השוק החדש TLV Urban Zone

מיכאל ג

New member
השוק החדש TLV Urban Zone

אוף.... שונא את השם ושונא כל מה שקשור לגינדי, אבל בלוטות הטעם משכו אותי והגעתי עם ידידה לבדוק הכצעקתה.
היינו שם בשישי בצהרים. מבחינת מספר המבקרים, היה רחוק מאוד מהמספרים של שוק אוכל עולם והרבה יותר דומה לשוק צפון או רוטשילד-אלנבי. בכל זאת, הוא נפתח לארבעה חודשים, לא ליומיים. ברוב הדוכנים היה תור של שלושה ארבעה אנשים ומטה, בחלק מהדוכנים לא היה תור כלל, בעיקר כי מפעילי הדוכנים לא השכילו לשים מנה לדוגמה או צילום של מנה שיסביר למבקרים מה בדיוק קונים שם והרתיעו את הלקוחות. בחוץ היו לא מעט שולחנות גדולים וקטנים והיה קל למצוא מקום ישיבה, עוד פלוס גדול.
מה אכלנו? באני צ'ו, מנה נהדרת כרגיל, שלאחרונה פרצה החוצה משוק הכרמל ויש לה סניף ברוטשליד-אלנבי וגם כאן. וגם ראמן-בורגר, שהוא הסיבה שהגעתי לשם מלכתחילה, והתברר כמנה חמודה עם שילוב מעניין ורענן של תיבול וירקות אסיאתיים וקציצה מוצלחת בין שתי "לחמניות" ראמן מטוגן, אבל, לא יודע, לחמניה עדיין עדיפה בעיני, בעיקר כי היא לא מתפרקת לערימת פאסטה לקראת סוף האכילה. עם הראמן בורגר הזמנתי גם ג'אזה (נדמה לי שככה קראו לזה) - לביבת ראמן וגבינה בטעם של, נו, לביבת חנוכה כזו. מנה קצת מיותרת.
לקינוח חלקנו הונג קונג פאפס, פאנקייק שעשוי בתבנית ככה שחלקו דק כקרפ וחלקו עבה כפנקייק והוא מגולגל עם מיני מתוקים ופירות ושברי עוגיות כיד דמיון הלקוח. גילטי פלז'ר סליזי למדי.
אני לחלוטין חוזר עוד פעם פעמיים לבדוק את הדוכן היווני שנראה ממש טוב והדוכן ההודי שמוכר "דוסה" (פנקייק מלוח מקופל וממולא) ואת ההונג קונג פאפס המלוחים (אפוי עם נקניק וגבינה) ואולי את הטאפאסים של פירות הים אם בעל הדוכן יצליח להסביר לי מה בדיוק הוא מוכר שם, כי מעבר לזה שהיה לו תמנון שלם מונח בתוך קערה טיבה המדויק של המנה היה ממש לא ברור.

erezavn

New member
אכלתי את הראמן בורגר שלשום. בעיניי מנה רעה.

המבורגר שהרגיש לי תעשייתי ו"לחמנייה" של אטריות ראמן מטוגנות שלא מחזיקה שום דבר ומתפרקת. גם התיבול לא מספיק טעים. בקיצור - גימיק.

FiReBall

New member
אני מסכים שמדובר בגימיק

ובוודאות אם היו מניחים לפני המבורגר רגיל וראמן בורגר, הייתי בוחר ברגיל, אבל כגימיק זה נחמד ולטעמי דווקא די טעים.
&nbsp
אכלנו גם סלט פאפאיה, דוסה עם גבינה (חביב אך עם טעמים לא מספיק מודגשים) ובאני צ'או שכבר אפשר למצוא בשווקים אחרים בעיר.
&nbsp
למרות שזה נשמע קצת צונן, דווקא אהבתי את המנות ואת החיבור ביניהן וגם את הווייב של המקום...
&nbsp
רק לשים לב שהשוק ברחוב קרליבך (לקראת בית מעריב) ולא בחשמונאים.

שאלה לגבי הרכב המנות

האם צריך לנחש את הרכב המנות לפי שם/תמונה/דוגמה או שניתן לברר עם המוכרים?

מיכאל ג

New member
זהו, שזה שונה בין דוכן לדוכן

יש שם קטע כזה של ביצה ותרנגולת - בדוכנים בהם היה תור יכולת לראות מה האחרים מקבלים ולכן היה סיכוי גדול שיצטרפו חדשים לתור. בדוכנים בהם לא היה תור, לרוב לא יכולת לראות את טיב המנה, והדוכן נשאר ריק. בשניים שלושה דוכנים השכילו לשים תמונות של המנות, או שהיה ברור מספיק גם בלי תמונה, אבל למשל בדוכן הטאפאס פשוט לא היה לי מושג מה בדיוק מציעים לי למרות שהיה תפריט - היה כתוב בו משהו כמו "טאפאס תמנון" ו"טאפאס שרימפס", אבל טאפאס לא ממש מתאר משהו ספציפי. ניגשתי לבעל הדוכן ואמרתי לו שכדאי לו מאוד לשים תמונות של המנות, נקווה שיישם. וכן, הייתי יכול לשאול אותו, אני מניח, סה"כ היה ריק אצלו וזה לא שהוא היה עסוק, אבל כבר ניסיתי דברים אחרים באותו זמן.

תודה על התשובה.

אני תמיד שמחה לראות איך נראית המנה המוגמרת.
אבל תמונה לא פותרת לי את שאלת נוכחות רכיבים בעייתיים במנה. אני אמשיך להמנע מהשוק הנ"ל.

את משכנעת את המשוכנעים

ולפעמים גם זה לא פותר כלום

מיכאל ג

New member
לא ברור מה הבעיה בלשאול

מה בדיוק הפתרון שאת מחפשת, פירוט מלא וכתוב של כל מרכיבי כל מנה כולל כל התבלינים?

Nרב

New member
מסקרן, מתכוונת גם כן לנסות... אגב, הדוסה הכי טובה

מוגשת במונאר שפתוחה לצערי רק לצהרים באמצע השבוע בינתיים...

למעלה