השותפה (11)

השותפה (11)

אלמלא ביקשה ממני להתלוות אליה לרופא ספק אם הייתי מתוודע אל מחלתה. נגיעותיה המזדמנות בשערה לא העידו על אסונה ודומה כי רק קול בכיה בלילות שבהם נדדה שנתי בישר ברמיזה על העתיד לבוא. העדפנו את ההליכה הרגלית במורד הרחוב השומם למחצה על פני תכליתיותה של התחבורה הציבורית. עד מהרה התרוקנו חנויותיו מיושביהן, עת שיחתנו הלכה ונדדה למחוזות דמיונה הפראיים. לרגעים דומה היה כי לא ביקשה כלל להגיע אל מרפאתו אלא להחזיקני עמה מחוץ לתחומו. התמסרתי כליל להרפתקאתה כמוכה סנוורים, אך משהגיעה השעה, נתנה לפתע מבט דאוג בשעונה ורמזה לי על דלת הברזל הסמוכה. איש לא המתין מלבדנו, אך הרופא השתהה קמעה בין חדריו. "עוד רגע" אמר פתאום ביוצאו במהירות לחדר הטיפולים, "כבר מתפנה אליכם". כשחזר, הציצה שותפתי שוב בשעונה ונגעה בידי: "תורי הגיע, בוא". הססתי קמעה, אך הרופא נעים הסבר עודד אותי ממקום מושבו להיכנס: "בואו בואו, חיכיתם לי מספיק. רק התאזרו בסבלנות עוד שנייה אחת שלא אשכח לרשום משהו חשוב במחשב. מי אתם?" "אני הבן" פלטתי חלושות, אך האיש בחלוקו הלבן, שליווה את אבי למיטתה של אימא שתק ולא אמר דבר. כל אותה עת השפיל את מבטו וכשהבטתי בו בתחינה לגאולה, ארז את מכשיריו, ועזב את בית החולים לבלי שוב.

קוקי500

New member
רוני ריגשת אותי

גרמת לי לדמוע והפעם יותר מתמיד הרבה כאב עצב המון עוצמה ורגש

MissEden

New member
רוני

לקח לי זמן להבין. נראה היה לי... משהו - - - עוד בטרם שמתי לב לרווח בין הפיסקאות - - - שאולי אתה קורה לאמך "השותפה". זה גרם לי למחשבות מרובות ולתמיהה. אחר כך ראיתי את הרווח והתייחסתי אליו והבנתי שמדובר בשני פרקי זמן שונים. זה יפהפה, בעיני. החיבור הסיפורי בין החוויות, בין התחושות שלך במקרה האחד לבין אלו במקרה האחר. החלק האחרון של הפרק הזה נוגע במיוחד. "אני הבן"... שתי מילים קטנות-גדולות שרק עליהן יכולתי להרחיב ולדבר ולפתח את תחושותי ומחשבותי שלי מהפרק הקצר הזה. גם אני, כמו הקוראים האחרים כאן, מצפה לפרקים הבאים.

למעלה