השוואת תעודות סל על מדד X

dustyone

New member
השוואת תעודות סל על מדד X

שלום למומחים היקרים אני מחפש אתר שבו אוכל להשוות בין הפרמטרים של כל תעודות הסל שמחקות מדד נבחר (X), או שוק נבחר. רצוי מאד שיכלול לא רק תעודות של בתי השקעות ישראלים, אלא בכלל. לדוגמא: נניח שאני בוחר בדאו-ג'ונס. או בשוק הסיני. הייתי רוצה לקבל רשימה של כל התעודות הרלוונטיות, מחירן, עמלות, הגוף המנהל, דירוג של גוף שלישי אוביקטיבי, בתיחסות לפרמטרי סיכון כמו הלימת הון וכו'. לצערי לא מצאתי כזה. האם מכם תבוא הישועה?
 
השוואות

השאלה שלך, כפי שניסחת אותה, נשמעת מתאימה במיוחד לקרנות נאמנות ולא לתעודות סל! תעודת סל זה מכשיר מאד פשוט ואלמנטרי, הוא פשוט מחקה מדד מסוים וזהו... הפרמטרים שציינת הם כמעט כולם חסרי כל משמעות בתעודת סל. אין כאן גוף ש"מנהל" ומחליט מה לעשות כל יום (כמו בקרן נאמנות), אין לתעודה "מחיר" מיוחד (אלא פשוט מחיר הנכס אחריו היא עוקבת), וכל פרמטרי הסיכון הם של הנכס עצמו ולא של התעודה... אז מה בכל זאת ההבדלים בין תעודות סל שונות על אותו מדד? בראש ובראשונה הסחירות של התעודה, זהו הפרמטר הכי חשוב (שאותו בכלל לא ציינת...). כי אם התעודה איננה סחירה, הרי שלמרות שהיא לכאורה עוקבת אחרי הנכס שלה, כשתרצה למכור את התעודה שרכשת- לא תוכל לקבל מחיר טוב עבורה בגלל פער גדול מידי בין הקונה למוכר באותו רגע. תעודות בעלות רמת סחירות ונזילות גבוהות הן תמיד בדרגת עדיפות. למנפיק התעודה יש אפשרות לתרום בנושא כעושה שוק שמצוטט בשכבות השונות של המחירים וחשוב לבדוק אם הוא עושה כן במקרים של חוסר סחירות. כמו כן תמיד כדאי לבדוק את מדיניות חלוקת הדיווידנד (גם פרמטר שלא ציינת), חלק מהמנפיקים מעבירים למשקיעים רק חלק מהדיווידנד אם קיים, וגובים את השאר כדמי ניהול. וכמובן בדיקת העמלות ודמי הניהול, רק כאן חשוב להבין שזה גם פונקציה של הבנק/ברוקר איתו אתה עובד ולא רק של התעודה עצמה. הבדל נוסף הוא המטבע בו נסחרת התעודה, לחלק חשוב לסחור ולקבל הצמדה לשקלים ולחלק ההיפך. גם האמינות הפיננסית של הגוף המנפיק היא אלמנט חשוב, למרות שברוב המקרים מדובר על גופים גדולים ואמינים שנדיר שלא יוכלו לעמוד בהתחייבויותיהם.
 

dustyone

New member
ובכל זאת: (איש שקים אשמח להתיחסות)

