השוואה בין IRIVER ל IPOD

gt-master

New member
השוואה בין IRIVER ל IPOD

אני מיעד שאלה זאת בעיקר ל REALDEAL מיכוון שהבנתי שיש לו גם IRIVER וגם IPOD. הסאונד ב IFP 700 מעולה לטעמי (טיפה פחות שמן מב H300) אתה טוען שהאיפוד נשמע טוב ממנו?(מה IFP799)

TheRealDeal

New member
לא השוויתי אותם אחד מול השני

פשוט יש לי ניסיון עם שניהם (הIFP-799 שייך לאח שלי), וכשלא משווים אותם אחד מול השני, מרגישים רק הבדלים רציניים, ובקטע הזה, אני מרגיש שהבאס בIFP הרבה יותר חזק מהאייפוד (וזה בעיקר בגלל שלאייפוד יש בעיה עם הבאס), אני התרגלתי לזה, ואני אוהב לשמוע ככה את המוזיקה, והבאס בIFP-799 חזק מדי לטעמי (בעיקר בגלל האוזניות). בגלל שביקשת, אני אחכה לאחי שיחזור מאיפה שהוא לא יהיה ואני אעשה את ההשוואה, בעיקר אחרי שהעברתי את האוזניות שלי "טיפול" קטן, והן נשמעות הרבה יותר טוב עכשיו.

gt-master

New member
בס זה דבר חשוב

האיריבר נותן את זה בצורה פנטסטית ותמיד אפשר לשחק עם זה ולהוריד עם השיר נותן חזק מידי והאוזניות מדגישות בס. הבעיה באיפוד שהוא חלש בבס וחייבים אוזנית "בסיות" כדי לפצות. אז אחרי כל זה מה כל כך טוב בסאונד של האיפוד? אני יודע שבס זה לא הכל אבל זה תחום חשוב והאיריבר לא נופל גם בשאר האלמנטים. אז לפי מה שהבנתי הסאונד באיפוד לא ממש מושלם,האוזניות שלו מתחת לכל ביקורת.סוללה גרועה אז למה ה20G עדיף על איריבר H320 שעולה פחות? אני לא שונא איפוד ואני שוקל לקנות איפוד (בנוסף ל4 נגנים שכבר יש לי) אבל נראה לי שזה טעות(אולי אקנה שאפל כי הוא מעולה)

TheRealDeal

New member
וגם באייפוד אפשר לשחק עם הEQ

מה שאני אוהב בסאונד של האייפוד זה את הניטרליות, או במילים אחרות, FLAT, הוא לא נוטה לשום כיוון, אולי הבאס חלש בדציבל אחד, אפילו חצי, אבל משחקים בEQ בITUNES וקובעים PRESET של מה שאוהבים... ברגע זה אני משווה בין האייריבר והאייפוד, בלי EQ, הסאונד באייריבר נשמע יותר "חם", שזה בהחלט אומר לי שיש לו נטייה לכיוון הבאס, אני לא יכול לקבוע אם זה טוב, כי כל אחד אוהב משהו אחר.. אבל אני אשווה ביניהם ואגיד מה ההבדל שאני שומע... אני כמעט בטוח שהרגע גם שמעתי באייפוד איזה צליל שלא שמעתי בשמיעה הראשונה שלי באייריבר, אני אשווה את השיר שוב ונראה..

TheRealDeal

New member
ד"א, איך התמיכה של הנגן

בMP3 VBR? אני מתכנן לבדוק אותו עם קידוד בפורמט הזה, או שאולי עדיף בכלל בקידוד רגיל?

JustThomas

New member
אין בעיה עם הקידוד הזה.

הוא רק אוכל קצת יותר סוללה. רק טווח הביטרייט לא מצוין, רק כתוב "VBR" כשהשיר מנוגן.

