השותפיאדה

picpak

New member
השותפיאדה

מסיור קל וקריאה מעט אחורה נראתם מועילים מאוד, אז נפיל עליכם כמה סימני שאלה (ותודה מראש). אז החלטתי שהגיע הזמן (25+ או אפילו 26-), והחלטתי על מיקום (הרצליה על מנת שיהיה אפשר לחיות ועם מיקום נוח של יציאה צפונה עקב עבודה) וקונספט של שותפים, אבל לא יותר מדי - כלומר שותפ/ה ואנוכי. (עקב סיבות אנוכיות שלבזבז קצת פחות כסף ורצון לחיים חברתיים, או לפחות עוד נפש חיה בסביבה, לאמירת שלום/להתראות לפחות) ועכשיו, מה? מחפשים הצעות לדירות עם שותפ/ה? מחפשים שותפ/ה לחיפוש משותף? גם וגם? מה עדיף? ובכלל כמה זמן לוקח סשן ממוצע של בדיקת דירה והכרות שותפים? (השבוע אחד עבר אצלנו ראיון עבודה של 3 שעות...) האם בדרך כלל הביקור מתבצע מול השותפ/ה הקיימים או מול בעל הבית? עצות, הארות/הערות וברכות יתקבלו בברכה.

זה משתנה מאדם לאדם

ברוך הבא
. לגבי חיפוש השותפים: יש אנשים שמעדיפים לגור עם מישהו שהם מכירים כבר. אם באמת יש אדם כזה בסביבה, ואתם מסתדרים די בסדר - זו אפשרות אחת. מצד שני - לפעמים באמת אין אנשים כאלו. יתרה מכך, ישנם אנשים שגורסים שעדיף לגור עם מישהו שלא מכירים ושיש איזשהו דיסטנס, כי ככה חלקים שונים של החיים לא מתערבבים ביחד. בכל מקרה - אז באמת גם מחפשים דירות להשכרה שכבר באות עם שותף או שותפה. כשבאים לראות דירה: זה נכון שחשוב לבדוק מי ומה השותף שתגור איתו, אבל צריך לזכור שכשבאים לראות דירה, באים לראות את הדירה. הכוונה בכך היא שמי שכבר מתגורר שם יהיה נחמד, יעשה לך סיור, יאמר לך את הפרטים, אולי תשוחחו בינכם קצת, אבל אנשים לא מפנים מזמנם על מנת להתוודע לכל מי שבא לבדוק את הדירה. במאמרי הפורום מופיע מאמר המרכז את כל מה שצריך לבדוק בדירה כשבאים אליה. כדאי עוד לפני, גם לחשוב מה הם הקווים האדומים מבחינת שותפים (היתה שאלה כזו לפני שבוע ומשהו, עישון הופיע הרבה, והיו עוד דברים. שווה לחפש אחורה.). אם באמת מחליטים לקחת את הדירה, בטח יהיה לפחות עוד סיור אחד בה, ואז גם מדסקסים עניינים כמו קניות וניקיון. זה יתן עוד הזדמנות להכיר את השותפים הפוטנציאליים. עם בעל הבית... זה תלוי בבעל בית. יש מקרים בהם תצטרך לחתום על חוזה מול בעל הבית, ויש מקרים שלא. יש אנשים שרוצים לראות בדיוק מי גר אצלם בבית, ויש כאלו שמהרגע שהשכירו את הדירה למישהו (השותף או השותפה שכבר גרים שם), לא ממש מעניין אותם מה קורה הלאה.

ליונל

New member
ומה עם להפך?

מה עם לשכור קודם דירה ואז לחפש שותף? אני סטודנט בלי יותר מדי רזרבות כספיות, אבל כשלונותיי למצוא דירה עם שותפים הביאו אותי לחשוב שאולי כדאי לעשות להפך, לשכור דירה גדולה נגיד ב-600 דולר, ואז למצוא שותפה. אבל אני פוחד להיתקע עם התשלום לבדי אם לא תהיה מספיק הענות או אם אני לא אמצא מישהי שנראית לי. חתיכת דילמה.

באמת דילמה

אני ממש לא יודעת מה לומר. איכשהו נראה לי שלשכור דירה גדולה זה למעשה להוסיף עוד בעיות על מה שכבר קיים: התקציב מוכפל (באופן זמני אמנם, אבל לא יודעים לכמה זמן), ועכשיו, לא רק שהדירה צריכה למצוא מספיק חן בעיניך, אתה גם צריך לחשוב על זה שהיא צריכה למצוא חן בעיני עוד אדם - מבלי שתדע דבר לגבי הטעמים וההעדפות של אותו שותף עתידי. זה כאילו אומר שצריכים להיות בררניים עוד יותר כדי באמת להבטיח שימצא שותף לחדר הנוסף. האם אתה חש שמיצית לגמרי את החיפוש אחר שותפים בדירות קיימות? כי אולי הרחבה של האיזור או אילו דברים שהיית מקובע עליהם יכולים להוסיף עוד אופציות. איפה אתה עומד מהבחינה הזו?

ליונל

New member
לא, לא מיציתי

אבל את צודקת במה שאת אומרת. ככה גם אני מרגיש. חשבתי על זה כצעד של ייאוש. את האזור אני לא מרחיב, ויש דברים שהחלטתי שלא ולאט לאט הפשרתי (כמו דירות קרקע), אבל עדיין, קשה מאוד. זה כמו ללכת לאודישנים. ויש לי שבוע למצוא דירה. ביום ראשון אני צריך לפנות. אני אצטרך חופשה ארוכה מאוד אחרי הדבר הזה.

אני יודעת למה אתה מתכוון

אני כעת בחיפושים אחר עבודה, וזה בדיוק אותו הדבר. זה לא שאין היצע (וביקוש בוודאי שיש), יש הרבה משרות, אבל זה ממש ויה דלרוזה עד שמוצאים אחת שמתאימה היטב לשני הצדדים. מה יקרה אם לא תמצא מקום עד יום ראשון?

ליונל

New member
אני משתדל לא לחשוב על זה

אני פשוט חייב למצוא. בהחלט ייתכן שבסוף אני אצטרך להתפשר ולקחת דירה שלא כל כך מוצאת חן בעיניי. אלה החיים. מצד שני, זה הרי חוק מרפי קלאסי. ברגע שאני ארצה לחזור לאפשרות הראשונה, זה כבר יהיה מאוחר מדי. יש לי כעיקרון אופציה לקחת משהו עם שותפה שאני מכיר בצורה שטחית, אבל הדירה צפופה מדי לטעמי ורחוקה מדי. אני לא מרגיש שיהיה לי נעים או נוח כל כך שם. יכול להיות שאני טועה, אבל ככה אני מרגיש. אני מנסה לדחות את ההחלטה עוד יום ועוד יום, מקוה למצוא משהו שיתאים לי יותר. בינתיים זה לא קורה. העסק הזה מורט את העצבים.

למעלה