השוק הסיטונאי בדרך להיות עוד גטו לעשירים בלבד

Sephiroth

Member
הלו הלו, אני כבר נרשמתי ../images/Emo13.gif

ועכשיו קצת יותר ברצינות - אתם באמת חושבים שהדירות שיבנו במתחם כל כך מרכזי בת"א יוכלו להמכר במחירים שווים לכל נפש ? הרי ברור שמדובר בדירות יקרות שרק בעלי מקצועות רווחיים יוכלו לרכוש, אז באמת משנה אם קיטלגו אותם כ-"עובדי הייטק" ולא "עורכי דין" ?

drums123

New member
העניין הוא לאפשר לכל אדם לרכוש כאוות נפשו

נכסים בפרויקט.

Sephiroth

Member
ולמה אתה לא מתרעם שבונים שכונות לאנשי קבע ?

הרי יש שכונות שלמות בארץ שמשווקות אך ורק לאנשי קבע, או שכונות שלמות למגזר הדתי - מדוע אז אף אחד לא מתרעם ? אז במקרה הזה החליטו על בניין שמיועד לאנשי הייטק, שזו הגדרה כוללנית כמעט כמו אנשי קבע או דתיים, ובמקרה נרשמתי לקבוצת הרכישה - ותנאי הסף שלהם כל כך נמוכים (12 חודשים ניסיון בתחום), שיש עשרות אלפי מועמדים, אם לא יותר - כך שלא מדובר על איזה מועדון אקסלוסיבי ל-200 איש. סתם כל הפירסום המיותר הזה יותר פרובוקציה

AdonAsda

New member
ומישהו ציפה שהמקום יהיה לעניים?

מזה משנה אם המקום לעשירי היי טק, לעשירי השלטון או לעשירי הנפט הרבים שיש לנו בארץ.

גראנד

New member
סליחה לא עניים אבל שיהיה פתוח לכלל הציבור ולא

מקוטלג לעורכי דין, אנשי היי טק ופננסים ואם אני סתם בנאדם רגיל שמתפרנס בתור חשמלאי או שיפוצניק או סתם עובד חברת חשמל שמרוויחים מספיק כמו אותם מקוטלגים כדי לקנות שם דירה אז ימנעו ממני מה זה השטויות האלו???

גם אני תומך ב-Sphiroth ולהלן הסיבות:

מבחינה הצהרתית ההגבלה לאנשי היי-טק שוק ההון אכן לא הכי "מוסרית". אבל אסור לשכוח שמדובר על ספין תקשורתי כדי להחתים יותר מעוניינים!!!! אבל לדעתי עובדה אחרת היא מהותית: - בפוטנציאל, הפרוייקט הזה מוציא משוק הדירות התל אביבי כ-1800 אנשים שיוצרים ביקוש יתר על דירות קיימות. - בנוסף, מאחר ומדובר על אנשים בעל כח קנייה גבוהה, הם אלו שגורמים לכך שמחירי הדירות יהיו ספקולטוויות. התוצאה היא לדעתי שפרוייקט כזה דווקא מסייע לכך שמחירי הדירות בעיר לא יעלו יותר מידי ובכך (בחלקם) עדיין ברי השגה למעמד הבייניים. הפרוייקט הזה מקטין חד משמעית את הרוח במפרשי הספקולנטים!!!! מנגד, אני בהחלט הייתי תומך במדיניות שתקצה מספר מסויים של יחידות דיור חדשות במרכז העיר לזוגות צעירים, אבל בתנאי שזה יהיה בראייה מרחבית כוללת ולא כתגובה לפרוייקט כזה או אחר. אבל ב-bottom line, התנאי ליציבות או ירידת מחירים הוא הגדלת ההיצע של דירות וזה רק יכול להתרחש בבנייה לגובה, כמו בשוק הסיתונאי (או חס ושלום מיתון כלכלי שיוריד את הביקוש ואת כח הקנייה).

eyalmel

New member
זאת רק קבוצת רכישה אחת

שניגשת למכרז. איף אחד לא מבטיח שהם יזכו. ואם הפרוייקט שליד מגדל אמפא/אלקטרה הוכיח משהו, זה שקבוצות הרכישה לאנשי היטק הן שטויות (גם אנשים "רגילים" נכנסו). נ.ב. אני עובד בהיי טק, ועם כל הכבוד "עשירים" זאת לא בדיוק ההגדרה הכי מדוייקת לפלח האוכלוסיה הזה (לא כולנו שי אגסי)

down under

New member
כאילו שבפרוייקט YOO (צפונית לרכבת מרכז)

או שבמגדלי ת"א (בנחלת יצחק) או ברמת אביב ג' גרים המוני עניים מרודים. נו באמת

למעלה