השוק האירופאי המשותף ועוד שאלה

shaulc

New member
השוק האירופאי המשותף ועוד שאלה../images/Emo53.gif

א. אני חייב דחוף לדעת מה לעזאזל זה השוק האירופי המשותף. המורה שלי לא הכתיב על זה כלום וזה לא מופיע בספר. אם יש למישהו סיכום או שהוא יודע איפה יש אני אהיה חייב לו נלנצח!
). ב. יכולים להיות ערבובים בין הנושאים? ז"ת יכול להיות שסעיף אחד של שאלה יהיה על מלחה"ע ה-2 והסעיף השני על המשבר הכלכלי? כי אז אי אפשר להמר וזה ממש גרוע! תודה - שאול

chick17

New member
השוק האירופי המשותף

אירופה שלאחר מלחמת העולם השנייה הצליחה לשקם את כלכלתה הודות לשני גורמים עיקריים: 1. העזרה האמריקאית (תכנית מרשל). 2. הקמת מסגרות כלכליות על-לאומיות שתרמו לגיבושה הכלכלי של אירופה יותר מכל דבר אחר. "השוק האירופי המשותף" הינו ההישג הגדול ביותר של מדינת מערב אירופה במסגרת המאמצים ליצירת אירופה מאוחדת. בשנת 1957, ביזמת שר החוץ הצרפתי שומאן, חתמו שש חברת "המאגר" על הסכם כלכלי אשר קבע הורדת מכסים ומכסות באופן הגרגתי לתקופה בת 12-15 שנה על להיווצרותו של "איזור סחר חופשי". מטרת הקמתו של השוק האירופי המשותף פיתוח תשתית טכנולוגית-תעשייתית רחבה שנועדה להביא לשגשוג כלכלי, עליית התוצר הלאומי והעלאת רמת החיים בכל מדינות ההתאגדות. נוצר ברק אירופי מרכזי להשקאות המיועד לפיתוח כלכלי של ההתאגדות בדרך של יצירת משאבים חדשים. נעשה ביטול של מכס והגבלת כמויות ליבוא ויצוא סחורות בין הארצות החבות, הסרת מעצורים בפני תנועה חופשת של אנשים, שירותים, והון של המדינות החברות. אני עפה לאכול צהריים אני אביא עוד קצת, בקרוב מאיה

Angel Of Tears

New member
יכולים לשלב..

אבל רק בדברים שקשורים אחד לשני. ככה שבתקופה השלישית אי אפשר כמעט לשלב וגם בתקופה הראשונה, ככה שההימור הוא בעייתי רק בתקופה השניה, שבה צריך לוותר רק על חלקים קטנים וללמוד הרבה דברים. בהצלחה..
ANGEL

למעלה