השדרוג האמיתי

השדרוג האמיתי

השדרוג האמיתי. יום שישי בבוקר, כמו תמיד אני ועופר נפגשים לטיול אופניים. נק' המפגש הפעם, מחלף ניצני עוז על כביש 6. כרגיל אני מקדים ב25 דקות ומחפש לי תעסוקה. תוך חמש דקות אני מוצא את עצמי משוטט במה שנשאר מגוש הבטון שנקרא פעם "מג"ב טול כרם". החניתי את המכונית ופרקתי את האופניים. רכיבה קצרה בשאריות המוצב מגלה שימושים מעניינים למתקנים צבאיים כמו קפיצה מרמפת הנגמ"שים, ושימוש בקירות ההגנה המעוגלים כמעיין וולדרום. בינתיים בלי ששמתי לב עופר הגיע, פרק את האופניים והתחלנו בנסיעה. היעד היום, טיפוס על ג'בל חוריש,ליד בסיס הצנחנים לשעבר "שאנור" ואח"כ ירידה מטורפת וחסרת מעצורים אל אחד היובלים של ואדי אל-בשם. בשביל להגיע ישר אל היעד בלי לבזבז זמן מיותר אנחנו מתחילים בנסיעת כביש לתוך טול כרם. חוצים את הגדר תוך כדי החלפת ברכות לבביות עם עוברי אורח מקומיים בסביבה, ומנסים לנווט עצמנו לכיוון מזרח. לפתע מצאנו את עצמנו בשוּק, התברברנו כבר על ההתחלה. החלטנו לשאול מישהו איך יוצאים מהעיר ואז ראינו שבעצם חצי מהאנשים בשוק הם ישראלים שבאו לעשות קניות לשבת ולחסוך כמה פרוטות. לא עמדנו בפיתוי וגם אנחנו קנינו כמה "חטיפי אנרגיה" בצורת פירות מיובשים, שאלנו מישהו איך יוצאים, והמשכנו בדרכנו. הנסיעה לכיוון מזרח, ממחישה בצורה טובה את השינוי הטופוגרפי בנוף והרי השומרון היפיפיים, והכל כך מאפיינים את האזור מתגלים במלוא הדרם. ואפשר כמובן להרגיש את זה גם ברגליים. בינתיים עופר מספר לי על חנות אופניים חדשה בג'נין שנקראת "מר. זוקי" ע"ש בעל המקום, ושהשמועות אומרות שהמחירים שם ממש נמוכים. ממשיכים לעלות בגובה בצורה מתונה, מסביבנו המון עצי אלון וחרוב, כפרים ערביים ושרידים של קוביות נ"ט שהוצבו פה בימים קשים יותר, שבהם האופציה היחידה לטייל באזור הייתה בצורת סיור רגלי או רכוב במסגרת הצבא. אחרי שלוש שעות וחצי של רכיבה כמעט ללא הפסקה הגענו למחוז חפצנו. יושבים לנוח, ממתינים עד שהקפה ירתח, ובינתיים מביטים מערבה ומשקיפים על המטרופולין הענק הזה שאנו חיים בו, מישור חוף שכולו בטון, ושכמעט אף פעם לא יוצא לנו לראות את כולו מהצד, אולי רק בטיסות לחו"ל. רעש הרתיחה מוציא אותנו מהבהייה הסתמית בנוף (וגם קצת באופניים), שותים ומתחילים את הכיף האמיתי. הירידה מה"ג'בל" מאופיינת בסינגלים שפתחו הולכי רגל שנעים בין הכפרים. המהירות מטורפת, מתלבט אם להיישיר מבט עם הדרך כדי להישאר שלם או להגניב מבט לספידומטר ולחזק את האגו עם איזה שיא מהירות חדש. כמו תמיד הירידות נגמרות בקצב מהיר מהצפוי וכעת נותר רק לחזור הביתה. מתחברים חזרה לכביש, יורדים דרומה,תופסים את קו שכם נתניה, זורקים האופניים לתא המטען של האוטובוס, שואלים את עצמנו איך לא טיילנו פה עד עכשיו, ומחייכים חיוך טפשי לכל הנוסעים שמסתכלים על הליצנים עם הבגדים המצחיקים. ===================== למי שלא הבין השידרוג האמיתי הוא שאולי יום אחד יהיה שלום ואז נוכל לטייל בתא נוף מקסים ומיוחד שכל כך קרוב לבית אבל גם כל כך רחוק. זו באמת יכולה להיות מתנה אמיתי לציבור רוכבי האופניים וזה בהחלט שידרוג אמיתי. ===================== באמת שאין לי שום רמיזה פוליטית, הכוונה הייתה להראות כמה יפה יכול להיות השלום מהזוית של רוכבי האופניים. כל אחד יחליט בעצמו איך הוא חושב שזה צריך להעשות ועל כן גם בספור הפרטים המדוייקים נשארו עמומים ככל האפשר. =====================

alonaski

New member
אינשללה במהרה בימינו אמן!!!

