השחיה הישראלית

effkef

New member
השחיה הישראלית

ברור שאחרי היום הראשון של אליפות אירופה המצב של השחיה הישראלית נראית מדהים אבל אני דווקא רוצה להביע דאגה לענף.
נכון שבגברים השיפור הוא ניכר ויפה אבל דווקא הדאגה שלי היא לגבי הנשים.
לא יכול להיות שישראל תשלח 16 נציגים שזה מספר עצום אבל רק 2 מהם יהיו נשים...
מה קורה עם הצד הנשי של הענף הזה? איך יכול להיות שרק בגברים אנחנו רואים את ההשתפרות המטאורית. נכון שיש את עמית עברי שמשיגה תוצאות אבל למה רק היא??
למה אין עוד נשים שמצליחות להגיע להישגים? זה מאוד קשה לראות
גם בגברים הייתי רותה לראות נציגים במקצים הארוכים יותר-400,800,1500
יש מישהו שאולי יודע לענות לי?

yati6

New member
אני לא יכול לענות לך אבל הייתי רוצה להוסיף

עוד נקודה. נראה שלמעט גל נבו - אין יותר מדי מגמת התקדמות בשחייה שלנו. גיא ברנע ונמרוד שפירא - היו בחצי גמר אולימפי. 4 שנים לאחר מכן , נמרוד בן 23 וברנע עדיין לא בן 25 - שפירא לא מנייה בטוחה לגמרי לחצי הגמר (אני אשמח להתבדות בימים הקרובים), וברנע לא בטוח בכלל שיהיה בלונדון.

ובכלל, למה הרבה שחיינים ישראלים פורשים \ לא מצליחים להגיע שוב לשיא בגיל 25-26 , בעוד שברמה העולמית יש לא מעט שחיינים בגילאים הללו ?

אם מישהו כאן (אולי אלכס או פרג ) יכול להסביר את זה - או אולי לתקן אותי אני אשמח.

guinnart

New member
בנשים יש תהליך ודור צעיר עם פוטנציאל

כרגע יש כמה בנות 13-15 שעושות תוצאות יפות מאוד. אני מאמין שמתוכן יהיו 3-4 שחייניות טובות שיגיעו למפעלים הבינלאומיים מעוד שנתיים שלוש.

BentzWatchJudo

New member
הבעה מתחילה אחרי גיל צבא

אין לי שמץ מושג מה קורה בשחיה אבל זה בטח דומה לבעיות שיש בענפים אחרים (למשל ג'ודו).
כל עוד הספורטאי מפורנס ע"י ההורים ואפילו זוכה לתמריצים כגון ספורטאי מצטיין קל יחסית לשמור אותו במערכת. כשהספורטאי משתחרר מהצבא זה כבר מתחיל להיות יותר קשה.

אלכס 2501

New member
אתם לא שואלים את השאלה הנכונה. השאלה צריכה

להיות: איך זה שבתנאים הנוכחיים יש לנו ספורטאים בכלל (כמובן שכדור רגל וכדור סל לא בעניין)?

לא, האשמה היא לא בממסד. דווקא המדינה כיום תומכת בספורט מעל ומעבר למה שהיה מקובל בשנים קודמות. ונעם צבי, יו"ר איגוד השחייה, הוא התומך הגדול ביותר של שחייה בכלל ושחייה תחרותית בפרט.
האשמה היא בנו. אנחנו לא יודעים לפרגן להצלחה מכל סוג שהוא ובוודאי לא לספורטאים שהם לא כדור רגל וכדור סל.

לדוגמא:
בארה"ב, אוסטרליה ובאירופה, טיפוסים כמו פרג וחבורת הפנסיונרעים שלו לא יכולים להיות קיימים. האהדה והפרגון לספורטאים מכל סוג היא כל כך עמוקה שאנשים מסוג זה לא מעיזים להרים ראש. ואילו אצלנו, אפילו בפורום זה, שאמור להיות של אנשים שוחרי ספורט, יש לחבורה של האנשים הרעים, המתוסבכים והמתוסכלים הללו, מעריצים ותומכים.
אם כך מפרגנים "שוחרי ספורט" מה אפשר לצפות מאנשים רגילים?

