השווה בין GSM TDMA ל CDMA

Hyperman

New member
השווה בין GSM TDMA ל CDMA

כיום יש 3 שיטות שידור סלולאריות הראשונה והישנה היא TDMA שפועלת עם ליוינים, שיתה זו מצויה בסלקום ומירס ובגלל זה שומעים בסלקום גרוע!, השיתה השני היא GSM, שדרוג ה TDMA וחידוד הקל אך עדין נשמעים רעשי רקע. ואחרון CDMA שבו יפן ארצות הברית ואנגליה משתמשות בו מהעולם ומהארץ פלאפון, בשיטה זו שומעים איכות טובה מכוון שישתת העברת המידע של CDMA פועל בצורה דיגיטלית (כמו המחשב שלך) כאמור היא גם משתמשת בליוינים אך בזמן שיחה משתמשת במצב דיגיטלי. יצרני הסלולרי הענק מתחילים ליציר הרבה פלאפונים בשיתית CDMA ובקרוב נוקיה ימכרו פלאפנים חדשים ברשת פלאפון! מסקנה רשת פלאפון היא הרשת הכי טכנולוגית ודיגיטלית

phingy

New member
תגובה../images/Emo108.gif

1) מה זה לעזאזל ליוינים? 2) גם לדעתי בCDMA שומעים הכי טוב ולא הזכרת שגם רמת הקרינה בCDMA היא הכי נמוכה בין הרשתות, אבל כל זה לא אומר שהיא הרשת הכי מתקדמת כי המון שירותי GSM כמו אייקונים והודעות תמונה לא קיימים בCDMA וצריך לפתח אותם בכל מקום לחוד 3) בעולם משקיעים יותר בGSM וזה גם יותר נפוץ ולעומת זאת CDMA מתפתחת בעיקר במזרח הרחוק וקצת בארה"ב . 4) איך אתה יודע שמכשירי נוקיה מגיעים לפלאפון?

דרוש קצת ליטוש במה שאמרת פה

מצטער לאכזבך אבל בעולם 60% זה GSM ולא CDMA. אני מתערב שאתה לקוח פלאפון ואין סיכוי שתיהיה לקוח סלקום. כמו כן בעתיד צפוי כי אורנג´ אף יעברו את פלאפון ופלאפון תיהיה החברה השלישית בגודלה. בקשר לנוקיה בפלאפון אני יכול לאשר שלפני שנה וחצי נבחבנו מכשירי נוקיה מדגם 5180 ו6180 כדי שיכנסו לרשת פלאפון. אף יצא לי לראות מכשיר כזה. המכשירים הנ"ל עשו הרבה בעיות ברשת ולכן נפסלו לשיווק (ממש כמו במקרה המצער של הנוקיה 8810). היום ניתן גם למצוא באתר של יורוקום כי הם עושים מאמצים להשיק מכשירים נוקיה בשיטת הCDMA בפלאפון.

d@r121

New member
אם הוא לא היה כותב...

ופלאפון היא הרשת... וכו´ עוד איך שהוא הייתי מאמין שהוא כותב מנותנים שבידו אבכל איך שראיתי את השורה הזאת ישר ידעתי שהוא קשור לפלאפון עכשיו האם למחוק או לא את ההודעה?

phingy

New member
כנראה הגבת להודעה הראשונה ו..

דבר ראשון לא חשוב כ"כ אבל למכשיר 51XX קראו 5185 ולא 5180... GSM יותר נפוץ מה לעשות... אם CDMA תתפתח לרמת הפונקציות של GSM ועוד עם איכות הקול שלה היא תהיה יותר טובה מGSM

phingy

New member
ודרך אגב אורי...

יכול להיות שהמכשיר שנוקיה יכניסו זה יהיה ה3285 שזה מכשיר פצצתי ביותר יש קישור וגם תמונה

ואיפה הסתירה..?

מה הקשר בין ממה שהוא רשם, למה שאתה רשמת? הוא כתב שרשת פלאפון, היא המתקדמת ביותר, מבחינה טכנולוגית. אתה כתבת, שמבחינת מספר מנויים, רשת פלאפון עומדת לעבור למקום השלישי. ונכון, CDMA זו השיטה השלטת במזרח, ומכיון שכך, יש לה מספר צרכנים פוטנציאלים, וגם בפועל, גבוה מאוד, ואולי אפילו זהה לזה של טכנולוגית הGSM ולמה אתה קובע שאין סיכוי שהוא לקוח סלקום? רק בגלל שלדעתו, ולדעת גורמים נוספים < בניהם חברת סלקום..> שיטת השידור של סלקום, ה-TDMA, לוקה בחסר? לא יכול להיות מצב, ששניכם צודקים? ורק להסיר ספק, ושלא אחשד בחוסר לויאליות או לויאליות יתר - אני לקוח סלקום, ופלאפון גם יחד.

ואתה גם שחור!

