השואה

השואה

בתור חרדי לימדו אותנו שהשואה התרחשה כעונש משמים על חטאי הדור, עכשיו שהחכמתי ואני לא מאמין באף ערך שחונכתי עליו הייתי רוצה לדעת מאיפה באמת באה השנאה התהומית הזאת ליהודים מה הפריעו היהודים לנאצים? איך עם שלם שהיה משכיל מאוד ומנומס הפך לחיית טרף ל6 שנים? למה דוקא לנו קרתה שואה בכאלו מימדים מפלצתיים ולא למיעוטים אחרים?

ל:יוצא... היהודים הגיעו תמיד

למשרות הבכירות ביותר, חכמים יותר... ועל כן פחדו מהיהודים לאורך כל הדורות... לכל מקום שהתיישבו בו יהודים, המקום החל לשגשג עד שקם איזה שונא ישראל וגרם להם להסגר בגטאות, או לגרשם , במקרה הטוב....

maormp

New member
דווקא היתה התנגדות

מרד גטו ורשה של מרדכי אנילביץ', מרד גטו וילנה של אבא קובנר הם מן המפורסמים. למה לא היתה התנגדות? חשוב להבין את ההתרחשויות. לכל מקום שאליו הנאצים יש"ו הגיעו הם ריכזו את היהודים תחילה במחנות ריכוז ועבודה, את הזקנים, הנשים והילדים הפרידו איש לא שיער שלוקחים אותם למחנות השמדה. כמו כן, חלק גדול מהיהודים לא נרצח במחנות השמדה בתאי גזים, יהודים נורו למוות, יהודים נקברו חיים, יהודים הוצעדו במשך מאות קילומטרים

ידוע שעם ישראל

הוא עם רחמן. עם רחמן מאוד. הוא עם שהולך אחרי רועה. ובחוסר הנהגה, היהודים בשואה פשוט הלכו כצאן לטבח.. ולא היה מנהיג שיכל להוציא את היהודים באירופה מהשואה. היו יהודים אמיצים וגיבורים שכן מרדו, הצליחו לברוח ואף לעזור לאחיהם. אותם יהודים יקרים הצטרפו לפרטיזנים יהודים ולא יהודים, או שהיו פעילים בהעפלה לארץ ישראל, או שמרדו כציבור (כמו במרד גטו ורשה), או שחברו לבריטים במטרה להכניע את הכוחות הנאצים ימ"ש - כמו הצנחנית חנה סנש הי"ד.

שלום לך יוצא בשאלה,

אני חושבת שכל הנסיונות להבין את התורה שלנו בתחום הזה הם כמעט בלתי אפשריים. אני רוצה לומר שאני חושבת שמה שקרה ליהודים בשואה - זה משום שהם היו יהודים, כלומר יש כאן ממש אנטישמיות על היותנו יהודים... וכנראה משום שאנו עם כ"כ מיוחד, כנראה העמים האחרים חשים מאויימים מפנינו, או שהם פשוט אינם מבינים אותנו, את הטוב שלנו - ויש הרבה מאוד טוב בעם ישראל. או שהם פשוט רשעים! ולכן, אני חושבת שבגלל זה הם מתנכלים לנו.

ישרון

New member
ליוצא בשאלה

כנצר חילוני למהדרין למשפחה חסידית (ויזניץ)עם קישורים ל(סאטמר)אומר לך רק כך שנו חז"ל "במופלא ממך אל תדרוש" שהרי אותו רב שפסק הלכה לסבי ה"יד "אסור לעלות לארץ הקודש לפני ביאת משיח צידקנו" הלך ביחד עם משפחתו ומשפחת סבי אל הכיבשנים כששירת אני מאמין על שפתיהם.ואימי עד היום הזה טוענת כי אכן יגיעו ארצה במהרה בימנו "עם ביאת משיח צידקנו" אינני בא חס ושלום להתעמת עם התאוריה או הפילוסופיה היהודית אבל שאריו לשושלת של אותו "הרב איתמר לאייפער" היו חייבים למצוא צידוק מדוע איש תמים דרך שכמותו מאמין בן מאמין שהקים דור של תלמידי חכמים וכל עיתותיו בתורה עלה כך באחת השמימה עם עשרות ומאות בני משפחתו וקהילתו .ומכאן באה התאוריה הנילמדת בחינוך החרדי קיצוני. לגבי ההיתנגדות או שאלתך מדוע הלכו אל מותם כך ללא התנגדות ,על חלק השיבו קודמי,אכן היו גילויי התנגדות לא מעטים אולם היתה מערכת הונאה והרעבה ארוכת טווח ולאחר שמדינה שלמה רעבה ללחם הונו את היהודים בהבטחות על יציאה לעבודה ,עד הגיעם לאתרי ההשמדה כלואים ברכבות במשך ימים ארוכים ללא מזון ומים לא יעדו מה קורה עימם וכשנחתו ביעד כבר היה מאוחר מידי. ידידי היקר צא ולמד הכל מונצח באלפי כתבים,עדויות וספרים,המלצתי לך לקחת יום חופש וללכת ליד ושם וללמוד שם פרק בתולדות עמנו.

מנורה

New member
היהודים נולדו וחיו מדורי דורות

באירופה ותמיד האמינו שהם אזרחי המדינה בה הם חיו אם בגרמניה בפולניה ברומניה והונגריה וכד' הם היו מושרשים במקום מדורי דורות ולא עלה על דעת אף אחד שהשלטון יעולל להם רע הם הרי "אזרחים" היו הרבה פרוגרומים באירופה ושום פוגרום לא גרם ליהודים לחפש בית ולעזוב נכון שבפרוגרום הגדול ברוסיה ברחו הרבה לאמריקה אבל זה לא היה עבור אידיאל אלא לנוס על נפשם. מעטים ראו את את מה שצפוי להם וברחו כל עוד ניתן היה ושוב כי חשבו שזה יחלוף השיטה להשמיד נעשתה בתחכום ובהבטחות שוא אף אחד לא חשד איזה פתרון נורא ואיום הכינו להיהודים. רצו להאמין שהם הולכים למקום טוב יותר והכל יעבור וכשהיגיעו השמועות משם מי רצה להאמין מי יכל להאמין שורפים אנשים???????? עם כל הכאב והצער ולעולם לא נסלח השאלה האם היתה קמה מדינת היהודים לולאי השואה עדין בעינה עומדת. והשאלה אם הם נלחמו ? כן הם נלחמו לחיות ולצאת מהתופת כדי להמשיך ולספר על הזועות שלא אנחנו ולא אף אחד ישכח. הם היו גיבורים יהי זכרם ברוך

למעלה