בגלות, בגלל הפרגון וההערצה של הגויים לספורטאים מצליחים, ספורטאי ברמה של גל נבו, גאי ברנע וכד', מסודרים לכל החיים. עם חוש עיסקי מינימלי הם ישתלבו בשוק הפרטי ויהיו מהר מאוד אנשים עשירים או לפחות מבוססים כלכלית. ומה מצפה להם כאן?

לשחיין יש מספר נקודות משבר שם נופלים חלק מהשחיינים עד שבגיל 24 כמעט ולא נשארים שחיינים:
1. חוסר הפירגון לספורטאים בארץ מביא את רוב ההורים למסקנה שאין טעם להקדיש זמן לכיוון הזה (עדיף לשלוח את הילדים לחוג מחשבים או קרמיקה).
2. המעבר לפנימיה שעלותה להורים היא כמו מכללה ממוצעת.
3. הצבא - שחיינים רבים מעדיפים לשרת את המדינה שירות מלא ולא כספורטאים.
4. אחרי הצבא רובם רוצים ללמוד. בארץ אין מוסדות להשכלה גבוה שמאפשרים ללמוד ולשחות.
5. אלה שנסעו ללמוד ולשחות בארה"ב לא חוזרים לשחות בארץ כי אין שום מערכת שתומכת בהם משום בחינה ואילו בארה"ב ספורטאי בוגר קולג' יכול למצוא עבודה מכובדת בשכר התחלתי של 40,000$-50,000$ בשנה. (וזאת במדינה שבה "פסק זמן" עולה עשירית ממחירו בארץ ורכב עולה שליש)

בתנאים הנוכחיים ובמנטליות הישראלית הקיימת, אנחנו צרכים לברך ולשמור על מה שיש ובטח לא לעודד אנשים כמו פרג/פלג וחבורת הפנסיונרעים שמנסים להרוס כל חלקה טובה בשחייה ולהמליך עלינו את הראש של משפחת בר-אור ושל אגודות שבמקום להשיג הישגים בברכה שולחים שחיינים לא ראויים לתחרויות בנלאומיות באמצעות מסע של השמצות ויחסי ציבור

BentzWatchJudo

New member
חבל שאתה לא מצליח להתאפק...

נתת סקירה יפה. עכשיו נשאלת השאלה כמה קוראים פה יצליחו לשים לב לזה ולא ירתעו מזה ששוב אתה מתווכח ומשמיץ את פרג וחבריו.
פרט למקרה אחד אם אני לא טועה (התזכורת החוזרת להתבטאות שכל אחד יודע שצריך לנצח ערבים) אני לא זוכר שפרג תקף ספורטאים באופן אישי.
מה שאתה מפרש כאהדה לפרג פה בפורום הוא פשוט חוסר הערכה להתנהלות שלך פה שכוללת אבחנות רפואיות, כינויי גנאי ושאר השמצות.
תתיחס באופן ענייני לטענות של פרג ותראה שגם הצד שלך יזכה לאהדה. לפחות בחלק מהנקודות שאתה מעלה אתה צודק (וזה לא סותר לכך שיש גם נקודות שפרג מעלה והן נכונות) אבל קשה מאד להביע תמיכה כשהדיון נגרר לתת רמה.

אלכס 2501

New member
מר בנץ הנכבד,

אני מודה לך שאתה מנסה לחנך אותי שוב ושוב.
היות יש לי קשר לתחום הפסיכולוגיה ,אני מעיד שפרג הוא חולה נפש שמונע ע"י שנאה חולנית ביחוד כלפי עצמו
יש למצבו הגדרות מקצועיות. אבל, מסיבות ברורות, אני מנוע מלציין אותן.

