השוני?

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך

דז

New member
השוני?

בין האדם לקוף,הם שני מערכות ,שהסניליות שלי לא יכולה לזכור תשמות שלהם,המערכות שאחראיות על תקשורת ,על העברת ידע ,ספרים מחשבים וכו. נווד בטח ידע להסביר יותר הוא בתחום לא ? מענין נויה

morning star

New member
אני מודה

אין לי שמץ. נכון שאני בתחום, ונראה לי כי גם נוגעת לא נוגעת נמצאת בתחום מקורב. אבל אבדוק בספריי עוד השבוע, ואולי אפילו אגש לאחד המרצים... שלך, הנווד

Tangled_Heart

New member
כוכב יקר,

אפשר לשאול סטודנט למה אתה? כלומר, כבר שאלתי, יש לך האפשרות לענות לי או לא :) מצטערת על החטטנות, רוני.

morning star

New member
למדעי הדשא

או כך לפחות מכנים אותנו ``חברינו`` בפקולטות למדעי המחשב, חשמל ושאר מקצועות ההנדסה... ביולוגיה, בטכניון. רוצה לעבור לרפואה... (כמו חצי פקולטה). ואת מי זה בכלל מעניין??? שלך, הולך לבדוק את מצב הגינה, הנווד.

CAT4

New member
האדם לא בא מן הקוף

האדם לא בא מן הקוף אלה חיי איתו באותו עולם אלה שבני האדם הם היצורים הכי פחות מפותחים כן אנחנו היונו הכי פחות מפותחים בכין כל היצורים הולכים על שתי דמימי הקוף. השפה שלנו לא היתה מתקדמת וכלים שלנו לא היו מתקדמי. מה שגרם לנו לצאת ולהרוג את ה``מתחרים`` לשלנו. הז ההבדל בנינו לבניהם הם הבני שכדי לחיות ביחד ברהמוניה ואנחנו רצינו את המלחות לעצמנו לבד. ולכן הרגנו אותם. Y.G.A the CAT

morning star

New member
יש לשים לב

מה השאלה. דז יקירתנו לא שאלה על מוצאינו מהקופים, אלא מה ההבדלים בין מוח הקוף למוח האדם. רק ארצה לחדד, דז יקירה, חשבת על קוף ספציפי? כי הרי ההבדלים בין האדם לגורילה לדוגמא שונים מאשר בין האדם לשימפנזה, או קוף המקק... שלך, הולך לאכול בננה, הנווד

CAT4

New member
ואני רצית לחדד נקודה שגויה

אני רק רציתי ליצור בסיס נוח יותר לדיון. כדי שאנשים לא יחשבו בטעות שהשוני הזה הוא יתרון אצל בני האדם או להפך. אנחנו בני האדם לא בנו מין הקוף ולחן אנחנו לא טובי אמימנו. Y.G.A the CAT המחפש אחר המופלא

morning star

New member
ובהמשך למה שציינתי בפורום אחר

טוב או לא טוב הינם דברים יחסיים. אם נקח, לדוגמא, יכולת שימוש במחשבים, הרי בעוד שאנו יודעים להשתמש במחשב לצרכינו הקופים לא מסוגלים, כך שבתחום זה אנו טובים יותר. אך האם השימוש במחשב, על כל השלכותיו - יצירת חשמל בתחנת כח אשר מכערת את הנוף, מזהמת את הים והאויר, מכרות הפחם (או אסדות הנפט או אף סכרים) אשר פוצעים את האדמה (נפט נשפך לים, סכרים משנים את הסביבה) בספקם לתחנת הכח אנרגיה - היכולת הנוספת לפשיעה, ניצול והפצת מידע ורעיונות מזיקים - שווה את כל זה? האם זה ``טוב``? ניתן לראות את הטיעונים לכל כיוון. שלך, הנווד.

CAT4

New member
אני מדבר על הומוה ספינס

ועל האדם הנאנדרטלי ``יוצר הכלי``.

CAT4

New member
אני מדבר על

ה הומו ספינס ועל האדם הנאנדרטלי ``יודר הכלי`` בעד אנחנו יצרנו את ה``מילחמה``

morning star

New member
ובנוסף

היום, מאוד בזכות המחקר הביולוגי הגנטי, נזנחה כמעט לחלוטין התאוריה של הג`נוסייד בידי ההומו סאפיינס. באירופה במיוחד, היכן שהאדם הניאנדרנטלי היה נפוץ במיוחד, ישנם אנשים אשר נושאים מידע גנטי של האדם הניאנדרנטלי ה``מהול`` במידע הגנטי של ההומו סאפיינס. כך, שככל הנראה, המלחמה העיקרית הייתה גנטית לחלוטין, ובה ניצחו הגנים ה``מותאמים והמוצלחים`` יותר של ההומו סאפאינס. שלך, הנווד

CAT4

New member
זה לא אמור כלום

וזה שמבחינה גנטית אנחנו והשימפנז`ה דומים ב 99.9 אחוז לא אומר שמוצא האדם מן הקוף. אתה מחזיק אותה לתאוריה הישנה שמוצאה של האבוציה של בני האדם בעוד מימצאים שטח מראים לנו כי באדם המודרני כפי שמכנים אותנו התהלך 3 מליון שנה לפני שההומו ספינס אפילו התחיל להתפתח. אז זה אנחנו הינו פה קודם לא יכול להיות אם אנחו באנו מה ההומו סאפיינס אם הם עוד להו היו פה. Y.G.A the CAT

morning star

New member
אני מזמין אותך

לחזור לספסל הלימודים. בתור מי שלומד על הדברים האלה, עלי רק לצקצק בלשוני למראה הודעתך. אנא ממך, קרא את ``מוצא האנושות`` של ריצ`ארד ליקי. כיום קיימות יותר עדויות מתחום הביולוגיה המולקולרית אשר מוכיחות את התפתחותנו מההומו האביליס להומו ארקטוס (אשר כנראה אליו אתה מתכוון) אשר התפתח להומו ספיינס. שלך מרים גבה ואף שתיים הנווד

morning star

New member
אני מבין...