TheRealDeal

New member
ההשוואה: ../images/Emo13.gif או יותר נכון, בקשה

לעזרה
תדלג בבקשה לסוף, תגיד לי מה לעשות לפני שאני ממשיך את הבדיקה, או מתחיל מהתחלה. כדאי לקחת את ההשוואה שלי בערבון מוגבל, כי אין לי אוזניים מקצועיות ואני לא שם לב לכל הבדל. נתחיל, אני רושם שירים ואז איך הם נשמעו בכל נגן: תנו לו צ'אנס - מה קשור: בשיר כזה, לפי דעתי, הIFP-700 לוקח, כי השיר הזה הוא סתם שיר נחמד, אין בו הרבה אינסטרומנטים לכן הוא לא טוב כ"כ להשוואה, אבל ככל שהשיר הזה נשמע יותר "חם" ככה אני אוהב אותו יותר, אבל לא בהגזמה, ו"חם" אומר יותר באס, שבזה האייריבר לוקח. עם האייפוד מרגישים בברור שיש פחות באס, אבל הטרבל מגיע יותר גבוה, ויותר מפורט (היה קטע קטן של כמה שניות של חצוצרה או משהו שנשמע הרבה יותר גבוה). את הMIDS אני באמת לא יכול להשוות, מצטער. הבאס באייפוד יותר ניטרלי והדוק מאשר באייריבר, שבו הבאסים יורדים קצת יותר נמוך (לא מורגש ממש), אבל מאוד "בומי" לעומת האיפוד. Feel Good Inc. - Gorillaz בשיר הזה חשוב שהטרבל יעלה גבוה, ויהיה מפורט, ובנוסף גם שיהיה באס כמו שצריך, אז יש חלקים שנשמעו יותר טוב באייריבר ויש חלקים שנשמעו יותר טוב באייפוד, אבל בכללי, נשמע לי יותר טוב באייפוד. אני לא אפרט יותר מדי על השיר הזה. Black Eyed Peas - Don't Phunk with my Heart באייפוד השיר נשמע לי פשוט מעולה, הבאס יורד נמוך, הדוק, ובומי כשצריך, יש יופי של פירוט, ובקיצור, ככה צריך להישמע השיר.. אני לא אכתוב על האייריבר, כי פשוט לא יכולתי להמשיך להקשיב מהרגע שהתחילו הבאסים המורגשים, שומעים (או יותר נכון מרגישים) רק באסים, וברגע זה החלטתי לנסות לשחק עם הEQ (שביטלתי הכל לפני), לא ממש הצלחתי לגרום לזה להשמע טוב. אני מפסיק את הבדיקה פה, יכול להיות שלא מספיק לבטל את הV מכל הEQ, אשמח לקבל ממך הוראות איך לבטל את הEQ, ואז אני אתחיל את הבדיקה של כל השירים מהתחלה ואמשיך עם שאר השירים שרציתי לבדוק.

gt-master

New member
>>>

לא הבנתי את הקטע של לבטל V נראה לי שאתה מתעסק ב 3D א.אתה יכול לשחק בין פריסטים מוכנים(Rock,jazz...ע"י לחיצה ארוכה על A-B ושוב לחיצות שגורמות לדיפדוף בפריסטים) בהגדרות אתה נכנס לxtreme EQ ומכוון איך שבא לך. ואז כשאתה שומע אתה יכול לדפדף בפריסטים לXtreme EQ ולשמוע מה שכיוונת. מנסיון ה ROCK נשמע טוב אני לא אוהב את ה 3D למיניהם כי זה משנה את הסאונד הכללי שהאומן התכוון (זה בעצם מוסיף אפקט כזה או אחר ולא רק משנה EQ).