אני חוזר ואומר לך. אם אתה לא מסוגל להבחין באמת בגלל ההתייחסות למצבו הנפשי של פרג, זו בעיה שלך

כל אלה כאן שחושבים כמוך, שיהיו בריאים גם הם.

ניסיתי לענות על שאלה שנשאלה ולתאר את הבעיות של ענף השחייה. אם לא הצלחתי, חבל

לידיעתך, פרג/פלג וחבורת הפנסיונרעים הם בהחלט אחת מהבעיות שמעיקות על הענף ופוגעות בהתקדמותו

אלכס 2501

New member
ועוד דבר,

העובדה שמכל מה שכתבתי אתה בוחר להגן על פרג ומתעלם מכל היתר, מראה עד כמה צדקתי בכל מה שכתבתי

אלכס 2501

New member
אני חוזר ואומר

העובדה שמאפשרים, בפורום הזה, לפרג להתבטא והעובדה שיש גם "שוחרי ספורט" כאן שמסכימים איתו. מחזקים את דעתי שאנו לא ראויים לספורט

במדינות כמו ארה"ב ואוסטרליה, אנשים כמו פרג/פלג והפנסיונרעים, לא היו מעיזים ללכלך על השחייה ושחיינים. אוהדי הספורט לא היו סובלים את ההתנהגות שלהם.

כנראה שאתה לא מעודכן. פרג תוקף כל מי לא מסכים איתו ולא מפסיק לתקוף את חברי נבחרת השחייה בכל הזדמנות. בין היתר הוא מכנה אותם בלעג "הדוגמנים" בגלל שהצטלמו בבגדי ים (כפי שנוהגים להצטלם שחיינים בכל העולם) ולא חסר דוגמאות נוספות כאן בפורום הזה ובטוקבקים שהוא כותב בעיתונים.

אני חוזר ואומר. אל תחפשו את חוסר ההצלחה של הספורט הישראלי במקומות רחוקים. אי ההצלחה מתחילה אצל כולנו.
אנחנו לא יודעים לפרגן למצליחנים בשום תחום וגם לא בספורט (חוץ מכדור רגל וכדור סל). לכן, אין סיבה שהספורטים יקדישו את השנים הטובות ביותר שלהם לקהל אוהדים כמונו.

עדי פרג

New member
סוף סוף נמצא האשם...

אני!
רק בגללי שחייני ישראל לא מקבלים תקציבים,
רק בגללי שחייני ישראל לא מסוגלים להתרכז באימונים, ולא קובעים קריטריונים בתחרויות
רק בגללי שחייני ישראל לא נשלחו למחנות אימונים בארה"ב וסדרות של תחרויות באירופה שכל ספורטאי אחר היה רק חולם,
רק בגללי שחייני ישראל נמרחים בזפת על ידי התקשורת,
רק בגללי שחייני ישראל לא מתקבלים לאוניברסיטאות בארה"ב,
רק בגללי המאמן הלאומי שמאמן את השחיינים כבר 20 שנה לא התרענן/הוחלף/עמד מול מכרז-שמא יש אחרים?
רק בגללי הפנימיה בוינגייט לא מתקדמת למרות התקציבים הרבים שמושקעים בה כבר 20 שנה,
רק בגללי פרוייקט הבריכה החדשה בוינגייט שהיה צריך לעלות 50 מליון כבר הגיע ל85 ויש 5 שנים פיגור,
רק בגללי השעון האלקטרוני שעלה הון נגנב ממכון וינגייט ואז הסתבר שהאיגוד שכח לבטח אותו,
רק בגללי כל מי שמגיע לאליפויות בוינגייט יושב שבוע ימים ב30 מעלות (בצל) ו95% לחות, ללא מיזוג,
רק בגללי האדון צבי נבחר לכהונה נוספת ברוב של 64 מצביעים מתוך 65
רק בגללי השופטת ציפורה ברון חושבת שאדון צבי מזיק לענף השחייה והשופט איזיקסון חושב שהתנהלותו היתה יותר ממכוערת,
רק בגללי השופטת פריש חשבה שתירוצי האיגוד מדוע לא לאפשר לקופטי להתחרות על מקומו בשליחים היו פאטתיים ונאלצה להתערב בהחלטות ששופטים בדר"כ לא מעיזים להתערב בהן.
ורק בגללי (וחבורת הפנסיונרים" ) אלכס טוען ששחייני ישראל סובלים מ"בעיות שמעיקות על הענף"
עוד רגע אני גם אשם שלברנע חסרות 3 מאיות...
דבר אחד בכל זאת לא הצלחתי להבין: אם אני כל כך חולה, איך זה שאני גורם כל כך הרבה צרות לאנשים בריאים ??