כל אזור השומרון, צפון מדבר יהודה ובקעת הירדן... = אזורים כ"כ יפים וכ"כ מבוזבזים שלא ניתן לשוטט בהם כרגע (ברגל/ברכב/באופנים/במה שבא!...)
אני גרה לא רחוק מצומת ניצני עוז... וכל פעם כשאני נוסעת לכפר סבא דרך קלאנסואה וטייבה... אני מסתכלת לתוך טול כרם ולמעמקי טייבה וחושבת לעצמי - איזה מיוחד ומעניין זה יכול להיות אם רק הייתי יכולה להכנס לעיר ולטייל בין רחובותיה ובתיה... זו הרי ארץ אחרת!!! חו"ל שלא ניתן להשגה!! והכי מרגיז - שזה פה ליד הבית!!!!
כבר שנים אני חולמת על נסיעה לאורך ורוחב השומרון שנמצא מבחינתי מאחורי מסך ברזל!
כשהתגייסתי לצבא, עוד הספקתי לטייל טיפה בשומרון - בדיוק ערב לפני תחילת האינטיפאדה הגדולה (של סוף 1987!!) ומיד אחרי ש"טעמתי" קצת מהשומרון... - כל המיתחם הזה נסגר מאחורי "מסך ברזל" ונאטם לגישה!!!
חבל ועצוב!!!

../images/Emo45.gif אתה בסדר אתה

האמת שבכמה המשפטים הראשונים חשבתי שיצאת מדעתך

EREZ82

New member
שאנור ואופניים

עד שיצאתי משם אתה רוצה להחזיר אותי לשם????? יקח הרבה זמן עד שיהיה אפשר לרכב שם. כמי שמכיר את האזור מצויין אכן יש שם סינגלים ונופים מטריפים. אני רק חושב איך זה לרדת את קבר השיח...
(הפעם עם אופניים) בקיצור אני מוכן לשידרוג....

EREZ82

New member
לגבי הבקעה

דרך אגב בבקעת הירדן אפשר לרכב בכיף. רמת הסיכון היא לא כל כך גבוהה באזורים מסויים. אני לא אתנגד לטיול בבקעה.....

alonaski

New member
אם כך - צור איתי קשר!!!

אני מתכוונת לנסות את זה שבוע הבא כשיפסקו קצת הגשמים!
ובדיוק מחפשת מלווה אמיץ נושא נשק... - כמוך!!!
יש מצב לסגור עיניין??!!...

EREZ82

New member
אין לך מושג כמה אני אשמח להיות שם

ובטח לעשות טיול אופניים

alonaski

New member
טובים השניים מהאחת! ../images/Emo24.gif

יאללה!!! שלחתי לך מסר בתאמסר שלך!!! תבדוק ותחזיר לי תשובה!...

SCHWINN שי

New member
כדי לכם למשוך יותר לכיוון נחל בזק

לכיוון הגדר ככה. הכל ירוק עכשיו ואם יש נשק אז יותר טוב קפצתי לשם לפני איזה שבועיים עם חבר (ג'וש,אלונה אולי את זוכרת אותו מאחד מטיפוסייך לגלבוע והוא גם שוטר בשטחים) בקיצור אם תשנו אני אשמח להצטרף.

alonaski

New member
כן, בטח שאני זוכרת את ג'וש! ../images/Emo13.gif

= פנתר העמק!!!
נחל בזק - באמת אזור יפה שהייתי שמחה לטייל בו... אבל זה כבר קצה הבקעה ויותר - עמק בית-שאן... אני מדברת על האזור המרכזי בבקעה!!! אבל אם אתה וג'וש מתכננים שוב לרכב בנחל בזק... - אשמח להצטרף!!! רק תודיע לי מראש ואני מגיעה!

alonaski

New member
= זה - לא משחק!!! ../images/Emo46.gif ../images/Emo10.gif

ולא הבנתי איך שאנור קרוב לך לטול כרם?.... משירותי הצבאי אני זוכרת את הבסיס/המקום - בבקעה!...

