לבין הדורות המודרניים, העכשויים! אני במחילה מכם מדבר על מסורי יד בהם אני משתמש - אפילו יש לי מסור קשת שהוא הכלי העיקרי שלי בניסור! יש לי מסור עלרד ("ג'קסון" בשפת העם) והנגריה המודרנית של הקיבוץ כאן במרחק 500 מטר. אבל אני מעדיף לעבוד ביד (שונא רעש!!!). גם קורה של 5X10 ארבעה מטר, ניסרתי לאורך ביד בתחילת דרכי. אני מדבר על מסורי יד (אף שאפשר להשחיז ביד גם מסור סרט). האם מישהו יודע את ה"איך"? התשובה כמובן גם בידי.
מצורף תצלום של קצהו הסופי של המסור. 1. מתחילים מהקצה, מחלקו של המסור הרחוק מן הידית. 2. תופסים במלחציים את הקצה ממנו אנו מתחילים - כששפות המלחציים קבענו במרחק הקטן ביותר מתחתית השיניים. 3. משתמשים בשופין מתכת משולש עדין. 4. משחיזים רק את המישור המשופע - הארוך מבין שני המישורים לפי המסומן בתצלום. 5. עוברים לשן הבאה וחוזרים על פעולה 4. 6. ממשיכים כך עד לסוף המסור - לחלק המשונן הקרוב ביותר לידית. ההיגיון שבביצוע זה: כך אנו יוצרים גרד בקצה השן המושחזת, ומשאירים אותו בצורת עבודה זו גם לאחר השחזת השן הבאה הגרד הזה הוא שלמעשה קובע את ה"השחזה" של המסור. בהצלחה.
יש להם מכשיר ששומר על הזוחת הנכונה והעלות 15 ש"ח בלבד , מסור סרט , עלות 25 ש"ח להשחזה + הטיה ימין שמאל , סרט חדש 80 ש"ח עדיין לא עשיתי זאת מאחר ויש לי מלאי
אריה תודה, שיטה מצוינת. ניסיתי והצלחתי להשיב חיים למסור ישן. אני שייפתי בצד ההפוך מכיוון הסיכסוך. האם יש חשיבות לצד בו משייפים. עכשיו יש לי מסור מושחז ושופין כהה
מה זה "בצד ההפוך מכיוון הסכסוך"??? שכן "כיוון הסכסוך" זה כאשר אתה מסתכל על המסור כששיני המסור פונות למעלה והשיניים "מסוכסכות" ימין ושמאל לסירוגין. בכל מקרה - השיוף צריך להיות כפי שתיארתי בהודעה: מסוף המסור אל ההתחלה, ורק את המישור המשופע הארוך של השן הפונה לכיוון סופו של המסור - ו"מתקדמים" אחורה לכיוון הידית. (וואו - זה היה חתיכת משפט...). באשר לשופין - הכיצד? אני משתמש בשופין מתכת משולש, שיניים קטנות וצפופות כבר למעלה מ.... נו, הרבה הרבה שנים והשופין עדיין עובדת יפה וללא תלונות... אבל אם זה היה פרק ב"שירת הנגר" אז יופי.
השאלה טובה, ולו רק בגלל שזו בדיוק היתה שאלתי שלי מלפני זמן רב. למעשה אתה צודק, אבל אם ננהג כך יקח לנו פי כמה וכמה יותר זמן להשחיז. אני השחזתי שן אחר שן, כאמור, מבלי לשים לב לכיוונה. עובד יופי.