השוט!

השוט!

מישהו יכול להגיד לי למה משמש השוט? איך הוא עוזר? אתם רוכבים עם שוט? מחייבים אתכם לרכב עם שוט או שאתם בוחרים? איך נראה השוט? ספרו על השוט קצת.

טוי בוי

New member
סתגדיש! סתדדוש! סבביש!../images/Emo60.gif

השוט הוא כלי הענשה לסוס, לא דירבון... שסוס מסרב, לא מקשיב לרגל, עומד על 2...נותנים לו שוט.. יש שני סוגים של שוטים: שוט דרסאג' 1.10 סמ שוק קפיצות 70 סמ אלו הראשיים יש עוד השוא קפיצות קצר ובדרך כלל שעובדים איתו הוא בצד הפנימי של המנג' כידי שלא יתקע בגדר, בדרסג' הגדר נמוכה בדרך כלל ולכן השוט יכול להיות בכל צד (רצוי פנימי כי זה עוזר יותר לרוכב)... השוט דראג' שלי מביא לי מזל על סוסים בטטים כמו קלייד וסילבר! אני עשיתי הלוויה לשוט קפיצות הווטיק שלי שמוליק כי סילבר שבר אותו... את השוט דרסאג' שלי הוא אכל.........עכשיו השוט דרסאג' עקום...

ה*שוט*

השוט משמש "להעיר" את אחרי הסוס. כאשר סוס לא מגיב לרגל נותנים לו פליק על הכתף או על האחוריים. אני רוכבת עם שוט, תלוי על איזה סוס. כמובן שהבחירה אם לרכב עם שוט היא שלי, אך ברוב הפעמים פשוט לא נעים להתווכח עם המדריך. השוט יכול לבוא בצורות רבות, ישנם שלושה סוגים עיקריים של שוטים- שוט לונג- שוט ארוך לעשיית לונג' בקצהו יש חוט. דרסג'- שוט ארוך (קצר יותר מהלונג') ובקצהו אין חוט ארוך אלה ממש שארית קטנה. קפיצות- השוט הכי קצר, לרוב יש בקצה שלו מין פיסת עור מקופלת לשנים.

טוי בוי- חולקת על דעתך.

לדעתי השוט הוא לא אמצעי הענשה. מה הרעיון? באילוף הסוס- נכון. השוט נועד בכדי להגיד לסוס "לא". אבל בשאר המיקרים הוא נועד בכדי "להעיר" את הסוס. לאו דווקא להענישו.

טוי בוי

New member
ולמה את מעירה את הסוס?../images/Emo60.gif

כי הסוס לא מציית לרגל ודרך הרגל את לא יכולה להעיר אותו....

aloniguy

New member
אני מסכים עם שתיכן

שוט לדעתי הוא גם אמצעי להענשה וגם להעיר את סוס אבל לדעתי התפקיד העיקרי של השוט הוא לחדד את התגובה של הסוס לרגל.

השוט!

משטמשים בשוט בשביל לעורר את הסוס עם הוא לא מקשיב או אם רוצים ליצור משהו יותר מדויק. אני אישית רוכב עם שוט. לא. השוט הוא בעצם מקל מפלסטיק שבסופו בד"כ מודבקת רצועת עור.

Juli kleo rullz

New member
השוט... ../images/Emo15.gif

השוט יכול לשמש להרבה דברים... שוט ממש על התחת זה הענשה... שוט על השמיכה מאחורי הרגל של הרוכב... זה להוציא את הסוס החוצה... שוט על הרגל האחורית... לא על התחת... זה כדי לדרבן אותו... אני רוכבת בדרך כלל עם שוט... אבל יש סוסים שלא צריך או שאסור... כאלה שמתחרפנים משוטים!

SHoooKoLaTa

New member
עונה../images/Emo105.gif

אם הסוס לא מגיב לרגל, לתנועות ולקול, אז נותנים לו שוט.. הוא עוזר בזה שהוא כאילו "מחנך" את הסוס לאחר מעשה לא טוב של הסוס אני רוכבת עם שוט תמיד- למקרה הצורך.. איך נראה שוט? טחחחחחח.....

אני

רוכבת עם שוט קצר.
אצל רוב הסוסים אחרי שוט אחד או שניים הם עושים אבל יש סוס אחד ששמו לורד, שאני צריכה לתת לא חזק על האחוריים... אין לי ברירה!!!
אני ממש לא רוצה לעשות את זה
יש סוס ששמו פומי שאני התעקשתי בלי שוט כי הוא עושה את עבודתו מצוין!!! ובאמת בשיעור לא הייתי עם שוט והיה מ-ד-ה-י-ם-
-
-
מקווה שעזרתי... (חחח...
) "הקסם השחור והנפלא שלנו
" חלק קצר מהספר המהמם הזה!
ברק,
פומי,
לורד
וסול
המקסימים
דנה המהממת
קסם שחור ה-מ-ד-ה-י-ם