אלכס 2501

New member
נו, מר BentzWatchJudo, אשמח ללמוד ממך

איך לענות לעניין על הדברים שכתב פרג וביחוד על השורה הבאה:
"רק בגללי השופטת פריש חשבה שתירוצי האיגוד מדוע לא לאפשר לקופטי להתחרות על מקומו בשליחים היו פאטתיים ונאלצה להתערב בהחלטות ששופטים בדר"כ לא מעיזים להתערב בהן."

מצפה לתשובתך

עדי פרג

New member
אתה רואה בנץ, בסה"כ זה די משעשע

יש מי שאפילו לא מסוגל להבין מהי לשון סגי נהור ומתי אני מתייחס בקצת ציניות לנושאים שעל הפרק.
יש מי שחושבים כי את המתחרים צריך לקבוע מראש לא לפי ההישגים שלהם עד מועד התחרות, אלא לפי התחזית של הועדה המקצועית...
בהזדמנות אעביר אליך את נימוקיי הועדה המקצועית ותראה עד כמה נמוך הם ירדו.
זה מה שקורה כשנימוקים מקצועיים מושתתים על פוליטיקה במקום על מדדי ספורט אובייקטיביים.
שום מדליה של גניאל לא תוכל לשנות זאת ולזכותו יאמר שלא רק שהוא היה מצויין בתחרות - הוא גם היה הרבה יותר הגון מהועדה המקצועית והמנחה הראשי של ועדה זו (צבי) ובהגינותו הוא פשוט הסכים! עם הטענה של קופטי ומסר לביה"ד כי יש להחליט מי ישחה לפי התוצאות שיושגו במים.
התפוח לא נופל רחוק מהעץ!

noam_ma

New member
לי יש שאלה אחרת -

מישהו בדק ויכול להגיד שכל התותחים הכבדים של אירופה נמצאים באליפות הזו?

יש נקודה שחוזרת על עצמה בתחרויות רבות (לא רק בשחיה). להרבה תחרויות לא מגיעים ספורטאי הצמרת שמעדיפים להתאמן ולהתכונן לתחרויות הגדולות באמת. בתחרויות כאלה ישראלים נוטים לסיים במקומות גבוהים ואף עם מדליות. התקשורת כהרגלה יוצאת מגדרה ומכתירה את הספורטאים וישר מתחילות הציפיות.
מגיעות התחרויות הגדולות, והספורטאים עוברים למקומות הטבעיים שלהם ומיד עולה השאלה מאיפה הגיע הכשלון.

alonshin

New member
הרבה מהתותחים לא נמצאים, אבל הזמנים טובים..

המיקומים אולי קצת משקרים בגלל שבאמת יש שחייני צמרת שויתרו על האליפות, אבל זמנים טובים כמו של תומרקין (בתוך A) ושל גניאל (ש.י. וקרוב מאוד ל-A) לא יכולים לשקר, זה מראה על שיפור ביכולות של השחיניים האלו

התקשורת יוצאת מגדרה?