EREZ82

New member
לא אמרתי שזה קרוב

אני שירתי בשאנור וגם בחמאם אל מליח שזה בבקעה עד לפני חצי שנה. בין חמאם לשאנור זה 20 דקות נסיעה. (מיותר לציין שבגלל המצב אי אפשר לנסוע אז עושים היקוף של 3 שעות בערך) בהודעה הוא רשם על שאנור אז הרחבתי על המקום. יש אלונה ? נ.ב יפה לך שאת ערה בשעות כאלה....

EREZ82

New member
מצורף מיקום חמאם וסאנור

אומנם לא מדיוק כל כך אבל לפחות הכיוון.

alonaski

New member
המממ... מעניין... ../images/Emo4.gif

לא זכרתי את זה ככה... זכרתי הייטב את מיקום חמאם אל מליח... אבל את שאנור זכרתי במקום אחר...

EREZ82

New member
שמח שברור לך../images/Emo6.gif

ועכשיו תיהי רצינית... אני בכיף אשמח לעשות טיול אופניים בבקעה. נחנה את הרכב בישוב מחולה נטפס לכיוון החמאם כ10 ק"מ בכביש ואם לא ידרסו אותנו הערבים נוכל לרדת לשטח לפני המחסום של החמאם שאם זיכרוני אינו מטעה אותי זהו שטח אש ורד... ואז לרדת את הירידות דרך השטח לכיוון מחולה,לא לפני שכמובן נעצור ונגיד שלום לאחמד ומוחמד הבדואים שנמצאים בשטח שם. אז מה את אומרת ? כמובן עם נשק ? ואולי גם כמה רימונים
-זה היה בצחוק...

alonaski

New member
אני דווקא חשבתי על אזור אחר!

דווקא סביב מחולה - זה איזור לא סימפטי!! אבל סביבות המרסבה... נראה לי יותר! אני בקשר עם בחור מהבקעה שהוא טייל שרוט של אופנועי שטח, מכיר את הבקעה ככף ידו ואת המצב הבטחוני בה מעצם זה שהוא חי שם... ומקבלת ממנו תדריכים והמלצות למסלולים...

EREZ82

New member
מה שתגידי

אני בטוח שיש אזורים פחות מסוכנים מהמקום שאמרתי. פשוט יש לי ערך ריגשי רב למקום הזה,חוויות טובות ורעות. אני אשמח לטייל בכל מסלול ואני גם אתיעץ עם חבר שלי שגר במעלה אפרים שיתן לנו מסלול נוסף. בקיצור אלונה לילה טוב בינתיים.

תהיו בריאים

אני לא הייתי מתקרב עכשיו למרסבא, לא מאד מזמן ירו והרגו שם מטיילים. אני את שנת השירות שלי עשיתי בעין גדי וחרשתי את כל צפון מדבר יהודה, הבקעה, ואדי קלט וכולי, אפילו יצא לי לטייל באופניים ביריחו וגם להדריך שם טיול.אבל היום אני אפילו לא נוסע בכביש מס' 1 לעין גדי ("ושוב נרד אל ים המלח/בדרך יריחו").למה? כי אני לא רוצה סיכונים מיותרים. אני מעדיף לשמור את המזל שלי לדרופים ולדברים מהנים אחרים. לכן, אגב, אני גם תמיד אומר שעדיף לקפוץ ולשבור את כל העצמות בשטח מאשר למות סתם על הכביש. לדעתי השקט שיש עכשיו בבקעה וביהודה הוא זמני מאד ואם אני הייתי פלסטינאי היה מכעיס אותי לראות אנשים שרוכבים על אופניים ששווים יותר ממהכנסות שלי בשנה האחרונה.לא שאני מצדיק וכולי. בקיצור, בארץ ישנם מסלולים יפים רבים אחרים, חסכו לעצמכם את הסיכון וחכו לימים יפים יותר. ומי שחושב "מה הוא מבלבל את המוח" - זו מדינה חופשית (לפחות לחלק מהאוכלוסייה) - כל אחד והחלטותיו.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אח קבר השיח'

באוגוסט 90 זו הייתה אחת הזריחות
היפות שראיתי, קבר השיח' אחרי טיול לילי (עם אלונקות על הגב).באמת יכול ליהיות נחמד לרדת משם ב- DH. השידרוג האמיתי יהיה לעלות על אופני touring להרביץ את העליות לגולן ולחצות את הרמה לדמשק, ומשם להמשיך צפונה. כשעוברים את הגבול לתורכיה. נעצור למנוחה ונחליט באיזור אנטקיה על תה תורכי קטן בבית תה נחמד שאני מכיר, אם פונים ימינה להודו או שמאלה לאירופה.

למעלה