השוואה בין תיק במגדל לבין תיק בקולמקס

demo20

New member
השוואה בין תיק במגדל לבין תיק בקולמקס

פרט לתיק סולידי בבנק, אני מעוניין להתנסות בתיק בבית השקעות בניהול שלי, לצרכי למידה והתנסות.

להלן הדילמות כרגע בין 2 מתמודדים מרכזיים, אשמח לתובנות ובעיקר למה עוד צריך לשאול ולדעת (אם יש עמלות "נסתרות")

עמלות קנייה/מכירה 0.08 בשניהם .

ההבדלים המרכזיים הידועים לי כעת : במגדל 15 ש"ח כל חודש, 6$ מינימום עמלה לפעולה בארה"ב , יש אפשרות למניות בארץ, אין מינימום פעולות נדרש.
בקולמקס אין 15 ש"ח כל חודש, 1.5$ מינימום עמלה לפעולה בארה"ב , אין אפשרות למניות בארץ, יש מינימום של פעולה בחודש .

על פניו נראה כי התנאים בקולמקס יותר טובים (1.5$ לפעולה בארה"ב מול 6$ ובנוסף אין 15 ש"ח חודשיים) אבל ... קולמקס גוף פחות מוכר (וגדול?) ממגדל.

תודה רבה על תובנותיכם .

spiderrrman

New member
בדיוק אני קורא ספר של מאיר ברק הלוחש למניות

שם הוא כותב שהוא עבר הרבה תוכנות והוא ממליץ להשתמש היום ב- COLMEX PRO
דרך אגב מה המינימום פעולות שצריך לעשות?
אני גם באותו דילמה כמוך והתעניינתי גם במגדל
לפי מה שהסתכלתי באתר של מגדל התוכנה שלהם לבורסה תל אביב ממש סבבה:
https://www.migdal.co.il/He/Financi.../Documents/tradingsysinfo/ContentProvider.pdf
אבל כידוע הבורסה אצלנו ממש גוססת וחוץ מהזדמנויות פעם ב.. אין יותר מדי פעילות
אבל המערכת שלהם למסחר בחו"ל נראת קצת מיושן לטעמי
https://www.migdal.co.il/He/Financi...cuments/Orbis_Web_Trader_User_Guide_17311.pdf
גם אני אשמח לדעותיהם של ותיקי הפורם

וואו

מאיר ברק ממליץ על קולמקס ? בטח זה בגלל סיבות אובייקטיביות לגמרי ולא חלילה בגלל שהוא מרויח מכל פעולה שמישהו עושה שם

demo20

New member
השוטר הרע, ולשאלותינו יש לך תגובה ?

דעתך חשובה לנו

זה פורום מסחר והשקעות בוול סטריט

אם אתה מתכוון לניהול תיק עצמאי של מסחר והשקעות בוול סטריט עדיף ברוקר אמריקאי פה מככב אינטראקטיברוקר אם אתה מתכוון לניהול תיק עצמאי למסחר והשקעות בעיקר בארץ לטעמי עדיף שיהיה אצל חבר בורסה בנק או בית השקעות

demo20

New member
או עכשיו הסברת יפה. אתה רואה שאתה יכול.

תודה איש .

spiderrrman

New member
בגלל זה גם רציתי את הדעה פה, ברור שגם חשדתי..

שזה לא בגלל שהם כאלה טובים...
השאלה אבל זה לא רק המחיר אלא גם איזה תוכנה\מערכת באה עם זה למשל שיהיה אפשר להשתמש בגרפים בצורה נורמלית ותוכל לראות את שער המניה בזמן אמת ...
תודה על היעוץ :)

KobeRider

New member
תתרחק מקולמקס

יש להם מוניטין רע (ואני עדין כאן עם המילה הזו).

eldoradoo

New member
לדעתי רק Short-Trade למסחר עצמאי בוול סטריט.

עובדת באופן ישיר מול ארה"ב ושירות לקוחות בארץ.

spiderrrman

New member
מה לגבי interactivebrokers מומלץ?

מישהו שמשתמש בשירותים שלהם-
יש להם עמלה קבועה כל חודש?
יש מינימום פעולות שצריך לעשות?
הם נחשבים אמינים?
תודה

mnakash

New member
אם אתה אזרח ישראלי שחי בישראל

אז כשיש לך כסף אצל ברוקר בחול שלא גובה מס על רווחי הון במקור אתה חייב בהגשת דוחות.
אם אתה עושה זאת דרך ברוקר ישראלי כמו מגדל או ibi אז הם דואגים לעניין עד כדי העברת מגן מס משנה לשנה.
בכל מקרה יש התעסקות עם מס הכנסה בעיניי. אם לא אכפת לך שהיא תהיה אינטנסיבית הבחירה הנכונה יותר היא interactive brokers

spiderrrman

New member
זה דו"ח פעם בשנה? משהו מסובך?

צריך ללכת לשם להגיש את הדו"ח?
האם אני נדרש בחישובים או שזה פשוט תדפיס של רווח שמומש דרך האתר שצריך לתת להם?
נכנסתי לאתר של IBI, מבחינת עמלות אתה יודע מה עדיף? בארץ יותר יקר בגלל הטיפול הזה מול רשויות המס?
מהתרשמות אישית שלי המערכת של interactivebrokers הרבה יותר מתקדמת ממה שנראה המערכת של IBI או מגדל אבל זה רק התרשמות ראשונית...
תודה על העזרה

mnakash

New member
רואה חשבון יקר יותר מהעמלות שתשלם?

כדאי לעשות את החשבון הזה מראש. פחות או יותר 1000 ש״ח לרו״ח בשנה או שתתעקש ותשיג את הידע בעצמך. כאן כבר נכנס הזמן שלך כשיקול.

חפש שירשור בנושא המיסים מהזמן האחרון.

spiderrrman

New member
מזל שאני לומד חשבונאות

הסיבוך שאני יכול לראות זה אם עושים הרבה עסקאות צריך להמיר כל הזמן רווח הון מדולרים לשקלים ולדווח לפי זה אני משער
טוב זה גם נקודה למחשבה ותודה

KobeRider

New member
המערכת המתקדמת יכולה להיות חסרון

אני יודע שהיא קצת overwhelming לכאלו שאין להם ניסיון עם מערכות מהסוג הזה. תוריד את הדמו ותשחק עם זה קצת. ממשק הווב שלהם יותר ידידותי ומתאים למשקיעים מזדמנים, אז בדוק גם אותו.
Think or Swim אומנם לא כל כך זולים בעמלות, אבל מערכת המסחר שלהם יותר נוחה למתחילים.

למעלה