התקשורת דווקא בסדר הפורום הזה לפעמים יוצא מגדרו. קשה לצפות שהתקשורת תגיע לאולימפיאדה ללא ציפיות בכלל. אני חושב שהוועד האולימפי דווקא עשה בסדר בכך שהקריטריונים שלו למשל בתחום השחייה הם די גבוהים, ככה שעושה רושם שיהיו לנו באנגליה ארבעה שחיינים אולי חמישה מקסימום. נקווה שאחד מהם, אולי שניים יעשו חצי גמר, קל זה לא יהיה. לגבי הטענה על חוסר פרגון לספורטאים שמישהו העלה כאן שמעתי השבוע ראיון עם סניה ריצ'רדס אתלטית אמריקאית בכירה שזכתה באליפות העולם בארבע מאות מטר והיא אמרה שרוב האמריקאים לא מכירים אותה ובאופן כללי לא מכירים אתלטים שלא זכו סמפר מדליות אולימפיות וזה ממישהי שזכתה באליפות העולם. כמי שחי באנגליה מספר שנים אני יכול להגיד לך שאף אחד כאן לא מכיר ספורטאים אולימפיים שלא זכו במדליות אולימפיות ובחלק מהמקצועות אפילו ספורטאים שזכו במדליות שאינן זהב. על רבקה אדלינגטון שלקחה שתי מדליות זהב בשחייה בביג'ינג עם שיא עולם אף אחד כאן לא שמע למעט עכברי שחייה רציניים עד לאחר שזכתה במשחה שלה. זה נכון שאם אתה בסגל האולימפי אתה די מסודר מבחינה כלכלית אבל מי שמחוץ לסגל האולימפי צריך למצוא מקורות הכנסה אחרים. גם אצלנו מי שבסגל הזהב או היהלום או איך שקוראים לו מקבל סכומים מסוימים מהוועד האולימפי תמיד יכול להיות יותר כמובן אבל אין לזה קשר לתוצאות. גם אנגליה כדורגלן מרוויח פי אלף (מילולית פי אלף) ומקבל פי אלף חשיפה מכל שחיין. וגם באמריקה כדורסלן באנ בי איי מרויח הרבה יותר כסף וחשיפה מכל ספורטאי אולימפי

BentzWatchJudo

New member
לא עם הכל אני מסכים

זה בסדר שמתלהבים בפורום וזה בסדר שיש גם חברה כמוך שמנסים להכניס פרופרציה.
התקשורת לא בסדר בגלל הנטיה שלה יום אחד להמליך מלכים וביום למחרת לשלוח את אותם מלכים לפנסיה.

בהתחלה חשבתי שנתת דוגמאות ממש טובות אבל אז קראתי שוב וחשבתי לעצמי כמה מדליות אולימפיות יש לישראל וכמה לארה"ב או לאנגליה? נראה לי טבעי שפה אצלנו מועמדים למדליה יהיו מפורסמים יותר מהמקבילים להם בארה"ב ואנגליה.
האם ניתן להשוות את הכדורגל אצלנו לכדורגל אנגלי? האם ניתן להשוות את ליגת הכדורסל אצלנו לאנ בי איי?

עכשיוו בקשר לשכר הספורטאים בסגלים. השכר הזה הוא שכר מגוחך. מעלים אותו בשנה האולימפית אבל לאחר מכן הוא יורד שוב.
תראה השמיכה קצרה ולא הכל המדינה יכולה לממן, הכיוון שלדעתי צריך לנסות ללכת בו זה ספונסרים מסחריים שילוו ספורטאים ספיצפיים או קבוצה של ספורטאים למשך תקופה ממושכת וישתמשו בכלים הרבים שיש היום באינטרנט כדי לתת חשיפה לספורטאים ולקשר בין הספורטאים לחברות המסחריות שתומכות בהם (וגם שיתוף פעולה של התקשורת הממוסדת לחשיפה לספורטאים ולספונסרים לא יזיק, זה החלק שהתקשורת יכולה לתרום בו לספורט ההישגי)

למעלה