אבל זה לא העניין. העניין הוא כזה. gsm זו טכנולוגיה וותיקה, אמינה, יעילה ובשלה. נכון - 60% מהסלולריים בעולם הם gsm. רק ביפן לא משתמשים בזה, שם יש להם רשתות בעיקר בטכנולוגיות pdc שיש אותה רק ביפן(זה משהו כמו גירסה יפנית לgsm). tdma זו טכנולוגיה באמת יותר "פשוטה" אם אפשר לקרוא לזה ככה, והיא לרוב פחות איכותית. רשתות סלולר שקמות היום, לא קמות יותר בשיטת הtdma כמו שלא קמות רשתות אנלוגיות היום... לגבי cdma. זו טכנולוגיה דיגיטלית באמת איכותית, אבל מה, היא חדשה יחסית. אמנם היא כבר תופסת כ-15% מהשוק בעולם אבל היא עדיין לא בשלה לחלוטין. ככל שהזמן יעבור היא תתפוס יותר ויותר נתח שוק, וכך גם תתפתח, אולי לטכנולוגיה מובילה במקום או לצד הgsm. לדעתי, אצלנו בארץ לסוג הרשת יש שיקול קטן מאד בבחירת הסלולרי שלך... אולי כשייכנס הgsm של סלקום ופלאפון ייצאו מהצרות הפיננסיות וייכנס גם הדור השלישי, יהיו לעניינים האלה יותר משמעות. *הכותב הינו Zיין שכל מקצועי ואין לייחס לאמירות שלו משמעות*

לפחות אני לא שוודי!!!

אבל מה לעשות, אתה צודק.. שבוע טוב..

Chewbacca

New member
תגובה אינטיליגנטית

א. כל ארבעת הרשתות בארץ (סלקום פלאפון אורנג´ ומירס) הן רשתות דיגיטליות. ב. כרגע... כל הארבע עובדות בשיטות שונות סלקום-TDMA פלאפון-CDMA אורנג´-GSM ומירס-IDEN. ג. אין ולא תהיה בארץ רשת לווינית. היו בעולם שתי רשתות לוויניות ןהגדולה שביניהן (IRIDIUM) של מוטורולה פשטה רגל. ד. העובדה שרשת סלולרית היא דיגיטלית אין בה כדי להעלות או להוריד את רמת הקרינה או איכות הקול שלה. ה. איכות הקול נקבעת מאיכות הדגימה ומרמת הדחיסה שבו היא דוחסת את הנתונים. GSM - רמת הדגימה היא מהגבוהות רמת הדחיסה היא 14.4KBPS. TDMA - רמת הדגימה יותר נמוכה הדחיסה היא של 9.6KBPS. CDMA - מכיוון שההפרדה בין המנויים לא נעשית ע"י חלוקה של התדר לזמנים שונים אין רמת הדחיסה היא הנמוכה ביותר והקול עובר בצורה הכי "טבעית". ו. קצת ראשי תיבות... TDMA - time differentiated multiple access ריבוב של התדר בעזרת חלוקת זמן. ריבוב=אפשרות של כמה מנויים להשתמש באותו תדר באותו זמן. CDMA - code differentiated multiple access ריבוב של התדר בעזרת הכפלה של השידור בעזרת קוד אישי. GSM - global system for mobile communication. למעשה גם טכנולוגיית הGSM עובדת בשיטה מתקדמת יותר של TDMA. עיקר השינוי נובע מאיכות דגימה ודחיסה יותר טובים ואבטחה הרבה יותר טובה. ז. כמו שמישהו ציין פה ביפן עובדים בשיטה שונה מתקדמת הרבה יותר מכל מה שיש במערב (כבר קיימת אצלם טכנולוגיית דור שלישי פעילה). ח. הטכנולוגיה הכי נפוצה באמת היא טכנולוגיית הGSM. הטכנולוגיה בעלת הכי הרבה פוטנציאל היא דווקא CDMA, הבעיה שלה היא חוסר רצון לפתח עבורה מוצרים... השאלה היא די פשוטה עבור היצרנים, מה עדיף, להשקיע בטכנולוגיה עם 500,000,000 משתמשים או להשקיע בטכנולוגיה עם 100,000,000 משתמשים (ואני חושב שהוספתי להם עוד די הרבה).

phingy

New member
שאלה לא כ"כ אינטלגנטית../images/Emo80.gif

בא לך להראות שאתה מבין בזה? או שסתם שיעמם לך אז ישבת לכתוב את המגילה הזאת? חוץ מהשאלות המפגרות שלי אתה צודק בכל

דבר אחד... או 17...

לגבי הרשתות הדיגיטליות... להזכירך... יש עדיין לא מעט מנויים ברשת האנלוגית של פלאפון. דבר שני, לגבי הקרינה. הרבה דברים משפיעים על קרינת המכשיר, אך למיטב ידיעתי גם הטכנולוגיה שבה היא פועלת. אבל בזה אני לא בטוח.

Chewbacca

New member
טוב שהזכרת לי, שכחתי לגבי הקרינה...

