אוקיי, הבדיקה מההתחלה
מסתבר שלחצתי בטעות על הכפתור A-B.. לא יודע איך, אבל לפני זה זה היה בסדר.. 2 השירים הראשונים ישארו איך שהם. הבדיקה נעשתה עם Sony MDR-EX81SL אחרי מוד קל, ששיפר את הסאונד, עם אייפוד דור רביעי 20 ג'יגה ואייריבר IFP-799 נגן פלאש של ג'יגה. תנו לו צ'אנס - מה קשור: בשיר כזה, לפי דעתי, הIFP-700 לוקח, כי השיר הזה הוא סתם שיר נחמד, אין בו הרבה אינסטרומנטים לכן הוא לא טוב כ"כ להשוואה, אבל ככל שהשיר הזה נשמע יותר "חם" ככה אני אוהב אותו יותר, אבל לא בהגזמה, ו"חם" אומר יותר באס, שבזה האייריבר לוקח. עם האייפוד מרגישים בברור שיש פחות באס, אבל הטרבל מגיע יותר גבוה, ויותר מפורט (היה קטע קטן של כמה שניות של חצוצרה או משהו שנשמע הרבה יותר ברור). את הMIDS אני באמת לא יכול להשוות, מצטער. הבאס באייפוד יותר ניטרלי והדוק מאשר באייריבר, שבו הבאסים יורדים קצת יותר נמוך (לא מורגש ממש), אבל מאוד "בומי" לעומת האיפוד. Feel Good Inc. - Gorillaz בשיר הזה חשוב שהטרבל יעלה גבוה, ויהיה מפורט, ובנוסף גם שיהיה באס כמו שצריך, אז יש חלקים שנשמעו יותר טוב באייריבר ויש חלקים שנשמעו יותר טוב באייפוד, אבל בכללי, נשמע לי יותר טוב באייפוד. אני לא אפרט יותר מדי על השיר הזה. Black Eyed Peas - Don't Phunk with my Heart אני לא מוצא הבדל מהמסקנות שהיו לי מהשירים הקודמים, האייפוד נשמע יותר "ברייט", הטרבל עולה יותר גבוה, והבאס לא שולט על השיר, באייריבר הבאס נשמע MUDDY, פשוט יש יותר מדי, ולפעמים זו לא הכמות שקובעת, אלא האיכות... היו לי עוד הרבה שירים ברשימה, אבל אני לא מוצא סיבה להמשיך לבדוק, כי המסקנות פשוט ימשיכו להיות דומות.. 2 שירים אחרונים יהיו ראפ אחד ורוק אחד. Linkin Park - Numb רוק, לדעתי, יותר כיף לשמוע באייריבר (זה תלוי במצב רוח, לפעמים לא כיף לשמוע מוזיקה עם כ"כ הרבה באס), יש לאייריבר אחלה תגובה לבאס, פשוט בום! בום! בום! כמעט כמו המערכת שלי, אהבתי
אומנם שומעים פחות פירוט בשיר, האייריבר מסתיר יותר צלילים, אבל זה בהחלט לא חיסרון כשזה מגיע לרוק, כשהרוב (אני אומר הרוב) אוהבים באס חזק, באייפוד הבאס יותר מדוייק ומהיר. 2Pac - All Eyes on me פה, דווקא, האייפוד ביצע יופי את המשימה, משום מה, הוא נתן כמעט אותה כמות של באס עם האייריבר, והטרבל נשמע באייפוד יותר ברייט, ועלה יותר גבוה, שזה בהחלט יתרון, והבאס הדוק ויורד נמוך, ולפעמים בראפ האוזניות פשוט משתגעות, נותנות יותר מדי באס, ואי אפשר להקשיב פשוט... אני לא יכול להגיד שזה קרה עם אף אחד מהנגנים. לסיכום: FLAT - בלי EQ, לדעתי האייפוד נשמע יותר טוב, אבל היתרון של האייריבר שיש לו הרבה יותר אפשרויות לשלוט בשינוי הסאונד, ובהחלט אפשרי להגביר את הטרבל ולהנמיך קצת באסים עד שמגיעים לאיך שהכי אוהבים לשמוע. מה שרשמתי זה ע"פ הניסיון שלי עם המוזיקה שלי והנגנים, אני לא יכול להגיד שאף נגן גרוע, אבל, לדעתי האייפוד לוקח (ואני גם לא מוצא סיבה להשוות נגן פלאש עם נגן מבוסס הארד-דיסק, אבל אתה ביקשת). יכול להיות שדיברתי הרבה שטויות, ושמישהו אחר ייצא עם תוצאות אחרות אם הוא יערוך את אותה הבדיקה, אבל לדעתי פשוט צריך לשחק עם הEQ בשביל להגיע למצב סביר שהבאס לא משתלט על הכל. מוזיקה קלאסית לא ניסיתי כי אני לא שומע קלאסית, ואני גם לא רציתי לנסות כי זה יישמע גרוע בגלל האוזניות. אני מוכן לנסות כל שיר שתבקשו (ואם זה שיר שאני לא מכיר אז התוצאות שתקבלו יהיו הרבה יותר הוגנות ומדויקות)