השוואה בין ספרות קלטית ולאקי מרצדס

Justin Angel

New member
השוואה בין ספרות קלטית ולאקי מרצדס

הקטע הבא מתורגם מGods and Fighting Men של Lady Augusta Gregory, אם אני לא טועה משנת 1894. התרגום שומר על רוח המקור, כולל פיסוק בעזרת נקודה-פסיק. ההוראות של פיון מק´קאמבל לגיבור הצעיר: "אם רוצה אתה להיות אלוף, היה שקט בביתו של איש גדול; היה בטוח במעבר הצר. אל תכה את כלבך ללא סיבה; אל תאשים את אשתך בלי ידע על אשמתה; אל תפגע טיפש בקטטה, היות והוא בלי בינתו. אל תמצא אשמה עם אנשים מרוממי מעמד; אל תקח חלק ממריבה; אל תקח חלק במעשיו של איש רע או איש טיפש. תן שני-שליש מאצילותך הנראית לנשים, ולילדים קטנים הזוחלים על הרצפה, ולאיש הלמידה אשר עושה שירים, ואל תהיה קשוח עם האיש הפשוט. אל תתן העצרתך לכל; אל תהיה מוכן לחלוק מיטה אחת עם שותפייך למסע. אל תאיים או תישא מילים גדולות, היות וזהו מעשה מביש לדבר בקשיחות אם אינך יכול לבצען לאחר מכן. אל תנטוש את אדונך כל עוד אתה חי; אל תותיר לבד שום איש אשר שם עצמו תחת הגנתך עבור כל אוצרות תבל. אל תדבר לרעת אחרים עם אדונם, אין זהו מעשם של אנשים טובים. אל תהיה הנושא של סיפורי כזב, אל מספר מעשיות אשר תמיד מפטפט. אל תדבר יותר מדי; אל תמצא אשמה במהירות; אין זה מן החשוב כמה חזק אתה, אל תקומם קבוצת אנשים שלמים נגדך. אל תכנס לבתי שיכר, או תמצא אשמה עם איש זקן; אל תתערב בעיסוקיהם של אנשים נחותים; כל אשר אני אומר זוהי התנהגות נכונה. אל תסרב לחלוק את מנת הבשר שלך; אל תיקח טיפש בתור ידיד; אל תכפה עצמך על איש גדול או תתן לו הזדמנות לדבר נגדך. שמור על ידייך מרוממות היטב באוויר, עד שהקרב האחרון נסתיים היטב. אל תפספס הזדמנות, אבל תשמור על אצילותך. ועכשיו שירה של לאקי מרצדס Advice to Would-Be Heroes מאלבום Oathbound. אז, ברצונך להרוויח את לחמך בעזרת חרבך ואתה חושב שאין זה יכול להיות קשה מדי וחולם אתה להפוך לגיבור או לאדון ושבחייך ינשאו ע"י פייטן כלשהו. טוב, עכשיו תן לי להסתכן בלתת לך עצה וכאשר הרצאתי תסתיים אנו נראה אם דבריי לא גרמו לך לחשוב פעמיים אל האם הרפתקאות היא כיף. כעת, לפני שאתה מחפש מחסה או מזון לעצמך חפש דברים אלו לחיה המלווה אותך הרי היא שווה הרבה יותר מבריאותך או שבחים למרות שטיפש חושב להעריך אותו הכי פחות. אם יש לך אי-פעם רגע פנאי הקדש אותו כהקדשת אותו לאלוהייך ל: לטיפוח חיותך, לאימון, לתיקון כלי-נשק, ולכך שיהיו נעליים לרגליכם. אך בקלילות ובחסכנות, לעולם אל לבטנך להיות מלאה היות ובטן מלאה מכשילה את מוחך אבל תישן מתי שאתה יכול, זה יותר טוב מלחם ובשמירת-לילה לעולם לא תמצא מנוחה. אל תתרברב בכישורייך שישנו אפילו אדם אחד שהוכיח שהוא יותר טוב ממך, נהג בשכירות-חרב כמו אחיות ולא כמו זונות אחרת ילדי, ימי הפריצות שלך יהיו מעטים. כאשר אתה מחפש מפקד, חפש אחר האיש אשר חושב קודם על אנשיו ועל חיותיהם ומקשיב לצופים ויש לו יותר מתוכנית אחת ואינו יותר מדי כהן מאשר לוחם. ואם תהפוך למפקד, כאשר אתה בוחר את אנשייך אל תביט על הגיבורים בכלל היות וגיבורים מתים צעירים עדיף לבחור בעשר או תריסר אנשים שגאוותם אינה כה גבוהה. כעת, אמן-החרבות הוא אלוהייך, כל מי אשר הוא עשוי להיות כל עוד שהוא עומד לפנייך מלמד, ולכן אל תתווכח או תתבכיין, או תלעג בטיפשות, או בעתיד הקרוב תשתמש בעלוקה. כעת, רוב שלל המלחמה נלקח ע"י גנרלים ומלכים ויש מעט אשר נשאר לנחותי המעמד, אז כך שעדיף שתלמד כישורים או תעבוד על דברים מזמנים כדי לשמור על אוכל בפיך בזמן מסעותייך. ולבסוף, אם יתמזל מזלך והגעת לגילי עלייך למצוא מקצוע חדש, היות והפצרותייך שאתה עדיין מלא-חיים יפלו על אוזניים חרשות. חושש אני שאין עבודה לחרבות זקנות. אלמדך הכי טוב שאני יכולה הרי אתה עקשן, כמוני, וכמוני אתה אחד היכול להיות גבירת-חרבות או אדון-חרב נהדר.

itai90

New member
האבתי את שניהם

אבל את השני יותר בברכת האור פם

למעלה