השוואה

Polar Aurora

New member
השוואה

הגעתי למסקנה מעניינת תוך כדי טיול עם הכלבה- בכל תרגילי האנרגיה האלה שעשיתי אף פעם לא הייתי בטוחה אם אני עושה את זה נכון, אם זה מה שאני אמורה להרגיש- אם אין עוד משהו, אם אני לא מדמיינת, אם אני לא משלה את עצמי. הרבה פעמים מצאתי את עצמי על גבול הספק אם אינני סתם "משחקת" במדיטציה ובעצם לא עושה כלומ חוץ מלשבת כמו דפוקה ועושה בושות מול הכלבה שלי דייזי. כן הרגשתי משהו בהרבה מהמקרים אבל כמעט אף פעם זה לא הגיע לידי חישה וודאית, מוחלטת, של האנרגיה (השיא היה בכישוף ההוא לקראת המבחן בהיסטוריה, שהביא עלי את הציון הכי גבוהה בכיתה למרות שאני לא מי יודע מה טובה). ואז הלכתי ברחוב וחשבתי על תנועה- תנועה רגילה של הגוף. הוא פועל בהתאם לרצוננו, כתגובה למשב רוח קל שבקלים בתוך מוחנו. לא נדרש שום מאמץ- כך גם העבודה האנרגטית, אך כיוון שאת גופנו אנו מפעילים במודע מדי יום במשך שנים כה רבות הגוף מורגל, הוא יודע איזו פעולה להפיק בהתאם לרצון שלנו. עבודה אנרגטית היא נושא שכל אחד לומד, הרבה פעמים לבד ולא בגיל צעיר כל כך. הגוף לא יודע איך להגיב לבקשה שלנו וזה דורש רמה מסויימת של ריכוז והתכוונות, כמו ללמוד לשלוט בזנב שצימחנו פתאום או להזיז את האוזניים. כמו ללמוד כל מלאכה חדשה- אדם שמימיו לא צייר סוס יצטרך להתבונן ארוכות בקווי גופו, ללמוד את הצורה ואת המרקם, להפנים את האווירה הכללית של החיה בשביל להיות מסוגל לצייר אותה בפעם הראשונה, בזהירות והקפדה. לעומתו אדם שציור סוסים זוהי פרנסתו במשך שנים יצייר אותו בקלות ובזריזות, מתוך זכרון בלבד. היד תדע מה לעשות כשהוא יחשוב "סוס". כך גם ריקוד, נגינה, כתיבה. באשר לחישת השינויי האנרגטי שאני יוצרת- אם תנסו להעמיד את המרפק על משטח יציב ולהזיז קלות את האצבעות אתם תראו את השינויי שחל בתנוחתן בעיניים, אך מה שתרגישו יהיה קשה מאוד לאבחנה ואם לא היינו מודעים לרצון לגרום את השינויי לא היינו שמים לב שיצרנו אותו. תזוזה קלילה כזאת של כמה אצבעות ניתן להשוות לעבודתה של מכשפה מתחילה, כמוני, ואילו עבודתו של מאג מנוסה היא בסדר גודל של ריקוד יפהפה שמרטיט את כל הגוף ולא משאיר ספק באשר לשינויי שהתחולל. זיבולי שכל אלה גורמים לי, איכשהו, להרגיש תקווה ובטחון במשהו גדול יותר. נכון שעכשיו אני רק לומדת, ויש לי עוד המון ללמוד, אבל לא רוקדים בלט לפני שלמדנו לזחול, נפלנו ונפלנו ואולי שברנו כמה רגליים (אפפשר לחשוב כמה יש כבר), ודיממנו מפרקי אצבעות הרגליים (בהחלט לא נעים, מנסיון). אם כך, החלום שלי עכשיו הוא לשבור כבר רגל, בשביל לדעת שהצלחתי לקפוץ גבוה מספיק בשביל לעשות זאת. [המורה לרוסית קוראת לזה שלשול מילים.. מזמן לא כתבתי כל כך הרבה]

Animus1539

New member
Wow הצלחת לרגש אותי

מה שאמרת עכשיו מהדהד לי כנכון כל-כך שאני מרגיש את הויברציות עד קצות האצבעות... תודה.

driftwood89

New member
יפה

שלשול המילים הזה היה מוצלח ביותר, אין לי ממש מה להגיב אבל הרגשתי צורך לציין שזאת הייתה כתיבה ממש יפה.

זה לא זיבולי שכל כלל

זה נ פ ל א.

