעבר בהיפוך המגנטי שבו אין לכדור הארץ שדה מגנטי ברור ואז גם לא יהיה אותו מגן.
 

בוקסה

New member
ברור קצר שערכתי

הרגע דיברתי עם מישהו שעובד כבר כמה שנים על שיחזור עוצמת השדה בעזרת סיגים (גם בתחום הזה הגיאולוגיה מסתייעת בארכאולוגיה מכיוון שסיגים משמרים טוב את עוצמת השדה, הסלעים המגמתיים והוולקניים משמרים את כיוון השדה אבל לא את עוצמתו) אין לו מסקנות ברורות אבל התחושה שלו היא שלא צפוי היפוך בקרוב.
 

d19511

New member
לפי המדענים בכתבה..בעוד 1200 שנה

גרעין כדוה"א יקפא..ויפסק השדה המגנטי. זה לא הרבה..
 
למעלה