אז אתה אומר שכדי להבין גם את זה, עלי לחכות לשנת 2007? חבל שאין בחיינו כפתור Fast Forward. לא שחס וחלילה אני רוצה לפספס משהו. אלא רק לבדוק לשניה ואז לחזור. שלך חי כל רגע מההווה הנווד

סטייה קלה...

אודה ולא אבוש, הייתי רוצה ללחוץ על כפתור הפלא שלך ולהגיע לשנת 2007, אבל יש לי רעיון טוב יותר. אתנצל מראש על הפרקטיות שלו, שלא ממש תואמת את האוירה הפילוסופית. במקום לחשוב מאיפה באנו כגזע, לצניעות דעתי כל אדם צריך לחשוב מאיפה הוא הגיע, כאינדבדואל במהלך חייו, איפה הוא עכשיו ולאן הוא רוצה ללכת. וזאת תוך מתן תשומת לב בצורה מתמדת למעשיו, ולהשפעתם על ההרמוניה על הכוכב ארץ, החביב עלינו כל כך. אני לא מנסה להגיד שלא צריך לחקור וללמוד את העבר של האנושות, אבל בואו לא נשכח שלהווה יש משמעות יותר רבה לגבינו, ולגבי העתיד. גם ההווה וגם העבר משפיעים על העתיד, אבל את העבר אי אפשר לשנות. כדאי שלא נשכח, שההווה של היום זה העבר של המחר... חופרת בור להתחבא בו מהשצף והקצף שיוטחו בפניי... זיוי

morning star

New member
מדוע שצץ קצף?

הרי את צודקת... אבל, אל תשכחי, שלפעמים לשדעת מאיפה כולנו באנו, יכול לתת לנו עוד כלי לאן אנו הולכים, או לפחות צריכים ללכת. הדיון שהיה כאן ביני לבין החתול (אם ניתן לקרוא לזה דיון, מאחר ובפני הוצבו עובדות מוגמרות ללא יכולת לבדוק אותן ואשר נראות, סילחו לי, מופרכות) הינו דיון בלבד. כל אדם צריך לבדוק לגבי עצמו מאיפה הוא בא, לאן הוא הולך - והכי חשוב, איפה (במובן הלא מרחבי של המילה) הוא נמצא. בדיקת ההרמוניה המוחלטת מול כל שאר הפלנטה הינו משימה בלתי אפשרית, מאחר ואין אנו יכולים לרצות את כולם כל הזמן, כולל אותנו. הרי הפילוסופיה, מתחלקת שרירותית לשניים - פילוסופיית של מגדל שן ופילוסופיה מעשית. יאמר רבות בגנות הראשונה, אך בל נשכח כי לעיתים קרובות נגזרות ממנה מסקנות לשניה. אז אל נא תחפרי בור, והרשי לאנשים, אשר בעיני לפחות (הרי רק על עצמי לספר ידעתי) כבר ``עושים את החושבים`` על מה שהצעת ופשוט מחפשים עוד נושאים להתדיין עליהם, מאחר והנושא העצמי הנ``ל לא יכול להיות נתון לדיון נרחב בגלל האינדיבידואליות ואולי אף האינטימיות שלו. שלך, עדיין חי בהווה הנווד

morning star

New member
תוספת, הן לזיוי והן לCAT

שוב שלום, זיוי חביבה, LADIES FIRST : ``בני מיננו בורכו בסקרנות לגבי עולם הטבע ומקומנו בתוכו. אנו רוצים לדעת, אנו חייבים לדעת, כיצד נעשנו למה שאנו, ומה צופן לנו העתיד`` - האנתרופולוג ריצ`ארד ליקי, ``מוצא האנושות``. ול CAT - אתה מתבלבל מעט בסיווג. הסיווג המלא של האדם הניאנדרנטלי הוא ``הומו סאפיינס ניאנדרטלנסיס`` בעוד שסיווגו של ה``אדם המודרני`` (מחוסר רצון להשתמש בתרגום הישיר של ``האדם הנבון``, כי רבים הם לא כאלה, סילחו לי על האגואיזם) - ``הומו סאפיינס סאפיינס``. כן, אנחנו הומו סאפיינס, ולא אחרים. בשנת 67, הציאו אנתרפולוגים כי ``דמוי אדם`` (ובסוף התברר שאינו דמוי אדם) בשם ראמאפיתקוס הוא אביהם של בני האדם (מלפני כ-15,000,000 שנה) בעוד קופי האדם התפתחו ממקור אחר. עדויות מולקולריות, וכן מציאת שלדים שלמים יותר של הראמאפיתקוס בשנות ה-80 הפריכו דבר זה, וכנראה הוא אביהם של קופי האדם האסיינים, בעוד ההתפצלות בין בני האדם לקופי האדם האפריקאים התרחשה ``רק`` לפני 7,000,000 שנים. האם טעות זו היא המקור לטענתך כי האדם קדום מהקוף? שלך, הנווד

דז

New member
השוני?

אני התכונתי על ההבדל בין האדם לכול ,החוכמה שבאה מיכולת לשפה ותקשורת מורחבת ,וככה רוב החוכמה שלנו באה מהסביבה . לא התפתחות לא קוף לא כלום ,הכוח שתקשורת נותנת,אם תבחרו לראות את זה ככוח. שאלתי תמרצה שלי תשם ואני ממש מצטערת שחכתי. נויה הסנילית קצת

למעלה