Polar Aurora

New member
אם כבר אני משלשלת,

כתבתי בבלוג שלי קטע שאולי נכון אם יופיע גם פה: על בית ומה שהוא יכול לספר לנו למה הסופרים הצרפתים כל כך מגזימים בהקדמות? אני בעמוד 133 ורק התחלתי להנות מ"הגיבן מנוטר דאם". הגיבן קוואזימודו, כותב הוגו, הפך להיות רוחה של כנסיית נוטר דאם. הפך אחד איתה, נמהל בה. במקרה זה הייתה למקום רוח אנושית, שחיה ומתה, בהשאירה את המקום ריקם. לעזאזל, מחשבה מקוטעת. ומה בדיוק רציתי לאמר בזה? קרה לכם שנכנסתם לבית ששנים לא גר בו איש, אבל יכולתם לראות ילדים מתרוצצים במעלה המדרגות ולשמוע קטעי שיחה עליזה, קול בכי או שקשוק כלי מטבח? זוהי רוח הבית, הגמד הגיבן שגדל בו ואיתו, "גמדון בית" אם תרצו. זהו דפוס כל האנשים שבילו לילות בין חומותיו, מהם מוקרנים הדי קולותיהם. זוהי האווירה של הבית, אך היא לא מסתכמת בעיצוב. נטמעים בה כל המחשבות, הרגשות, השיחות, המראות. אלה הופכים את הבית למה שהוא, הם יוצרים את רוח הבית. למה לחדרי שינה יש אווירה כבדה מעט, חולמנית, מנותקת- כל החלומות, האכזבות, הבכי, התקוות ומה לא- מוצאים פורקן דווקא שם, כשהאדם סוף סוף מתפנה לתפל בענייני נפשו. אפשר, אם כן, ללמוד המון על בן אדם רק מהמצאות בחדרו- בלי קשר לצבע הקירות שבחר או שנכפה עליו או לנקיון הרצפה, אם נקשיב לקירות הן יחזירו לנו הד, חלקיק, של האדם שבילה ביניהן את רגעיו האינטימיים ביותר עם עצמו. אני נשמעת כמו סכיזופרנית, אני יודעת... למזלי הקירות עוד לא עונים לי בעברית צחה. הם לא יודעים ולא ידעו שפת בני אדם. אני היא זו שצריכה ללמוד את שפתם, אם ארצה לשמוע את אותה הרוח שטבועה בהם. בכיתה ו' גילינו, אני וחברות שלי, שיטה נפלאה. למדנו, באמצעות שרשרת, או חוט עם חרוז כבד בקצה, לדבר עם גמדוני בית. החוט הסתובב לצד ימין כתשובה חיובית לשאלה ששאלנו, ושמאלה לציין שלילה (פיחלוץ כתיבתו של ויקטור הוגו דבק בי. אני יותר מדי מושפעת מספרים). אז גיליתי שלי יש גמדון בית ממין נקבה, ושקוראים לגמדונת רימה, על שם סבתא מצד אבא זכרונה לברכה. רימה, כך האמנתי אז שסיפרה לי, חיה איתנו ושמרה עלינו עוד כשגרנו בבית הלבנים שלנו בכפר ברוסיה. סביר להניח, כמובן, שלרה הקטנה ניהלה כל אותו זמן שיחות נפש עם לרה עצמה ולא עם שום ייצור אחר, אבל ממש לפני רגע, כשהתחלתי לכתוב כאן משפט לא קשור בכלל הקה בי פתאום ההגיון של השיחות האלה. את הבית הזה בנה אביה של סבתא רימה שלי, כשהיא הייתה ילדה קטנה. יוצא שכל לבנה שהונחה במקומה בבסיסו לוותה בברק עיניים ילדותי ובצחוקה של סבתה, שנשמע שם עוד שנים רבות אחרי זה- למעשה כל חיה כמעט. רימה הייתה לרוח הבית. היא הייתה עדה לבנייתו, הוא נספג ברוחה. היא בילתה בתוך הבית הזה את ימיה האחרונים. ואני, שכל כך אהבתי אותו, ספגתי חלק ממנו בעצמי והבאתי אותו איתי לכאן. זה נראה כל כך טבעי עכשיו שבלא מודע אני ידעתי לכנות את רוחו בשם רימה. זוהי הדגמה טובה מספיק, אני מקווה, למה שניסיתי לכתוב כאן- הרי בכיתה ו' לא הייתי מסוגלת לחשוב על זה באופן מודע.

ChildOfTheWoods

New member
אם כבר את משלשלת...

מממ ממש אהבתי את הקטע שכתבת בתחילת הדיון... זה ממש נכון... כאן אני חושב שהבנתי את הרוב... הקירות שמדברים... מממ... מסכים באופן מסויים... החדר מקבל את רוחו של החי בו לא משנה כמה זמן עבר... הייתי מוסיף ומשיך את זה... אבל זה היה יום ארוך ולא משהו... אז אולי אני אגיד משהו אחר כך...

ToryMaster

New member
רציתי האמת להגיד

שאם כבר את משלשלת, לפחות תרדי במשקל, ואז חשבתי שזה מזה לא פוליטיקלי קורקט, אבל אז הגעתי למסקנה שאני בטח אחת היחידות כאן שמסוגלת להתבדח על הפרעות אכילה וזה יהיה בסדר, אז המ, כן.

windflute

New member
אהבתי מאוד!

אני ו-Animus מודעים כבר כמה זמן לנוכחות של גמדוני בית (אנחנו קוראים להם גנומים) בדירה שלנו, והצעת כאן רעיון נפלא כיצד לתקשר איתם.. למרות שהם בדרך כלל מתקשרים איתנו בדרכים אחרות, כמו להפיל דברים פתאום, לשפוך מים מברזים סגורים, ואפילו לשמור על הבית נקי יחסית למרות שאנחנו מאוד מתעצלים לנקות אותו...:) המשפט היחיד שלא אהבתי בהודעה היה "אני נשמעת כמו סכיזופרנית, אני יודעת" הוי, מתי כבר נפסיק להתנצל... היי גאה אחות! ~O~ שחר (שמדברת עם עצים ואיננה סכיזופרנית)

Tatu4Taty

New member
זה יפה

אני מזדהה עם ההרגשה. הרבה מאוד פעמים הייתי צריך לעודד את עצמי שרק עם עבודה קשה מתקדמים לאנשהו, גם אם זה לא נראה ככה עכשיו. אסור לשכוח את זה, אחרת אפשר להתייאש.

למעלה