השוואת מצנחים

ניר מיר

New member
השוואת מצנחים

אשמח לשמוע רשמים ממי שניסה את מצנח ה cruiser מה ההבדל בינו לבין הליפט?
מה ההבדל בינו לבין ההיבריד והמנטה, יתרונות חסרונות והמלצות.

טיסה נעימה,

ניר

flynesher

New member
הבדלים בין מצנחים

קודם יש לעשות הפרדה מוחלטת בין המצנחים ה"רגילים" (מזרון) לבין המצנחים המתקדמים האליפטיים.בעצם אלה שני כלי טיס שונים וכך צריך להתייחס אליהם.
למצנחים האליפטיים יש חסרון אחד והוא ההסעה הקרקעית וההנפה שבהם צריך מיומנות גבוהה. בכל שאר הפרמטרים למצנחים האליפטיים יש רק יתרונות : יחס גלישה 1:8.5 שיעור שקיעה נמוך במחצית ממצנח מזרון. אופציה למהירות גבוהה יותר (מהירות היא לא תמיד יתרון ולכן האופציה היא היתרון). לגבי המזרונים : ההבדלים ביניהם כמעט זניחים (תן לטייס מנוסה לטוס על הייבריד,על רגיל,על מנטה על אילן על מצנח אמריקאי והוא לא ידע לומר לך על מה הוא טס). ה cruiser בנוי שונה מהמזרונים הרגילים ,התאים שלו אינם זהים אחד לשני וכן הוא מעט אליפטי , השיני קל אך מורגש בניהוג מעט קל יותר,ביחס גלישה מעט טוב יותר (באמת זניח) ומהירות מעט גבוהה יותר (לא בהכרח יתרון ).
מקווה שעזרתי.
נ.ב
אני לא מוכר ולא סוכן של אף מצנח.

ניר מיר

New member
תודה על ההסבר המפורט

מנסיוני על מצנחי הייבריד סימן V ומנטה אני יכול לציין את ההבדלים הבאים:

ההייבריד מצנח יציב מאוד, הנפה מעולה היגוי מאוד אדיש כלומר לפניו חריפות חייבית להוסיף משיכת יד ,היו סדרות של הייבריד שחוזק המיתרים שלהן דעך די מהר ,למרות שעפקו אישור את המצנחים בבדיקה שנתית.
הסימן V של עפקו ,הנפה טובה ויציבה, באוויר המצנח רגיש מאוד לטרמיקות ואינו נותן תחושה טובה של יציבות. היגוי נורמלי.

המנטה: הנפה טובה ויציבה, המצנח יציב באוויר לא פחות מההייבריד, כושר עילוי עדיף על שני הדגמים הקודמים ושחוסך כ 10% סל"ד באופקי וישרה , היגוי מהיר ויעיל ,המצנח מגיב טוב יותר להיגוי, גם קצב הטיפוס שלו טוב יותר מההייבריד אבל קצב השקיעה שלו גרוע יותר.

משלושת המזרונים האלו אני הכי נהנה מהמנטה ריי של איתי.
לגבי האליפטים הנסיון שלי היה על ליפט בלבד וגם על הדגם הראשון ככה שקשה לי לחוות עליו דיעה אמיתית מלבד זה שלא נהניתי ממנו במיוחד.

טיסה נעימה,

ניר

GIL BL1

New member
חולק על דעתך בחלק מסוים

המצנח מנטה ריי לא גרוע ביחס הגלישה הלו,נהפוך הוא. (מהבדיקות שלי על 2 כלים).
מה שכן,טרם בדקתי את הקורזר.
ליפט ודומיו לחוות דעתי האישית ,עם פוטנציאל היגוי מאוד חריף וכנ"ל התנהגות המצנח בהנפות .

השוואת כנפיים

מזכיר למי שעוד לא יודע שאנו טסים עם כנף רכה, לא עם מצנח.
ולמי ששוקל איזו כנף לרכוש, שיבדוק היטב גם את טיב השרות שנותן היצרן (או נציגו).

GIL BL1

New member
יורם יקר עדיין זה מצנח לכל דבר, המושג ברת"א עבר שידרוג נעים.

OrionHobby

New member
קרוזר

לא טס בעצמי אבל חבר שקנה לפני כשבועיים את ה550 מורכב על בריז
הכלי קיבל חיים חדשים
הנפה מהירה מאוד ללא נידנודים
ברגע שפותח מצערת עולה כמו טיל
מהיר יותר
&nbsp
הכל כמובן יחסי ובדרכ כשמישהו קונה מצנח חדש כלשהו אז מייד יראה שיפור, הפעם זה נראה באמת טוב עם ליד חדשים אחרים
&nbsp
איתן

Drill Bit

New member
אותו כנ"ל לגבי ה 500...

אנו טסים איתו על דרים משין 2 פעימות. הנפה מאד קלה ומהירה.
מאד נוח ומהנה.

למעלה