השוואות בין אחים

השוואות בין אחים ../images/Emo37.gif../images/Emo27.gif

האם אתם מרגישים שמשווים אותכם לאחיכם/ותכם
כיצד הורים יכולים למנוע מעצמם לא להשוות בין ילדיהם

noooga

New member
עונה...

- כן, משווים אותנו הרבה.. לרוב לא ממש אכפת לי ואני אפילו די גאה בזה.. אבל כשמתחילים להגיד לי "את עצבנית כמו אחותך" (שזה חתיכת דבר..) אז זה משגע אותי.. וכמובן כשאומרים את זה אני נעשת עצבנית ואומרים "הנה, את רואה איך את עצבנית" ואז אני עוד יותר משתגעת.. עד שזה נגמר איכשהו
לא הבנתי כ"כ את השאלה השניה..

תמיד משווים, אבל על דרך החיוב

כלומר אם אדוארד זחל לפני לולי אנחנו מציינים שלולי עמדה לפניו. מה לעשות- כל אחד שונה ומיוחד ואחר בדרכו שלו.

פילפולה

New member
פעם..

כשהייתי קטנה יותר הרגשתי שמשוים ביני לבין אחותי ושהיא זוכה בהשוואה. אבל היום זה עבר.... בדיעבד, היא חשבה אותו הדבר. הורים לא יכולים. אין מה לעשות זה מטבע האדם להשוות. ככה זה עובד. עם כל הכבוד לאהבת הורה-ילד.

איימו

New member
חחחחחחחחחח

משווים אותנו רק מבחינת הגובהה... כל הזמן בודקים מי יותר גבוהה אני או האחים שלי- אבל זה רק בשביל לעצבן אותנו. (והם עוד יותר קטנים מימני)

ספירלי1

New member
ברורררררררר

כל הזמן משווים בינו לבין האחים שלי! את התאומה משווים לאח הגדול בצורה מפחידה! אומרים שלי ולתאומה יש את אותו אופי (?) כל אחד הוא אדם בפני עצמו

זה קטע מעצבן עם תאומים

כששמרתי על תאומות כל הזמן אנשים היו משווים בינהן ושאלו שאלות עליהן, והתייחסו כאילו הן בנאדם אחד. כשרצו להגיד משהו על אחת מהן אמרו תמיד על שתיהן, כמו למשל "כן, הן תמיד לא אוהבות לכבד בביסלי", בזמן שרק אחת לא רצתה באותו זמן נתון לכבד בביסלי שלה. ואחרים שהכירו אותן יותר היו מציינים בתמיהה משהו ש"אחת שובבה והשניה ביישנית קצת" - מה כל כך מוזר בזה? בגלל שהן נולדו ביחד הן צריכות להיות בעלות אותו אופי בדיוק? ואם נסטה קצת מנושא השרשור, מה שאותי עצבן וקרה כמה פעמים, זה שהיו אנשים שנתנו מתנה אחת לשתיהן, והבנתי שזה קורה לא מעט אצל תאומים. זה יצר ריבים בינהן על של מי המתנה וגרם לי לתהות מה גורם לאנשים לחשוב שהן בנאדם אחד רק כי הן היו ביחד ברחם.

למעלה