א. בגלל החלוקה למסגרות זמן העוצמה המקסימלית למכשירים של סלקום היא 0.2MHZ מכשירים של אורנג´ 0.25MHZ. ב. פלאפון - שבה אין חלוקה למסגרות זמן העוצמה המקסימלית שלהם היא 0.6MHZ רק לצורך השוואה מכשיר טלפון אלחוטי שלרובנו יש בבית משדרים בעוצמה מקסימלית של 4MHZ. ומ.ק. צבאי ידני משדר בעוצמה של 25MHZ. עוד דבר שאפשר להגיד לזכותם של רוב המכשירים הסלולריים שרק לעיתים רחוקות הם נדרשים לשדר במלוא העוצמה, ומנגנון בקרת ההספק האוטומטי שלהם מוריד את העוצמה בד"כ עוד פחות מכך.

פלסטיק

New member
דרוש עדכון לגבי העצמה

אני לא מבין הרבה בעניין, אבל Hz ו- MHz הן יחידות שמיצגות תדר ולא עוצמה. יכול להיות שהתכוונת ל-Watt? לגבי איכות, האיכות תלויה לא רק במכשיר אלא גם ברשת. מכשיר Orange שלי מסוג StarTec נותן שירות רע מאוד בארץ מבחינת זמינות ואיכות, לעומת זאת באירופה בכמה מדינות שבחנתי אותו נתן לי שירות מצויין. דרך אגב החלפתי את המכשיר עצמו כמה פעמים בתקופה הזו כך שהבעיה לא בפריט עצמו. בסלקום שלי (מסוג נוקיה) האיכות סבירה בקושי (טובה משל אורנג´) אבל לחלוטין לא מספקת, לא בדקתי אותו בחו"ל (כמובן). מבחינתי בארץ פלאפון כנראה נותן את הפיתרון הטוב ביותר, הזמינות הטובה ביותר ואיכות הקול גם כן משופרת. האיכות הטובה היא גם במכשיר אנלוגי וגם מכשיר דיגיטלי. בפלאפון הבעיה היא לא הטכנולוגיה אלא אנושית (ודי וחכימא...)

Chewbacca

New member
אתה צודק בקשר ליחידות

באמת התכוונתי לwatt במקום לMHz! לגבי מכשירים עצמם... לא חוכמה לקבל איכות קול מרשת אנלוגית הם מעבירים את הקול בצורה טבעית ולא דוגמים אותו. ספציפית לגבי הCDMA באמת אין מגבלה של זמינות מפני שאין הגבלה על כמות האנשים שיכולה להשתמש באותו תדר לעומת TDMA ןGSM שיש הגבלה כזאת. לגבי הstartec שוב אתה צודק, מהנדס של מוטורולה אמר לי פעם שמאז המכשיר האנלוגי לא יצא אף סטארטק איכותי...

פלסטיק

New member
כמה טוב להיות צודק ../images/Emo13.gif

יש לי ברשת פלאפון גם סטארטק דיגיטלי דוקא אחלה מכשיר, אני מרוצה ממנו

פלסטיק

New member
קליטה ועוצמת קרינה

התקן מרשה עוצמת קרינה מכסימלית של 0.5 ואט למכשיר מיטלטל. כשיכולת הקליטה לא משהו זה מה שיקבע את טיב השירות. התקן מרשה 3 ואט למכשירים קבועים במכונית, זו כבר תחנת שידור שתענוג לדבר בה. מרגישים כמו טלפון קוי בבית. בזמנו היו למוטורולה דיבוריות שהגבירו את עצמת השידור למכשיר מיטלטל גם כן ל - 3 ואט. האם יש למישהו מידע על זה?

Nightr

New member
עצמת קרינה או עצמת שידור?

אם כבר אז 0.6 ואט עצמת שידור ולא עצמת קרינה. עצמת שידור נמדדת בכניסה לאנטנה. עצמת קרינה נמדדת בבדיקות מיוחדות המדמות מצבי דיבור/שימוש שונים במכשיר הנייד וקובעות אם רמת הקרינה איננה גבוהה מדי למשתמש. לצורך העניין גם מכשיר שמשדר 1 ואט יתכן ויעמוד בתקן רמת הקרינה או לחילופין מכשיר שמשדר 0.3 ואט לא יעמוד בתקן הקרינה. הכל עפ"י שיטת השידור סוג האנטנה ומבנה המכשיר. לגבי שידור 3 וואט בפלאפון היה מקובל בעבר כשהכיסוי היה גרוע למיטב ידיעתי איננו נותן יתרון משמעותי (אולי בחניונים תת קרקעיים) משום שרוב הזמן המכשיר ישדר בעוצמות הנמוכות.

Nightr

New member
יש לך את זה מלידה...

ואללה כזה חשבון וסלט של החיים לא ראיתי בחיים שלי . עד שהבנתי מה מסתתר מאחורי זה ?? תראה הרעיון שלך נחמד אבל זה פשוט לא עובד כך לא בגלל היחידות השגויות משום שנסיונך לעשות חישוב הספק ממוצע ע"י חישוב רוחב הפרוסות איננה רעיון טוב.

למעלה