קודם כל - תודה על התשובה המפורטת והזריזה! אבל... אולי הניסוח שלי לא היה מדויק - אז אפרט. ראשית - עדיין לא ענית על החלק הראשון, דהיינו: אוקיי,נניח שאני רוצה להשוות סחירות ולא פרמטר אחר. איפה בכלל ניתן למצוא בצורה **מרוכזת** את רשימת התעודות על מדד מסוים. לדוגמה, יש קסם נאסדק, יש QQQ ואולי עוד 3 תעודות אחרות על מדד נאסדק? (הבהרה: אני מעדיף תעודות במטבע המקורי של המדד ע"מ לנטרל חשיפה לפערי שער מטבע). שנית: אני מתכוון להשקיע לטווח ארוך (עשרים-שלושים שנה). האם הסחירות משנה בכלל בטווח כזה? לבסוף: אולי לא דייקתי בפרמטרים, אז הנה המקור לשאלתי - אשמח לשמוע התיחסות: להלן מספר ציטוטים מאתר מעלות( http://www.maalot.co.il/content.asp?pageId=201 ) 1. שווי התחייבויות התעודה עלול לעלות על שווי הנכסים, מצב אשר בהכרח יוביל לפירעון מיידי של התעודות וגרימת הפסדים למחזיקי התעודות. מעלות בחנה את מאפייני החברות השונות המנפיקות תעודות סל. הממצאים מצביעים על הבדלים מהותיים בין החברות למרות שכולן מחויבות לתת לבעלי תעודות הסל תשואה הזהה למדד במעקב. ישנן תעודות המבטיחות מנגנון דינאמי של הון עצמי וישנן תעודות ללא הון עצמי כלל. חלק מהתעודות מתחייבות למדיניות השקעה מוגדרת בעוד אחרות נוטלות מחויבות ליבראלית למדי שניתנת לשינוי. בחלק מהתעודות קיימות פוליסות ביטוח לכיסוי מעילות ורשלנות ובאחרות אין כל אזכור לנושא. לא פחותות בחשיבותם הנם הבדלים איכותיים הקיימים בין תעודות הסל, לרבות נהלי דיווח ובקרה בחברה, אפיון חברת האם, מקצועיות נושאי משרה ואפיון מערך המחשוב. 2. אחד מהפרמטרים הקריטיים ביותר בתהליך הדירוג הנו קיומו של מנגנון הון עצמי אשר בא לידי ביטוי כהתחייבות תשקיפית כלפי נאמן התעודה, ליחס עודף של נכסים להתחייבויות. גובה ההון העצמי ייגזר ממגבלות אחרות אשר מנהל התעודה יתבקש לקחת על עצמו, לרבות מחויבות לרשימה סגורה של נכסים המותרים להשקעה, מחויבות לשיעור אחזקה מינימאלי בנכס הבסיס עצמו, מחויבות לחשיפה מכסימלית של נכסי החברה לשינויים באינדקס הרלוונטי, מחויבות לגובה ההפסד היומי המקסימאלי ומחויבות לאסטרטגיות מוגדרות בנגזרים 3. סוגיה חשובה בתעודות סל, ולא מספיק מוכרת, הנה ההבדל המהותי בין מחויבות המנפיק כלפי הנאמן לבין הצהרת מדיניות של החברה העשויה להשתנות מעת לעת על פי החלטת דירקטוריון. מעלות תבחין בדירוגה בין מחויבות תשקיפית כלפי הנאמן, לבין הצהרת מדיניות. במקרה של התחייבות כלפי הנאמן, כל הפרה הנו בסיס לפירעון מיידי. להצהרת מדיניות, גם אם נקבעת בתשקיף ההנפקה, אין שיניים של ממש
 