TheRealDeal

New member
אוקיי, הבדיקה מההתחלה

מסתבר שלחצתי בטעות על הכפתור A-B.. לא יודע איך, אבל לפני זה זה היה בסדר.. 2 השירים הראשונים ישארו איך שהם. הבדיקה נעשתה עם Sony MDR-EX81SL אחרי מוד קל, ששיפר את הסאונד, עם אייפוד דור רביעי 20 ג'יגה ואייריבר IFP-799 נגן פלאש של ג'יגה. תנו לו צ'אנס - מה קשור: בשיר כזה, לפי דעתי, הIFP-700 לוקח, כי השיר הזה הוא סתם שיר נחמד, אין בו הרבה אינסטרומנטים לכן הוא לא טוב כ"כ להשוואה, אבל ככל שהשיר הזה נשמע יותר "חם" ככה אני אוהב אותו יותר, אבל לא בהגזמה, ו"חם" אומר יותר באס, שבזה האייריבר לוקח. עם האייפוד מרגישים בברור שיש פחות באס, אבל הטרבל מגיע יותר גבוה, ויותר מפורט (היה קטע קטן של כמה שניות של חצוצרה או משהו שנשמע הרבה יותר ברור). את הMIDS אני באמת לא יכול להשוות, מצטער. הבאס באייפוד יותר ניטרלי והדוק מאשר באייריבר, שבו הבאסים יורדים קצת יותר נמוך (לא מורגש ממש), אבל מאוד "בומי" לעומת האיפוד. Feel Good Inc. - Gorillaz בשיר הזה חשוב שהטרבל יעלה גבוה, ויהיה מפורט, ובנוסף גם שיהיה באס כמו שצריך, אז יש חלקים שנשמעו יותר טוב באייריבר ויש חלקים שנשמעו יותר טוב באייפוד, אבל בכללי, נשמע לי יותר טוב באייפוד. אני לא אפרט יותר מדי על השיר הזה. Black Eyed Peas - Don't Phunk with my Heart אני לא מוצא הבדל מהמסקנות שהיו לי מהשירים הקודמים, האייפוד נשמע יותר "ברייט", הטרבל עולה יותר גבוה, והבאס לא שולט על השיר, באייריבר הבאס נשמע MUDDY, פשוט יש יותר מדי, ולפעמים זו לא הכמות שקובעת, אלא האיכות... היו לי עוד הרבה שירים ברשימה, אבל אני לא מוצא סיבה להמשיך לבדוק, כי המסקנות פשוט ימשיכו להיות דומות.. 2 שירים אחרונים יהיו ראפ אחד ורוק אחד. Linkin Park - Numb רוק, לדעתי, יותר כיף לשמוע באייריבר (זה תלוי במצב רוח, לפעמים לא כיף לשמוע מוזיקה עם כ"כ הרבה באס), יש לאייריבר אחלה תגובה לבאס, פשוט בום! בום! בום! כמעט כמו המערכת שלי, אהבתי
אומנם שומעים פחות פירוט בשיר, האייריבר מסתיר יותר צלילים, אבל זה בהחלט לא חיסרון כשזה מגיע לרוק, כשהרוב (אני אומר הרוב) אוהבים באס חזק, באייפוד הבאס יותר מדוייק ומהיר. 2Pac - All Eyes on me פה, דווקא, האייפוד ביצע יופי את המשימה, משום מה, הוא נתן כמעט אותה כמות של באס עם האייריבר, והטרבל נשמע באייפוד יותר ברייט, ועלה יותר גבוה, שזה בהחלט יתרון, והבאס הדוק ויורד נמוך, ולפעמים בראפ האוזניות פשוט משתגעות, נותנות יותר מדי באס, ואי אפשר להקשיב פשוט... אני לא יכול להגיד שזה קרה עם אף אחד מהנגנים. לסיכום: FLAT - בלי EQ, לדעתי האייפוד נשמע יותר טוב, אבל היתרון של האייריבר שיש לו הרבה יותר אפשרויות לשלוט בשינוי הסאונד, ובהחלט אפשרי להגביר את הטרבל ולהנמיך קצת באסים עד שמגיעים לאיך שהכי אוהבים לשמוע. מה שרשמתי זה ע"פ הניסיון שלי עם המוזיקה שלי והנגנים, אני לא יכול להגיד שאף נגן גרוע, אבל, לדעתי האייפוד לוקח (ואני גם לא מוצא סיבה להשוות נגן פלאש עם נגן מבוסס הארד-דיסק, אבל אתה ביקשת). יכול להיות שדיברתי הרבה שטויות, ושמישהו אחר ייצא עם תוצאות אחרות אם הוא יערוך את אותה הבדיקה, אבל לדעתי פשוט צריך לשחק עם הEQ בשביל להגיע למצב סביר שהבאס לא משתלט על הכל. מוזיקה קלאסית לא ניסיתי כי אני לא שומע קלאסית, ואני גם לא רציתי לנסות כי זה יישמע גרוע בגלל האוזניות. אני מוכן לנסות כל שיר שתבקשו (ואם זה שיר שאני לא מכיר אז התוצאות שתקבלו יהיו הרבה יותר הוגנות ומדויקות)

gt-master

New member
בדיקה מקצועית עשית

אין קשר לדעתי בין אם פלש או דיסק לגביי השוואת איכות(שאפל לדוגמה שנשמע יותר טוב) רק רציתי לקבל פרופורציה לגבי האיפוד ביחס למכשיר שאני מכיר ואת זה עשית יפה. תודה

למעלה