השוואה בין שימאנו XTR לסראם XO

Michel65

New member
השוואה בין שימאנו XTR לסראם XO

אני מתלבט מאוד במעבר בין ידיות XTR rapidfire ומעביר אחורי XT (מצב קיים) לבין ידיות Shifters סראם XO ומעביר אחורי XO. אין לי ניסיון עם סראם אך הסקרים ממליצים לרוב חוץ מביקורת במצבים של רטיבות ובוץ. אשמח מאוד לשמוע דיעות של כאלה שהתנסו בהן. תודה..

nintense

New member
לא כל כך קשור לפורום הטכני...

בפורום הראשי תוכל לקבל תשובות מבעלי נסיון. לדעתי אגב שתי המערכות מצויינות, עם יתרון קל ל XO (בהשוואה ל XTR), אך הפרשי המחירים בעייני לא הצדיקו מעבר ל XO.

eitanob

New member
בביקורות במגזינים בעולם

ה X0 קיבלו (ממה שאני קראתי) חוות דעת טובה יותר מהמתחרה

ido pro

New member
לדעתי לא צריךלהוציא 1300 שח על מעבי

מעביר ולא משנה באיזה רמה הוא מעבירים נהרסים נישברים והם מאוד חסופים למכות אני מציע לך בכסף הזה ליקנות כבלי הילוכים XTR הם משפרים את מערכת ההילוכים בכמה רמות עבודה חלקה יותר לא מיתערכים וכו..... ואים יש לך כסף נזיל תוציא אותו על איזה בולם קידמי יותר טוב או על ברקסים או דברים משמעותים (מעביר אחורי = פוזה) שיפטר = שיפור בהעברת ההילוכים אגב אני רוכב עם שיפטר XTR ומעביר דאור וזה פועל הרבה יותר טוב משיפתר דאור ומעביר XTR

eitanob

New member
הנה מה שאומר RC (העורך של MBA):

Q. I just bought a new bike and it already had SRAM X-0 componenets. The stuff seems pretty tough, but the X-0 seems slow and a little clunky. Very mechanical and not as fluid and smooth as my old XTR. Is this to be expected or a matter of adjustment versus need of a break in period? Bud/mbaction.com - 7/1/2006 7:51:17 AM A. RC: Stay with it and you will find that X.O is a more off-road friendly transmission. SRAM X.O shifting has a more mechanical feel because it has harsher, more-defined indexing and an instant cable release feature. The SRAM's shifting may feel clunky, but, on the dirt, it gives a very positive shift and telegraphs each shift to the rider in a distinct manner. Shimano chose a smoother, non-mechanical feel that seems like perfection in the parking lot, but never lets the rider know when, or even if a shift has taken place on the dirt. The more mechanical feel of SRAM's X.O has since been duplicated by Shimano's 2007 XTR components. MBA has consistently criticized Shimano for its fluffy feeling index shifting.

למעלה