שוב שלום

באופן אישי אני לא מכיר אתר באינטרנט שמפלח את התעודות כפי שביקשת, אם איתקל באחד כזה אשמח כמובן לעדכן. אבל אפשר להיכנס לאתרים של הבורסות השונות בארה"ב, בכל אחד מהם יש לשונית של ETF של אותה בורסה, ושם זה מסודר בדרך כלל לפי מדדים או נכסים אחריהן עוקבות התעודות. לדוגמה באתר של AMEX (כנס בצד שמאל ללשונית ETF ): http://www.amex.com גם ב YAHOO יש רשימה לא רעה : http://finance.yahoo.com ממליץ לבדוק גם בקישורים הבאים : http://etfinvestor.com http://www.marketwatch.com/tools/etfs/html-screener-quick.asp http://mutualfunds.about.com/od/etfs/l/blintletfs.htm בנושא הסחירות, לא תמצא מקום שמתאר ומשווה את הסחירות של כל תעודה כפי שביקשת, מה גם שהמושג הזה ניתן להגדרה במספר אופנים שונים ומשונים. הכי טוב זה להיכנס לאתר עם ציטוטים של התעודה (גם אם הם בדיליי) ולבדוק את ההפרשים הממוצעים שבין הקונה למוכר בשעות שונות של המסחר. לגבי השקעה לעוד 20-30 שנה, ברור שכל צורת ההסתכלות שונה לגמרי, אם היית כותב את זה מההתחלה הייתי עונה קצת אחרת. מסכים איתך לגמרי שבמקרה כזה נושא הסחירות למשל הוא פחות אקוטי. דווקא נושא האיתנות הפיננסית של הגוף נשמע לי הרבה יותר חשוב ומשמעותי בהשקעה כזו. תעודות הסל הן מכשיר חדש יחסית בכל העולם, ולא התפתח עדין מעקב רב שנתי שיוכל ללמד אותנו על מה עלול לקרות להן ברבות השנים ואילו "הפתעות" עלולות להתרחש, בהשקעה כל כך ארוכה כדאי לבדוק במשנה זהירות מיהו הגוף שאחראי על התמורה הזו. חשוב גם לשים לב שלכל תעודת סל יש מועד פקיעה, שעשוי לחול לפני המועד עליו חשבת. למרות שבתום המועד מתבצעת "המרה כפויה" למרכיבי התעודה (או התחשבנות כספית), חשוב לבדוק איך זה בדיוק מתבצע. הבדיקות שהזכרת בהודעה הופכות לדעתי להיות די חשובות בהשקעה כל כך ארוכה, אני רק יכול להתנצל שוב שאינני מכיר אתר שמרכז את כל התעודות על מדד אחד ומשווה בינהן.
 

kmd

New member
עד כמה הסחירות חשובה?

אני הבנתי שאם יש עושה שוק בתעודת סל, הוא מחוייב לתת היצעים וביקושים לנייר, בכל מצב. כלומר גם בשוק עולה וגם בשוק יורד הוא קונה ומוכר ומתכסה בהתאם במניות. במקרה כזה האם הסחירות חשובה? כי אם בכל מקרה עושה השוק מחוייב לקנות ולמכור, יותר חשוב לי לבדוק באיזה מרווחים הוא סוחר ולא כמה קונים ממנו... האם לסחירות יש חשיבות נוספת?
 
סחירות

דבר ראשון המנפיק איננו מחוייב לשמש כעושה שוק ולשמור על סחירות נאותה, בדוק בכל התשקיפים ותראה שבשום מקום לא מחייבים אותו לכך. עם זאת חשוב לציין שחלק מהמנפיקים עושים זאת וממלאים את השכבות בכל טוב של היצעים וביקושים, וחלקם לא או פחות. אני לא רוצה לעשות כאן פרסומת, אבל כנס לתעודות שוות של מנפיקים שונים ותראה שבחלקם ההבדלים בין ה BID לבין ה ASK הם מאד קטנים רוב הזמן, ובחלקם אפשר להכניס בינהם את האוטובוס הארוך החדש של אגד... אני לא אומר שהסחירות היא הפרמטר היחיד או הראשון במעלה, אבל ללא ספק היא אחד הפרמטרים החשובים שיש לבדוק כשבוחרים מבין מספר תעודות שעוקבות אחר אותו נכס.
 
ראה קישורים

פרמטרים כמו הלימות הון ניתן למצוא בתשקיפים שרובם מפורסמים באינטרנט. הדירוג בפועל מתבצע על ידי השוואה היסטורית למדד היחס של ה NAV והמחיר הבורסאי. סך כל העמלות מוגדרות כ EXPENSE RATIO ומפורטות לגבי מרבית התעודות.
 

dustyone

New member
תודה! (ולינק שבור?)

שלום לצב - קודם כל תודה. שנית, הלינק השני (http://www.indexuniverse.com/data/) לא עבד. יתכן שהתכוונת ל: http://www.indexinvestor.com/data ??
 
למעלה