השוואה בין דורית

השוואה בין דורית

לאלו שגדלו בארץ, עד כמה הדור שאתם מגדלים דומה לדור שאתם גדלתם בו, או שונה ממנו? ובמה?

gshadmon

New member
הפער בין הדורות גדל ועצה

כל דור חדש שנולד מכיל בתוכו מטען פנימי הכולל את כל ההישגים, האכזבות, הרצונות וההתפתחויות שהיו מנת חלקו של הדור שקדם לו. במילים אחרות, כל דור חדש הוא מעין שדרוג איכותי של הדורות הקודמים. ואין הכוונה רק לטבעיות שבה מסתגלים ילדינו לחידושים טכנולוגיים, אלא גם להתפתחות שלהם בנושאים מהותיים ועמוקים. לצד הדחפים והרצונות המפותחים שלהם, הצורך לגלות לשם מה הם חיים מפעם בהם כבר מלידה. בעל הסולם הוסיף כי על מחנכי העתיד יוטל להתמודד עם הצורך הזה. תופעות אלו ניתן לראות בפער ההולך וגדל בין הדורות. כדי ליצור תשתית לתקשורת טובה ובריאה עם הילד עלינו להבין, שלכל דור חדש יש ערכים חדשים, אחרים, משלו, שאינם תואמים לציפיות שלנו. כהורים וכמחנכים אנו מחויבים לספק את הצורך החדש שנולד בהם ולעזור להם להתמודד עם השאלות העמוקות שמטרידות אותם מבפנים . חכמת הקבלה נותנת את השיטה לתיקון האדם כך שיהיה מוגן בפני האגו שלו ויפעל לטובת הזולת. בכך האדם פועל בהתאם לחוקיות בטבע וימצא את הביטחון ,השלווה והסיפוק מהחיים חנוך לנער עפ"י דרכו- לבדוק מה הצרכים שלו לכן החכמה היא להעניק עצה או הסבר, שיקנו לילד תחושה שכתוצאה מקבלתה, מצפה לו תועלת אישית שאינה קשורה בהכרח להורה. לשם כך נדרש מההורה להיות כן עם עצמו, ולבחון את מהותה של עצתו - עליו לשאול את עצמו בכל פעם: "את מי באמת העצה שלי משרתת?" חשוב שהעצה לא תבוא בלבוש של "עשה ואל תעשה", אלא תהיה כזו שתגרום לילד להבין בעצמו, מתוך עצמו, מה עליו לעשות. כך הוא לא ירגיש שנכפה עליו מהלך מסוים בחייו, אלא יחוש שהרעיון לשינוי התפתח מתוכו באופן עצמאי.

הם מסתכלים עלינו כמו דינוזאורים../images/Emo132.gif

הילד שלי שואל אותי בשביל מה צריך לקום בבוקר? להגיע בזמן לבית הספר? הוא שאל בשביל מה על כל דבר... מכאן ועד השאלות: בשביל מה אני צריך ללכת לשם אני לא נהנה בבית ספר? למה אני לא יכול ללמוד מהמחשב? יש לנו דור אחר היום שצורת התקשורת שלו היא מחשב וטלוויזיה, אינטרנט, התקשורת ביניהם היא של אי,סי,קיו, פייסבוק, מה שגורם להם פחות לתרום בבית, פחות לזוז, פחות להקשיב... הקבלה מסבירה שזה לא בגלל עצלנות, או אפאטיות, נראה שלא רוצים לקום, לזוז, הוא עצלן כי הוא לא רואה רווח כי כשהוא רואה את הרווח הוא רץ, הפער הוא שאנחנו רואים רווח במשהו והם לא רואים רווח וזה דור חדש ששואל לעומק של עניין. בעל הסולם אומר שזה דור אחר דור חדש, איך אנחנו היינו קטנים? הפער הוא בעצם ברצון, להם יש רצונות אחרים לגמרי

צודקת אבל הפער היום הרבה יותר גדול

הפער היום יותר גדול, ויותר בעייתי בעניין הזה שאנחנו חושבים שלא, כי אנחנו מנסים לתת להם הכל, בצורה פתוחה ומתירנית, מתלבשים כמוהם, מדברים כמוהם, ומנסים לטשטש את ההבדלים, אבל כל פעם זה ניתך בנו השוני וכמה הצרכים שלהם שונים מאיתנו

rin859

New member
אני לא הבנתי את נושא הקבלה אבל

מסכימה שלילדים שלנו כיום יש רצונות אחרים לגמרי שלפחות אני על בתי לא מצליחה למלא אותם ולא משנה לאיזה חוג אני ארשום אותה, או איזו מתנה אקנה לה היא מהר מאוד לא מסופקת, שוב מתוסכלת ושוב אני מוצאת את עצמי נשאבת למערכת תיסכולים זו :(

התכוונתי, שגם סבא וסבתא

שאלו את אותן השאלות. זה לא השתנה. לגבי מספר החוגים, זה שונה מאד. וסבא וסבתא היו בתנועת נוער.

לילך 101

New member
אטימות רגשית

סליחה שאני אומרת את זה אבל חוסר הרגישות כלפי הזולת וגסות הרוח הם שעושים את ההבדל הרציני קראו לזה אפטיות לזולת, הייתי מגדירה זאת אפילו כחוסר יכולת להרגיש את מצוקת האחר. פשוט משהו ברגישות מעומעם לחלוטין, אני נתקלת בכך הרבה.האם זה רק אני? לא יודעת.

rin859

New member
כל הפוסל במומו פוסל

תראה, זו לא בעיה לפסול את הזולת ולחשוב שאנו הכי טובים בעולם..... בסופו של דבר הבעיה היא בתוך הקשרים המקולקלים ביננו.... כי כולנו אגואיסטים

לילך 101

New member
יש אגואיזם מעודן ויש אגו בוטה וגס רוח

השאלה היא שהילדים של היום מאוד לא מעודנים ביחסם לזולת, לאחר ואין כאן עניין של הפוסל - במומו פוסל. פשוט יש כאן עניין של היכולת לצאת מעצמך ולהרגיש את הזולת.

למעלה