השחזור המלא והמדוייק באתיקה מוכן!

noam4u

New member
השחזור המלא והמדוייק באתיקה מוכן!

כל מי ששלח לי אימייל כבר שלחתי לו

noam4u

New member
הערות לגבי השחזור

היי לפי השחזור, כפי שסיימתי ואני מקווה שהוא מדוייק, עולות שתי שאלות בעייתיות. כבר לפני שעה הוצאתי מכתב רשמי לרשות בנושא הזה ואני מצפה לתשובה מהם בקרוב. אעדכן כשיהיה לי משהו לדווח עליו (דוח מיידי....) בכל מקרה, שלחו לי במייל הערות או תיקונים חג שמייח! נועם

zvigold

New member
בנוגע למכתב ששלחת

האם כאשר רשות מבינה שהיה לה טעות בשאלה מסויימת, איך היא פועלת בנידון? נותנת פקטור כללי? מוסיפה עוד תשובה אפשרית?

noam4u

New member
תלוי

מניסיוני בעבר, ככשלחתי להם מכתבים עם הערות, הם יכולים להתייחס לזה בכמה אופנים. בעיקרון, אם יבקלו את הטענות שלי, אז הם יכולים או לפסול תשובה לגמרי (ואז כולם מקבלים 4 נקודות), או לקבל שתי תשובות נכונות (ואז לדוגמא, רק מי שענה אחת מהשתיים יקבל ניקוד), או להתעלם ולחכות לתוצאות ולסטטיסטיקות של התשובות (לראות כמה טעו בשאלה הזאת) אעדכן כשיהיה חדש

iyyi

New member
שאלה 24 בשחזור

סעיף 61 ג' בחוק השקעות משותפות בנאמנות עוסק בדרכי הפרסום של שינוי במדיניות הקרן. הסעיף מבדיל בין שינוי רגיל המחייב דוח לרשות ופרסום בעיתון לבין "שינוי מהותי" הדורש משלוח דוח לבעלי היחידות. אין ספק שבשאלה במבחן מדובר על שינוי מהותי המחייב משלוח דוח לבעלי היחידות. אני מניח שמשלוח ההודעות הוא בנוסף לדוח לרשות ולפרסום בעיתון. לאור זה, נראה לי שכדאי לבדוק האם תשובה ב' בשחזור יכולה להיות התשובה היותר נכונה לשאלה. להלן נוסח הסעיף: ג) (1) מנהל קרן יגיש לרשות ולבורסה דוח על שינוי במדיניות ההשקעות של קרן שבניהולו, ויפרסמו בעיתון; (2) בוצע שינוי מהותי במדיניות ההשקעות של קרן, ישלח מנהל הקרן את הדוח לבעלי היחידות המחזיקים ביחידות באמצעותו, לפי מעניהם הידועים באותה עת, ויודיע למפיץ שבאמצעותו מוחזקות יחידות כי עליו לשלוח את הדוח לבעלי היחידות; מפיץ ישלח את הדוח לבעלי היחידות המחזיקים ביחידות באמצעותו, לפי מעניהם הידועים באותה עת, מיד לאחר שקיבל את ההודעה; אני מצרף קובץ עם נוסח החוק

noam4u

New member
נכון אבל....

התשובה היתה: "על מנהל הקרן היה לשלוח הודעות לכל משקיעי הקרן בדואר או בדואר אלקטרוני (באינטרנט) ולפרסם על שינוי השם בעיתון" זהו טריק, כי לא מוזכר שהוא עושה את זה דרך מפיצים ומה קשור אימייל? זאת כנראה ההתחכמות בשאלה. תשובה א נראית יותר נכונה, ושוב - בהנחה ולא היו לי טעויות בשחזור....

tamar1232

New member
היה רשום כך:

על מנהל הקרן לשלוח הודעה בדואר (ולא בדואר אלקטרוני|) למחזיקי יחידות האג"ח ולפרסם הודעה בעיתון

yaniv12323

New member
שחזור באתיקה

נועם שלום, אני גם בחרתי בתשובה שציינת בשאלה על המנכ"ל של חברת הבת הרוכש 2 אחוז ממניות חברת האם.... בהגדרה של בעל עניין מופיע מנכל החברה ולא חברת הבת מתוקף מה אתה מסיק כי הוא בעל עניין?

noam4u

New member
נושא משרה בכירה - סעיף 37

"נושא משרה בכירה" - נושא משרה, כהגדרתו בחוק החברות, וכן יושב ראש דירקטוריון, דירקטור חליף, יחיד שמונה לפי סעיף 236 לחוק החברות מטעם תאגיד המכהן כדירקטור חשב, מבקר פנימי, מורשה חתימה עצמאי, וכל ממלא תפקיד כאמור גם אם תואר משרתו שונה, וכן נושא משרה בכירה בתאגיד בשליטת התאגיד, אשר יש לו השפעה מהותית על התאגיד וכל יחיד המועסק בתאגיד בתפקיד אחה המחזיק חמישה אחוזים או יותר מן הערך הנקוב של הון המניות המוצא או מכוח ההצבעה; לעניין זה:

yaniv12323

New member
תודה רבה על התשובה

כמו כן רציתי לציין שהשחזור שלך עולה אלפי מונים על המתחרים, כמו גם בוחר בתשובות הנכונות ומבסס אותן בניגוד לאחרים. יישר כוח, אני אמליץ גם לאחרים לעשות את הקורס דווקא דרככם...

צביקה84

New member
ערעור

נועם שלום, מתי אמורים לקבל תשובה על התשובות הבעיתיות במבחן ? והאם זה יכלול את כולם או שצריך להגיש ערעור עליהין ?

למעלה