Dreams Never Die 1
New member
השדרוג הראשון שלי מקפה שחור....
אהלן לכולם :]
ראיתי פה הרבה דיונים על מכונות קפה, אבל ברשותכם הייתי רוצה לחזור צעד או שניים לאחור - למקינטה.
אני שותה קפה בצורה אובססיבית כבר 13 שנה. עד היום אני לא יודע אם אני מכור לקפאין, לטעם, לריח, או סתם ללשבת עם כוס קפה ולהירגע לרבע שעה.
אני שותה בין 4 ל-8 כוסות ביום (ראיתי שאנשים מציינים פה מספר כוסות..). כן, הרופאה שלי יודעת. לא, אני לא מחפש מכון גמילה.
עד כה הייתי שותה קפה שחור בעיקר. פה ושם קפה נמס (כן, כן... אני גם מתבייש בזה). לרוב, אני מכין קפה שחור ישר בכוס - בלי פינג'ן. כשבא לי לפנק את עצמי או כשיש חברים שיחלקו איתי, אני עושה בפינג'ן. כשממש ממש בא לי, אני קולה פולים ירוקים, טוחן ועושה בפינג'ן.
אלא שלאחרונה מתחיל להמאס לי מהטעם של קפה שחור. אני כבר רוצה המון זמן לקנות מכונה, אבל מה לעשות - הכסף לוחץ. הקניה של המכונה וקנייה של פולים לא ריאליים כרגע בשבילי. ואז חבר הכין לי קפה במקינטה. אגב, הוא הכין לי קפה שחור של עלית במקינטה, ועדיין איכשהו הטעם היה אחר. הוא לא השתלט לי על בלוטות הטעם באגרסיביות ולא השאיר אותי עם טעם של סיגריה. הוא עדיין היה קפה משקית שאלוהים יודע מתי קלו וטחנו אותו, אבל משודרג.
וכך החלטתי לקנות מקינטה. היא צריכה להגיע כל יום.
אבל על הדרך אמרתי לעצמי שאם לא אשקיע במכונה, לפחות שאשקיע בקפה סביר לכל הפחות - חסל סדר קפה טורקי.
וכאן אני צריך עזרה:
1. מחיר הוא פאקטור חשוב. אולי הכי חשוב. אני בתקווה למצוא קפה טוב במחיר של עד 90 ש"ח לקילו, ובתקווה שכבר יהיה טחון למקינטה.. ראיתי כמה שעולים פחות, אבל אני לא מכיר...
2. ניסיתי לחפש באינטרנט מדריך לאיזה פולים אני רוצה. הבעיה היא שרוב המדריכים מדברים בשפה שאני לא מבין. עד היום, ניסיתי לטחון פולים לאספרסו ולעשות מהם קפה שחור, אבל הטעם היה חמוץ. כמו שאמרתי, מדי פעם אני קולה וטוחן פולים ירוקים, שזה סבבה כי אני שולט במידת הקליה שלהם - אבל זו עבודה ארוכה שלא תמיד יש לי כוח אליה. אני גם לא יודע להגדיר איך אני אוהב את הקפה שלי. יש לי ידידה טובה שעבדה באילנ'ס ונתנה לי לטעות תערובות. אני זוכר רק שפחות אהבתי תערובת שהיא הגדירה כ"פירותית" ויותר אהבתי את התערובות החזקות, שהן לא מרות מדי וכמעט ואין בהם חמיצות. זהו. כל המלצה תתקבל בברכה, אני אוהב לנסות קפה.
3. עלה לי רעיון מטורף להזמין קפה מאי-ביי. כמה זה מטורף?
אהלן לכולם :]
ראיתי פה הרבה דיונים על מכונות קפה, אבל ברשותכם הייתי רוצה לחזור צעד או שניים לאחור - למקינטה.
אני שותה קפה בצורה אובססיבית כבר 13 שנה. עד היום אני לא יודע אם אני מכור לקפאין, לטעם, לריח, או סתם ללשבת עם כוס קפה ולהירגע לרבע שעה.
אני שותה בין 4 ל-8 כוסות ביום (ראיתי שאנשים מציינים פה מספר כוסות..). כן, הרופאה שלי יודעת. לא, אני לא מחפש מכון גמילה.
עד כה הייתי שותה קפה שחור בעיקר. פה ושם קפה נמס (כן, כן... אני גם מתבייש בזה). לרוב, אני מכין קפה שחור ישר בכוס - בלי פינג'ן. כשבא לי לפנק את עצמי או כשיש חברים שיחלקו איתי, אני עושה בפינג'ן. כשממש ממש בא לי, אני קולה פולים ירוקים, טוחן ועושה בפינג'ן.
אלא שלאחרונה מתחיל להמאס לי מהטעם של קפה שחור. אני כבר רוצה המון זמן לקנות מכונה, אבל מה לעשות - הכסף לוחץ. הקניה של המכונה וקנייה של פולים לא ריאליים כרגע בשבילי. ואז חבר הכין לי קפה במקינטה. אגב, הוא הכין לי קפה שחור של עלית במקינטה, ועדיין איכשהו הטעם היה אחר. הוא לא השתלט לי על בלוטות הטעם באגרסיביות ולא השאיר אותי עם טעם של סיגריה. הוא עדיין היה קפה משקית שאלוהים יודע מתי קלו וטחנו אותו, אבל משודרג.
וכך החלטתי לקנות מקינטה. היא צריכה להגיע כל יום.
אבל על הדרך אמרתי לעצמי שאם לא אשקיע במכונה, לפחות שאשקיע בקפה סביר לכל הפחות - חסל סדר קפה טורקי.
וכאן אני צריך עזרה:
1. מחיר הוא פאקטור חשוב. אולי הכי חשוב. אני בתקווה למצוא קפה טוב במחיר של עד 90 ש"ח לקילו, ובתקווה שכבר יהיה טחון למקינטה.. ראיתי כמה שעולים פחות, אבל אני לא מכיר...
2. ניסיתי לחפש באינטרנט מדריך לאיזה פולים אני רוצה. הבעיה היא שרוב המדריכים מדברים בשפה שאני לא מבין. עד היום, ניסיתי לטחון פולים לאספרסו ולעשות מהם קפה שחור, אבל הטעם היה חמוץ. כמו שאמרתי, מדי פעם אני קולה וטוחן פולים ירוקים, שזה סבבה כי אני שולט במידת הקליה שלהם - אבל זו עבודה ארוכה שלא תמיד יש לי כוח אליה. אני גם לא יודע להגדיר איך אני אוהב את הקפה שלי. יש לי ידידה טובה שעבדה באילנ'ס ונתנה לי לטעות תערובות. אני זוכר רק שפחות אהבתי תערובת שהיא הגדירה כ"פירותית" ויותר אהבתי את התערובות החזקות, שהן לא מרות מדי וכמעט ואין בהם חמיצות. זהו. כל המלצה תתקבל בברכה, אני אוהב לנסות קפה.
3. עלה לי רעיון מטורף להזמין קפה מאי-ביי. כמה זה מטורף?