המלצה שלי... מניסיון
היי, במקרה יש לי נסיון גם מבן גוריון וגם מהטכניון, וכיום שאני באמת יכולה להשוות בין השניים, אז אם נוריד רגע את ת"א מההתלבטות, אני יכולה להגיד לך שלא יהיה לך טיפה של ספק ולך לטכניון!!! אני לא אשקר לך, בב"ש תפגוש אנשים יותר כפיים ללמוד איתם ויש יותר חיי חברה. כיף שם להישאר בשבתות, יש מלא מסיבות פאבים שכונתיים, ארוחות שישי משותפות. אבל.... רמת ההוראה שם שואפת לאפס ואין שם אירגון וסדר בכלל. המרצים בשנתיים הראשונות בעיקר מקורסי מתמטיקה ופיזיקה מזעזעים- חלקם לא דוברי עברית ובטח שלא יודעים ללמד. אז כן... יותר כיף שם חברתית, אבל אחרי הכל אתה מגיע לאוניברסיטה כדי ללמוד וכשיש לך מרצים ממש גרועים זה מוריד לך את המוטיבציה והופך את הלימודים לאפילו יותר קשים מהטכניון. אמנם בטכניון הרמה יותר גבוהה אבל לפחות רמת ההוראה שם תואמת את הציפיות שלהם ממך. אז כשאתה מתוסכל מהלימודים... אני לא בטוחה שבאמת תצליח להנות מהחיי חברה שיש שם. בבן גוריון אין אתרי קורסים מסודרים, אין מחברות בחינות מסודרות ובצורה כזאת מאורגנת כמו שיש בטכניון ובכלל כל הארגון שם ממש מזעזע. אין לאוניברסיטה אתר מרוכז כמו ה moodle בטכניון שמרכז את כל הקורסים בצורה כזאת יעילה וטובה. עקב מחסור באתר שכזה יש כמה סטודנטים שהתארגנו והקימו אתר כזה, ויש את הפורום ועוד איזה מאגר ידע והכל בצורה כל כך מפוזרת ולא נוחה... ותאמין לי שהדברים האלו ממש חשובים. כשאתה רוצה מידע או להתעדכן בהודעות אתה צריך להיכנס ל-4 אתרים שונים... ושום אתר הוא לא אתר מאורגן של האוניברסיטה. אני אתן לך דוגמא... אתה מוזמן להיכנס בפייס בוק לקבוצה של הנדסת חשמל ומחשבים בבן גוריון ולראות שאנשים שם מתכתבים על ענייני לימודים. לעומת זאת תכנס לקבוצה של הנדסת חשמל בת"א או בטכניון ותראה שזה לא קורה שם, וזה מפני שאין להם צורך בפייס בוק בשביל לקבל מידע אקדמי, יש להם פורומים הרבה יותר יעילים ומסודרים של האוניברסיטה. אני יכולה להגיד לך... שממה שאני התנסיתי בטכניון יש מרצים מעולים. מרצים שכיף לבוא לשיעורים שלהם, ולא מרצים שאתה מתלבט בבוקר אם שווה לך לבזבז את הזמן ולבוא להרצאה שלהם כי במילא אתה לא מבין מהם כלום... הלימודים גם ככה קשים, ועדיף שתהיה במקום שיענה לך על כל הצרכים הלימודיים שלך. אוניברסיטת בן גוריון היא מצויינת אבל לא להנדסה! הפקולטה להנדסה שם ענייה ביותר, ובעיקר הנדסת חשמל. לך לבן גוריון אם בא לך ללמוד כלכלה.. עבודה סוציאלית, ביולוגיה... אבל הנדסת חשמל- שלא תחשוב פעמיים- ת"א או טכניון. אני אישית לא מכירה את ת"א אבל מהשוואות שעשיתי וידידים שלי שלומדים שם זו אוניברסיטה טובה להנדסה שמכבדת את עצמה. מקווה שעזרתי לך...