השומר ומוכר הגבינות

פונדיצ'רי

Active member
את השומר אני פוגשת בוקר בוקר בחניון חשוך, נושם אגזוזים. כבר כמה שנים. למעט יום החופש שלו. יש קבועים שנעצרים לידו, מברכים בוקר טוב ומפטפטים קצת. איש מבוגר. הוא תמיד מחייך ולבבי מאד.

כשאין מכוניות מאחורי, אני שואלת לשלומו , מחליפה כמה מלים. לפני ראש השנה או פסח מביאה לו שי קטן.
קשה לי עם הרוח הטובה שלו. ההשלמה שלו עם המציאות המדכאת הזו. בא לי לשאול אותו, אתה לא מנסה למצוא עבודה יותר נעימה? ברח מכאן.

מוכר הגבינות בסופר מעולם לא מחייך. הוא שונא את העבודה שלו, זה ברור. הוא קצר ושותק. פעם שאלתי אותו מה שלום בתו שעבדה לפניו. התברר שהיא אחותו. ביאסתי אותו בטמטומי.

הרבה יותר קל לי עם השני. העגמומיות שלו מובנת לי. גם אני במקומו הייתי שונאת את הלקוחות.

יוסי ר1

Active member
את השומר אני פוגשת בוקר בוקר בחניון חשוך, נושם אגזוזים. כבר כמה שנים. למעט יום החופש שלו. יש קבועים שנעצרים לידו, מברכים בוקר טוב ומפטפטים קצת. איש מבוגר. הוא תמיד מחייך ולבבי מאד.

כשאין מכוניות מאחורי, אני שואלת לשלומו , מחליפה כמה מלים. לפני ראש השנה או פסח מביאה לו שי קטן.
קשה לי עם הרוח הטובה שלו. ההשלמה שלו עם המציאות המדכאת הזו. בא לי לשאול אותו, אתה לא מנסה למצוא עבודה יותר נעימה? ברח מכאן.

מוכר הגבינות בסופר מעולם לא מחייך. הוא שונא את העבודה שלו, זה ברור. הוא קצר ושותק. פעם שאלתי אותו מה שלום בתו שעבדה לפניו. התברר שהיא אחותו. ביאסתי אותו בטמטומי.

הרבה יותר קל לי עם השני. העגמומיות שלו מובנת לי. גם אני במקומו הייתי שונאת את הלקוחות.
את כותבת נהדר

צליליתה1

Well-known member
כשפתחו את סגר #1 שמתי לב כמה שמחתי לפגוש את השומרים הקבועים בקניון
(או מוכרת בחנות שאני קונה בה קבוע, ואפילו הפקיד הממש מגעיל בדואר, וכו וכו וכו )
עם בני משפחה, חברים, שכנים ואפילו עד רמת ידידים ומכרים איכשהו נשמר איזה קשר
אבל כל האנשים שסביב, שהם מאוד חלק מהחיים שלנו
(לא מתה על הביטוי שקופים, אבל זה מה יש לי כאן)
נעלמו לי לגמרי

אני אף פעם לא חשבתי שאני עושה למישהו מהם טובה שאני עוצרת לשניה לשאול מה נשמע, ונשארת עוד שניה גם להקשיב לתשובה
ועדיין, לא הזיק לי השיעור הזה להבין כמה הם משמעותיים עבורי

פונדיצ'רי

Active member
כשפתחו את סגר #1 שמתי לב כמה שמחתי לפגוש את השומרים הקבועים בקניון
(או מוכרת בחנות שאני קונה בה קבוע, ואפילו הפקיד הממש מגעיל בדואר, וכו וכו וכו )
עם בני משפחה, חברים, שכנים ואפילו עד רמת ידידים ומכרים איכשהו נשמר איזה קשר
אבל כל האנשים שסביב, שהם מאוד חלק מהחיים שלנו
(לא מתה על הביטוי שקופים, אבל זה מה יש לי כאן)
נעלמו לי לגמרי

אני אף פעם לא חשבתי שאני עושה למישהו מהם טובה שאני עוצרת לשניה לשאול מה נשמע, ונשארת עוד שניה גם להקשיב לתשובה
ועדיין, לא הזיק לי השיעור הזה להבין כמה הם משמעותיים עבורי
במדור בריאות של הארץ היום יש מאמר מה-NYT ומוזכר בו ספר בשם "זרים בעלי משמעות: כוחם של אנשים שלא נראים משמעותיים אבל למעשה הם כן". על האנשים האקראיים שאנו פוגשים בבית קפה, בפארק עם הכלב, בחדר כושר והם נותנים לנו הרגשה של קהילה, תורמים לרווחתנו כמו בני משפחה ועושים את החיים מעניינים יותר.
חזרתי עכשיו מטיול עם הכלב בחום היום והכרתי מישהי חדשה מהשכונה. לפי הכלב שלה, ידעתי מיהו בעלה והבן שלה אותם כבר פגשתי בהזדמנויות קודמות בגינה. פטפטנו בקלות והיא נתנה לי במין אגביות איזו עצה טובה. זה אחד היתרונות הבודדים שיש לכלב שלי.

Zadig

Well-known member

זה 2 צורות של השלמה עם הגורל: אחד אומר מה עוד יכול להיות יותר גרוע ומחייך, אין אשמים, השני מודע שגרוע ומודע שזה לא ישתנה אז למה להעמיד פנים.

קלייטון.ש

Well-known member
אכן מעצבנים אלה שטוב להם בחיים למרות שהדעת נותנת שהם צריכים להיות אומללים. הנחמה היחידה שאני רואה היא שאלה שנראה שטוב להם בחיים, בטח מזייפים את החיוך ובעצם הם סובלים כמו כולם. מה שעושה אותם גם שקרנים ובזה נחתם גועל הנפש מהם.

פונדיצ'רי

Active member
אכן מעצבנים אלה שטוב להם בחיים למרות שהדעת נותנת שהם צריכים להיות אומללים. הנחמה היחידה שאני רואה היא שאלה שנראה שטוב להם בחיים, בטח מזייפים את החיוך ובעצם הם סובלים כמו כולם. מה שעושה אותם גם שקרנים ובזה נחתם גועל הנפש מהם.
זה לא מעצבן אותי אלא מצער אותי והלוואי והיה לי תפקיד יותר טוב להציע לו. אני גם לא חושבת שהוא מזייף. הוא מין אליפלט כזה. ועדיין, היה מעדיף להיות במקום אחר.

כשעובד ללא תנאים הולמים, לא מתנחמד ומגיש לך שרות בפנים חתומות, הוא, לפחות, כך להרגשתי, מחזיר קצת נקם במערכת. אני מוכרח לעמוד כאן כדי להתפרנס אבל לא תכריחו אותי לחייך. מה שאפילו לא קורה בארהב.

למעלה